Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.725
Поени од реакции
2.497
Реално е надвор од здрав разум е споредба на таков статусен симбол како БМВ со "кола" како Киа и Хјундаи. Не 15000, без пари да ми ја дадат срам ќе ми биде да ја возам.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.775
Поени од реакции
5.535
Секако, за коливе муабетов, после 10год нема ништо да остане за возење од хјундаи - киа ... кочија споредуваш со кола

АјВанот иако не го користам ниту сакам работи мн подобро од средна класа андроид што ќе купи ... пак мубетот андроидот за 4 год ќе биде аут оф дејт и со верзија и со све
И тоа што викаш боље ајфон баба што го користела за рецепти да гледа него некој безвезе андроид.

друже и јас не сакам андроид ама и не сум будала да дадам 500€ за телефон што “седел у излог” 4 години.

Извини не знаев дека ќе ти падне круната ако земеш нова кола од средна класа боље е да го собереме ѓубрето од италија/Германија/или каде и да е

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
И тоа што викаш боље ајфон баба што го користела за рецепти да гледа него некој безвезе андроид.

друже и јас не сакам андроид ама и не сум будала да дадам 500€ за телефон што “седел у излог” 4 години.

Извини не знаев дека ќе ти падне круната ако земеш нова кола од средна класа боље е да го собереме ѓубрето од италија/Германија/или каде и да е
Не седел у излог ама ајде ...
Секој со своето, кој што сака нека купи
Ама прашува за ајВан вие одма што шајоми мајови има за тие пари :pos:

Член од
5 мај 2016
Мислења
213
Поени од реакции
183
Шаоми за ајфон е формула 1. Еве го мојов 3 ипол години е и не ни мислам апгрејт да правам зошто е предобар. Ајфон за 3 години користење ќе му пуштеа апгрејт да го утепаат у брзина и да бараш чаре да купуваш нов.

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Член од
11 април 2012
Мислења
4.775
Поени од реакции
5.535
Nikade ne mu preporacav Xiaomi (a i ne bi go preporacal toa barem ne za 500€)
Koristam iPhone, i go preferiram pred bilo koj android, ama ne opravduvam kupuvanje na istiot posle 4 godini skoro. kako po obicaj ke dobie update uste 2-3 godini i posle toa ke dojdes vo android fazata koga sistemot ti e star.

Toa sto jas mu go posocuvav e deka e bolje da si zeme ponov, pa makar i da ne e ProMax, ali kako sto kaza sekoj so svoeto, sto saka neka si kupi.
Шаоми за ајфон е формула 1. Еве го мојов 3 ипол години е и не ни мислам апгрејт да правам зошто е предобар. Ајфон за 3 години користење ќе му пуштеа апгрејт да го утепаат у брзина и да бараш чаре да купуваш нов.

Sent from my POCO F1 using Tapatalk
Tacno Xiaomi e kako formula ama Haas ili Wiliams, izgleda kako formula, ima motor od nekoja dobra ekipa, so tapa vozaci mizerna aerodinamika i ednostavno na dolgi stazi e mizerija.
Xiaomito ne mora da koristi update kako resencanive na jabukite za da te uspori dovolno e sto pustaat update na mizeren softver.

Член од
5 мај 2016
Мислења
213
Поени од реакции
183
Nikade ne mu preporacav Xiaomi (a i ne bi go preporacal toa barem ne za 500€)
Koristam iPhone, i go preferiram pred bilo koj android, ama ne opravduvam kupuvanje na istiot posle 4 godini skoro. kako po obicaj ke dobie update uste 2-3 godini i posle toa ke dojdes vo android fazata koga sistemot ti e star.

Toa sto jas mu go posocuvav e deka e bolje da si zeme ponov, pa makar i da ne e ProMax, ali kako sto kaza sekoj so svoeto, sto saka neka si kupi.

Tacno Xiaomi e kako formula ama Haas ili Wiliams, izgleda kako formula, ima motor od nekoja dobra ekipa, so tapa vozaci mizerna aerodinamika i ednostavno na dolgi stazi e mizerija.
Xiaomito ne mora da koristi update kako resencanive na jabukite za da te uspori dovolno e sto pustaat update na mizeren softver.
Ако сакаш можеш во секое време да му стави и андроид 13 и да бираш фирмвери. Ама кај јабуките тоа нема едноставно после адејт фрли го во канта.. :vozbud:

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.596
Поени од реакции
955
Се е во ред за јаболково со идеа да се користи 10 години ама реално кој би користел телефон толку време? Миосма подсобро е да се земе поефтин телефон (15-20к) и да с менува на 2-3 години

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.321
Поени од реакции
43.101
ајфон е само за филмање, неш као ролекс да си купиш и слично. Кога имаш ајфон одма се преобразуваш у Волкот од Волстрит и си главна фаца во твојата глава.

Член од
5 мај 2016
Мислења
213
Поени од реакции
183
Се е во ред за јаболково со идеа да се користи 10 години ама реално кој би користел телефон толку време? Миосма подсобро е да се земе поефтин телефон (15-20к) и да с менува на 2-3 години
Зошто да те приморува некоја фирма да сменш телефон со тоа што ќе ти бутне софтвер што ќе почне да кочи телефонот и од немајкаде ќе мораш да купуваш нов.
Ако е нечија желба може на 3 месеци да мења телефон ама некој да те приморува е тоа е више претерано.

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.596
Поени од реакции
955
Па скоро сите сакаат нов телефон од време на време. Иначе јаболково е океј за луѓе што не се замараат со нови телефони и просто сакаат да го работаа мобилниот што го имаат што е можно подолго време, туак е во предност јаболково

Член од
11 април 2012
Мислења
4.775
Поени од реакции
5.535
Ако сакаш можеш во секое време да му стави и андроид 13 и да бираш фирмвери. Ама кај јабуките тоа нема едноставно после адејт фрли го во канта.. :vozbud:
Зошто да те приморува некоја фирма да сменш телефон со тоа што ќе ти бутне софтвер што ќе почне да кочи телефонот и од немајкаде ќе мораш да купуваш нов.
Ако е нечија желба може на 3 месеци да мења телефон ама некој да те приморува е тоа е више претерано.
@Torte Mobile sega te razbiram druze za sto mi se frli na mene, iako jas samo rekov deka ne bi kupil tolku star telefon. Ne sym povrzan so grupava, izvinete za spam u temava.
Inace ako dobro razbrav zasto da kupis ured od firma koja "usporuva telefoni so update", koga mozes da kupis ured od firma koja uste ne kupen telefonot ima krs software. Ok, fala cao.
ајфон е само за филмање, неш као ролекс да си купиш и слично. Кога имаш ајфон одма се преобразуваш у Волкот од Волстрит и си главна фаца во твојата глава.
Uzmi si xaomi brate ima Edward Snowden da stanes ne vkot od dzidanata ulica

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Zdravo !
Pred 3 meseci kupiv Samsung A71 poloven edna godina koristen ama dobar, sprema moite potrebi so golem ekran, memorija 6/128 i odlicna kamera i veke nadgraden so Android 12.
Rabotese odlicno do pred 20 - dena koga mi stigna Android 13 za nadgradba , mu napraviv nadgradba i imam cuvstvo deka telefonot namesto da dobie na kvalitet i performansi toj e sega pospor i poslab, zvukot na mikrofinceto pri razgovor e mnogu poslab , koga zvonam nekade gledam.deka mu trebaat dopolnitelni uste nekoja sekunda za da vospostavi vrska , koga zavrsuvam so razgovor treba 2- 3 pati da dopram na ekeanot za da iskluci.
Dali e takov.Android 13 i da se pomiram so faktot ili ima uste nesto sto ne sum dorabotil pri nadgradbata.
I mnogu me iznenadi sto prethodniot tel. Lenovo A 536 nekoi raboti gi imase fabricki instalirano a Samsung A71 gi nema na pr: aplikacija za muzika so podeleni ( albumi , izveduvaci, play lista..... ) , muzika koja sakam da mi e rington ne ja emituva od pocetok, nema Evernote ili beleznik, nema kalkulator .....
Mozebi seuste slabo se snaogjam so nego, neznam , se nadevam ke ima nekoj da mi pojasni vo vrska so prasanjeto.
Vi Blagodaram
Wipe cache partition, пази убаво што ќе кликнеш!

Член од
5 мај 2016
Мислења
213
Поени од реакции
183
Xiaomi е закон, не би бегале вработени од јабуката кога виделе дека можат да направат свое 100 пути боље!

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
За што маркет се iPhone телефоните во Mobelix? Поточно 14 Pro Max.
Ме дупат од телеком 2 месеци скоро, ќе стигне, ќе стигне... да идам као човек да си купам од Mobelix?

Kajgana Shop

На врв Bottom