Пост на кој сте се изнасмеале

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.682
Поени од реакции
88.620
Multiplicity

Еве една добра препорака за филм кој е актуелен на форумов. Се работи за еден фраер наречен Ио (во филмот го глуми Мајкл Китон на кого ова му беше најдобра улога од Бетмен наваму), кој во слободно време модерира форум за тапчовци, запоставувајќи ги своите секојдневни обврски. Еден ден Ио ја запознава Ане (Енди МекДауел :love:) по што решава да ги промени работите но нема кој да го замени. Ио се жали на еден свој пријател научник кој без негово знаење и согласност креира клон наречен Њот, за да го замени. Њот е прилично функционален лик но проблемот при клонирањето е што 30 IQ поени одат у Курдистан, па така Њот има нешто помалку разбирање, шарм и смисла за хумор, недостатоци кои ги надополнува со напорна работа и копирање на Ио каде ќе стигне.

Вистинската фрка настанува кога Њот ќе се клонира себе си, по што во филмот влегува следниот клон - фино дете ама наркоман што се пали на филмови како Фаст и Фјуриус и навива за Милан, логична последница на клонирањето без усул. Да биде повесело, армијата Њотовци се множи а следниот е приказна за себе...

Поради спојлери тука би прекинал со дејството. Филмот, како што потврди критиката, е многу повеќе од романса. Тоа е приказна за искреноста, лојалноста и забивањето нож во грб. Приказна за плагијаторството и неостварените желби и лајкови... Глумата е одлична, ликот на Ио оригинален и природен како градите на Енди а Њотовците - џубриња!

Треба да се спомене дека филмот е римејк на постар филм за народниот херој Чеде Филиповски - Чеде.

Можно е оригиналот да ви се допадне повеќе.

8/10. Уживајте!
:pos::cuc:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Vtor den kako Gurdjieff, po pocetnite nedorazbiranja mi rece deka sum go nasmeala i deka ke sme se sretnele vo rajot.

jas si ja narediv vie kako sakate :*
:pos: :pos: :pos:

Ние другите сега треба да му ја мислиме што да правиме, ако сакаме во рајот. Браво девојко, ме изнасмеа ептен. :)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Во темата The day when i found my peace.

Баш е интересно, незнам што толку некои се против............. ко што рече некој член погоре.... очигледно го немаат гледано :)
Муабетот со глупоста и стоногалката... :pos:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Епа вака јас сум машко 16 годишен сум бил со повеке од 60 девојчиња што сме се лапале само и не сум имал никогаш можност за секс епа вака во врска не сум бил никогаш сум бил со девојчиња највеке до 1 недела и после се губи она а не јас или само една вечер и после тоа ја нема не се јаваува и не пишува на фб.... Е сега кажете ми од овие 60 не сум успеал ни со една да бидеме во врска дали до мене е нешто проблемот или до нив, а имам потреба од врска но неможам ве молам кажете до кого е :) Иначе брзо се залубувам од едно мување и истото ми е во моментов како да сум раскинал со некоја која сум ја сакал повекје од една година
Пробај со машко.
:pos:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Анчо :cuc: Респект

Него Драга, сликава на Анчо ме потсети на уште еден чичко што нонстоп го има на Инсомниа Кантер серверите... Одприлика исто години имаат со Анчо. Нема да му го откривам името/никот, ама сите не тепа на сервер... што ти значи стара Титова школа... абе ќе застане на едно место и кога ќе почне да ги реди противниците. И никој не го вреѓа дека цело време стои на едно место, сите му укажуваат почит. Јебига од една страна имаш копиљаци кои по цели денови дремат пред компјутер и играат Кантер, додека од друга страна имаш поранешен член на ЈНА, и секогаш е меѓу првите, со секое оружје знае да пука, сум го приметил.... :cuc:
Башка и слатко се изнасмеав, додека го читав :pos:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Kajgana Shop

На врв Bottom