Последен гледан филм со кратка рецензија

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
I love you, man
Му давам 5.5/10 и поголем дел од оценката е поради Jason Segel. Филмов е ок за тепање време. Се труди да биде комедија, али го гледав пред два дена и штом сега не ми текнува на ништо смешно, неуспешно. Значи главниов лик ќе се жени ама нема другари, и за разлика од романтичните филмови, овде тој е во потрага по најдобар другар.

The hangover 8.5/10
E oва е веќе смешно. Интересен филм. Идејата е иста како во Dude, where's your car?, тројца другари кога ќе се разбудат утрото не се сеќаваат на ништо од вечерта, и сфаќаат дека го загубиле другаров на чија моминска вечер се, па се обидуваат да го најдат. Мислам дека сите го имате гледано.

Analyze that
Продолжение на за мене легендарниот Analyze this. Мафијаш кој оди на терапија кај психијатар. Добар е, смешен. И има добри глумци. Без Роберт де Ниро не би бил тоа што е, секако. 8.5/10

Love actually
Мене, како на девојка која не воопшто не сака љубовни филмови (и драми, ама за тоа друг пат), филмов ми остави голем впечаток. Нема некоја посебна интересна приказна, али не знам, ме бендиса многу. Можеби поради глумците (изобилува со повеќе познати глумци, ги обожавам Хју Грант и Aлан Рикман). Филмов уствари претставува испреплетени приказни меѓу повеќе луѓе. Му давам 9/10 заради тоа што некои од приказните не се со убав крај. На пример не сфатив дали жена му му прости на Алан Рикман. И мислев дека цурата која беше вљубена во Карл мислам се викаше, ќе заврши со него. И така требаше да биде. Тогаш би му дала десетка.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.504
Поени од реакции
58.905
Management (2008)

Незнам оти прават вакви филмови? Чуму им се...?

Го изгледав заради Jennifer Aniston. Наша Рејчел. Очекував стандардно, романтична комедија, просек. Нешто слично и беше... Само, проблемот е во тоа што, пола филм ништо не се случува. После типот за да ја импресионира девојката одеднаш како гром од ведро небо скока со падобран! И таман помислив, конечно тргна филмов. После пак ништо не се случуваше до крајот.

Филмот иначе за еден човек кој работи во мотелот на родителите и смртно се досадува цел живот. Во мотелот доаѓа наша Рејчел во која тој се вљубува, па почнува да ја следи секаде и да ја убедува...

Филмот не учи на една важна работа, а тоа е дека само упорните момци успеваат... Покрај тоа и скокот со падобран, ништо друго...

4/10.
 

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Knowing

Верувам дека сите го имате го гледано и мене лично ми се бендиса освен оние делови со сајнс фикшн.Мош заради тоа шо мразам такви работи па некако тие делови од филмо ми беа ....Иначе добра замисла исто така замислата ногу добро остварена Никола сјае у филмо добра музика шо потсетува на хороро е не е.Иначе у филмо се зборе за едел лист со бројки а тие бројки значат нешто(ако го гледате ке видете шо е )и според тие бројки можат да се спречат ногу работи шо треба да се случат иначе тај лист со бројките е одкопан после 50 години и доага у раците на главнио лик.И морам да кажам крајо на филмо е едно големо срање ама ај гледајте па ке видете.
 
I

Intex

Гостин
A man apart

Добро филмче со Вин Дизел. Го фаќа нарко босот и новиот бос му ја убива жената. Цел филм е само акција и желба за исполнување на целта, убивање на нарко босот.
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.388
Поени од реакции
25.180


И после долго очекување конечно го изгледав овој филм. Морам да напоменам дека и покрај одличната реализација и одличната актерска екипа предводена со Хвинет Палтроу како девојката од богатото семејство, Виола, а воедно во филмов како споредна улога се појавува и глумецот Бен Афлек, малце ме разочара. Мислев дека во филмот преовладува љубовна приказна за двајца заљубени кои немаат врска со некоја од трагедиите на Шекспир, но всушност целава приказна била за тоа како е настаната и инспирирана приказната за Ромео и Јулија. Но, Ромео и Јулија се најде тек во средината од филмот кога всушност приказната за најпрвен измислената комедија не отиде во друга насока и се направи трагедија во која двајца умираат (не умираат овие во филмов) да најавам и дека не завршува со таков sad end :pipi:.

Сепак интересно дело, но сепак кога ќе видам дека со него за Оскар се борел и италијанскиот филм La Vita e Bella, мислам дека оваа награда е малце незаслужена :wink::

7.5/10
Си дал добра оцена, ама не можам да ја сфатам рецензијава како толку негативни коментари и да ја оцениш со 7.5.
Филмов како прво незнам зошто се споредува со Животот е убав или Спасувањето на војникот Рајан, ко немаат врска меѓу себе, ако се бореле за оскар. Тоа е исто ко да ги споредам Стар Варс и Американска пита, шо логички немат врска.

Незнам како мојт ретардиран филм како Confessions of a Shopaholic да ти е ремек дело, а овај да не е близу до перфекција затоа што можеби Бен Афлек не бил главна улога.
Како прво Бен Афлек немат појма од глума, јас дури подобро можам да глумам во Армагедон без да го напрам комедија.

Рецензијава сигурно ќе ги одбиват некои читатели да го гледет филмов, нивни проблем. Јас критика и не читам додека не изгледам филм, а овој мислам дека вреди да се гледа и тоа чиста 10ка. Никогаш не сум сакал "happily ever after" филмој. Гледајте го и ќе се осеќате пријатно низ целиот филм, и тие што не се многу Шекспирохолици ќе го засакаат филмов.

То од мене, инаку последно го гледав The Beach.
Колку само ретардиран и грд филм. Си реков да го догледам до крај затоа што не ми се веруваше толку глуп да бидит филмов. Цело време си велам - Сега сигурно морат да се десит нешто, немат шанси олку глуп да е.

И финтата е шо ништо не се деси цели два часа и нешто. Како прво, ова е ретардиран (пак го спомвам зборов) филм кој има толку ретардиран саундтрак (Моби) кој јас многу го мразам како и филмот.

Финтата е што еден згоден Американец во Тајланд среќава повеќе американци отколку азијци. Цел филм нема ни еден интересен цитат и ниеден дијалог кој може да биде цврст и да привлече внимание.
Поента - никаква.
Ако 1 е најмалата оцена, тогаш јас му давам 1, со препорака да не го гледате. Или ако сакате гледајте го за да сфатите кој филм е лошо направен филм. Ликот на Леонардо ди Каприо е толку ретардиран шо пијан мајмун повеќе би ми бил интересен отколку тој.

Глуп, преглуп филм. Ќе пишам рецензија за уште нешто шо изгледав, сега не, неам време.
 
Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
District 9. 2009
Еден од подобрите сај-фај филмови шо ги имам гледано во последно време. Уште кога го видов плакатот знаев дека ке биди нешто интересно а и рецензијата на Болиглава ако не се лажам ме натера да го изгледам.
Како нечовечка раса (вонземјани) им се населуваат практично во блиското соседство на луѓето. И како наеднаш луѓето од најпаметните суштества на земјата стануваат веќе подолу на листата и се чувствуваат загрозени и ранливи.

Taken. 2008
Негде прочитав дека во овој филм Лијам Неесон (главниот глумец) го прави Стивен Сегал да изгледа како пи4ка. :)
Многу поучен филм за трговијата со луѓе и колку е таа насекаде околу нас.
Од некои сцени бев и згрозен како постапуваат со тие девојки и ги третираат како предмети.
И како Лијам (таткото) ке направи се за да ја најди и врати својата единствена и премногу-сакана ќерка која од незнаење и наивност е грабната.

American History X. 1998
Ми го препорачаја како филм со скинхедси. И јас си мислев дека ќе биди нешто во стилот се-тепаме-до-смрт ама не. И секој пат ко ќе го гледам, едноставно ми идат солзи.
,, Hate is baggage.
Life's too short to be pissed off all the time. It's just not worth it. ''

Целата поента е ова. За да си дел од некое движење, би требало тоа да те исполнува и да те прави на некој начин среќен. Епа, тоа целото наци-живеење на браќата скинхедси нема да ги прави ништо посреќни, ниту животот поразличен и подобар.
 
Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Battle for Terra


Вонземски мирољубив свет е нападнат од нашата раса со цел да се освои планета која би подржувала човечки живот.

Анимиран филм, трае околу сат и 20тина мин. Графика супер, музиката супер , приказната интересна и уникатна. Ако имате шанса да го гледате, не ја пропуштајте, цртанов е најпреубаФ.
 

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Dance Flick



Filmov e parodija na High SchooL musical, You Got Served, Step up 2 The Streetz..
Najglup, najdosaden film od ovoj seuste ne sum gledal iako ima nekoi smesni momenti filmov se na se e totalno sranje ne znam kako e mozno nekoj da rezira tolku glupav fiLm iako brakata wayans se dobri akteri(kolku tolku) za reziseri ne gi biva they suck...
Da ne ve laze treilerot
Bi preporacal ako nekoj ima visok cas i nesto da gubi da posaka da se ubie od dosada neka poveli neka go gleda filmov
Od mene 1.5/10 ocenka i tie poen i pol se samo zaradi nekolkute smesni sceni.
 
Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
FAQ about time travel

Една обична вечер во паб за 3 момци се претвора во патување напред и назад во времето.

Интересно филмче , мешавина на драма, хумор и научна фантастика.

8/10

П.С после крајот на филмот има уште 2 кратки сцени ... не ги пропуштајте :)
 

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
SURVEILLANCE

Е не знам зошто ама ногу ме бендиса филмо ептен .Значи у филмо има 5 сцени највеке кој се одвиват у нешо као село полициската станица која ја сочинуват 4 соби ,пато(масовно е на цело село) и 3 различни гледишта на убиствата шо се случуват у филмо доагат 2ца агенти од ФБИ да го решат случајо и повеке не ви кажувам.Иако уште од почетоко можеше да се предвиде кој е зли момак па беше доста интересно а и да признаам крајо не очекуваше уопште таков да биде каков шо е...(а е доста различен од тоа шо сме навикнати).Сите шо сакаат мистерии и слични работи може слободно да си земат за право да си го погледнат овоа парче.:smir:И тие шо ке го глеате запазите ја сцената цајкано ко ке се избаце на мониторо на типо од ФБИ и ко ке почне хистерично FFFFBBBBIIIII AAAGEEENNNNNNTTT.Btw Џимеј гледај го бе David Lynch(потпис) е нешо таму неам појма не виде а Jennifer Lynch e директор.
 
J

Johnny Stulic

Гостин
Ice Age III Dawn of the Dinosaurs

Официјален линк ИМДБ линк

Филмов е страва после феноменален прв дел и солидниот втор на Ајс Ејџ мислам ова е нешто најдоброто од Блу Бук Студио, не можам да го дефинирам во некој жанр бидеќи покрива неколку научен,комичен,драма,фантастика,акција едноставно мора да се погледне, гарантирано релаксира и лекува стрес.
 

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Американска убавина
Дури ни Кевин Спејси не направи филмов да ми се допадне. Воопшто не сакам драми. A има добиено Оскар, што значи дека од прилика треба да е на ниво со Гладијатор, Tитаник, The silence of the lambs и Shakespeare in love. Според мене, Американска убавина воопшто не заслужува да се најде на исто место со овие филмови. Сфаќам дека филмов има порака, ама јас не би му дала висока оценка. Филмов би го споредила со Rain man и Good Will Hunting - филмови кои им се допаѓаат на сте освен на мене.
Инаку не верувам дека некој не знае, ама ај - се работи за животот на една фамилија. Таткото е затрескан во другарката на ќерката. Неговата сопруга е многу површна. Комшијата има фобија син му да не е хомо. Тоа.
 
Член од
17 септември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
The Final Destination/ Final Destination 4



Ne e to so ocekuvav. Final Destination 1,2 i 3 se 100 pati najubaj. Za ovaj ocenka 7/10.

Disaster Movie



Interesen filmce.. Smesni raboti i mnogu intersno so pesnite. Za ovaj film 8.5/10
 

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676

Green Street Hooligans 2.

Филмов е продолжение на GST 1,во кој навивачите т.е хулиганите на Вест Хем Јунајтед се повторно во главните улоги. За разлика од 1 дел кога тепачките и другите сцени се одвиваа на улици и по стадиони ,во овој дел се се одвива во затвор во кој се сместени навивачите на Вест Хем,Милвол и потоа на Челзи,најголемите непријатели. Негативците во овој филм(челзиевите навивачи) ја имаат поткупено управничката на затворот и таа им прави доста збрки на навивачите на Вест Хем,кои иако сакаат да останат подалеку од невољи сепак не поминува ден без тепачка мегу нив. На крајот се игра помегу нив фудбал 4vs4 кој да излезе од затворот. Доста интересен филм моја оценка:

10/10.
 

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181

Green Street Hooligans 2.

Филмов е продолжение на GST 1,во кој навивачите т.е хулиганите на Вест Хем Јунајтед се повторно во главните улоги. За разлика од 1 дел кога тепачките и другите сцени се одвиваа на улици и по стадиони ,во овој дел се се одвива во затвор во кој се сместени навивачите на Вест Хем,Милвол и потоа на Челзи,најголемите непријатели. Негативците во овој филм(челзиевите навивачи) ја имаат поткупено управничката на затворот и таа им прави доста збрки на навивачите на Вест Хем,кои иако сакаат да останат подалеку од невољи сепак не поминува ден без тепачка мегу нив. На крајот се игра помегу нив фудбал 4vs4 кој да излезе од затворот. Доста интересен филм моја оценка:

10/10.
За интересен филм не се дава 10/10.....(мое мислење не рипит одма) иначе само да се надоврзам на филмо ако сте го гледале 1 дел нем да очекувате дека истото ке го видете или доживеете и у 2 дел 1 дел не знам ми се бендиса имаше емоции филмо(wtf)ама не стварно имаше нешто шо те тераше да го гледаш а тука лол мамаџ курац палац нема ништо обичен филм за кока кола и чипс без уклучување на мозок.Моја оцена 6.5 /10
Ај сеа он
THE RECRUIT

Филмот не беше уопште лош за мој вкус имаше се шо треба да има еден просечен филм за да привлече внимание и да изнуде 3 реченици шо ке му ги кажеш на некој околу филмо.У главно се се врте околу тип(АЛ Пачино)
кој шо регрутира неколку луге у ЦИА и нели носат ги на одредено место и таму има обука ама целите на фацата ке ги видете кога ке го изгледате нормално.Исто така доста познато веке како и секаде мора да има фуфа некоја која шо нели ке ја заплетка малце работата.На крај има хепи енд кој шо е доста предвидлив после 45 мин од филмо ама у секој случај интересно направено убави кадри глума ОДЛИЧНА како Колин Фарел така и Дедото и тоа е.Моја оцена за филмо 7.5/10 не се мислите дали да го симнете не е лош колку и да е клише приказната .:smir:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom