Последен гледан филм со кратка рецензија

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Serendipity (2001)

Љубов, и се е можно. Колку можеш да чекаш и трпиш барајќи ја вистинската.

Mастерпис! (F)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.690
Поени од реакции
59.862
The Damned United (2009)

За малку ќе му дадев чиста деветка, но некако предвреме ја скратиле приказната, а ова е дефинитивно филмче од кое сакаш уште. Многу допадливо, многу интересно, со врвна глума на главниот актер Michael Sheen, филмот е приказна за најуспешниот англиски фудбалски тренер во историјата, Брајан Клоф, поточно за неговите 44 очајни денови во Лидс Јунајтед.

Почнувајќи како тренер на анонимниот Дерби Каунти, тој е навреден од тренерот на нивниот противник Лидс Јунајтед, по што настанува вечна пресметка меѓу овие двајца и помеѓу двата клуба. Оваа пресметка, и амбицијата која го води Клоф, човек кој ретко кога затвора уста, ќе го доведат до фудбалските височини, но и до фудбалското дно. Подоцна, Клоф ќе премине во големиот ривал Лидс Јунајтед, само за да докаже дека е подобар од неговиот вечен противник, Дон Риви. Филмот зборува и за гордоста, алчноста, суетата, и за други особини кои знаат да постанат препрека во животот.

За жал, по 44-те дена во Лидс, и неговата акриера предходно, филмот завршува со инсерти од вистинските Брајан Клоф и неговиот помошник Питер Тејлор. Ќе беше добро да ја продолжеа приказната до самиот крај, но очигледно намерата на филмот не била таа. Штета за тоа, но сепак, 8.0 од мене и препорака за гледање, посебно за оние кои сакаат фудбал.

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077

Во рок од 2 недели го гледав 7-8 пати и пак се смеев. Лудница е! Глумците се закон, посебно Алан (бачето со брадата). Дефинитивно еден од најинтересните филмови што ги имам гледано.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737

филмчево е одлично за сите што сакаат психолошки трилери :) 7/10 според мене зашто некако предвидлив ми беше крајот :) :) може веќе се навикнав на овие филмови :)

иначе за што станува збор:
Mort Rainey is a successful writer going through a rather unfriendly divorce from his wife of ten years, Amy. Alone and bitter in his cabin, he continues to work on his writing when a stranger named John Shooter shows up on his doorstep, claiming Rainey stole his story. Mort says he can prove the story belongs to him and not Shooter, but while Mort digs around for the magazine which published the story in question years ago, things begin to happen around Shooter. Mort's dog dies, people begin to die, and his divorce proceedings with Amy continue to get uglier. It seems that Shooter has Mort over a barrel, but perhaps Mort has his own ideas on how to resolve all the problems that plague him lately.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Cruel Intentions
10/10. Добар филм, многу, воодушевена сум. Ради него го засакав Рајан Филипе. Малку на почетокот изгледа како типичен тинејџерски филм, ама мислам дека понатаму нема врска. И има некои болни работи во него.
Рајан Филипе сака да легне една девојка која вели дека ќе остане девица до брак, и потоа, нормално, да ја остави. Ќе се клади со неговата полусестра за тоа, при што ако тој победи во облогот, полусестрава ќе спие со него.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Not forgoten 2009.

Уште еден трилер, има некои допирни точки со окултизам, магии, баење, мексикански сапунски серии во дел од филмот. Не филмот не е со дејствие на мексиканска сапунска серија туку тоа и баењето ни се блиски и можеме да се поврземе со нив. Инаку страшен трилер со тајни, заплетки, скриени намери и така натаму вреди да се гледа.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.690
Поени од реакции
59.862
Избришани 5 мислења. Понатаму ќе следат и опомени, како што најавив предходно.

Темата е Последен гледан филм со кратка рецензија. Што значи, пишете за последниот филм што сте го гледале и кратка рецензија. И ако имате да се надоврзете со некоја рецензија ОК.

Постови: супер е филмот, не чини филмот, кажете некој филм... си има други теми, профили и ПП.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181

Runaway jury
Доста добар филм од мене добива една добра 8/10
Прибидејки не ме бива за рецензии нема лутиш ако ја скинам зелена
Значи случува се убиство поради ..... и после 2 години ожалостената вдовица ја туже компанијата за оружје каде шо е произведен и на црно продаден пиштоло со кој се случи убиството е сега ако продужам да зборам ке изедам ногу шит така да гледајте ке ви се допадне на сите(со исклучок на оние шо нејкат вакви филмови :pos2::smir:)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Не практикувам многу да пишувам во оваа тема, али морав да го претставам овој филм а воедно и да го препорачам :).
Се работи за Fired Up, еден од најинтересните комедии што ги имам гледано во последно време.

Добар филм со интересна приказна, не би рекол дека е нешто ново и ревулуционерно кога станува збор за комедии, но сепак вреди да се погледне, филмот содржи интересни сцени и добар хумор.
Нема да го раскажувам, таглајнот на имдб нека ве упати во приказната: 2 guys. 300 girls. You do the math...

Дефинитивно најинтересната сцена за мене во овој филм:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
17 again

Очекував да биди многу јака комедија, со оглед на тоа што глуми еден од моите поомилени глумци Matthew Perry, ама ми се виде онака просечно лесно филмче.
Се работи за Мајк, кој што назад во тинејџерските години бил популарен кошаркар во неговото училиште, меѓутоа се одлучува за домаќински живот со неговата девојка. По години подоцна, тој жали за неговата одлука, и има можност да се врати назад во тинејџерските години.. Оценка, 7/10.

А walk in the clouds

Интересна приказна за љубовта помеѓу Пол и Викторија, која што се раѓа неочекувано. Викторија, израсната во патријархално семејство, со мошне строг татко, останува трудна од нејзин професор со кој имала афера, и на пат за дома го среќава Пол. Тој и`предлага интересна понуда..
Оценка 8/10

American Dreamz

Дали стварно е глупав филмов, дали се работи за личен вкус, не знам..
Не знам како Хју Грант ја прифатил улогата за ваков одвратен филм.
Имено, се работи за шоу од типот на Idol, која што ја води Мартин Твид, и ќе направи се` што е потребно за неговото шоу да биде популарно..
На шоуто се пријавува Сели (Mandy Moore), и заедно со момче од Ирак и еден Евреин стануваат финалисти.. Тука е вклучен и претседателот на Америка, кој е претставен како нешто најглупаво на цел свет.
Глупости на квадрат, не ви препорачувам да го гледате. 1/10.

Eight Below

Прекрасен филм!
Можеби кај мене влијаеше тоа што обожавам животни, и затоа имам толку убав впечаток, не знам.
Во текот на цел филм плачев, на секоја можна сцена.
Филмот е според вистински настан. Џери, заедно со неговата екипа е принуден да ја напушти базата на Антарктикот поради огромната снежна бура меѓутоа мора да ги остави своите кучиња поради тоа што нема доволно место во авионот, и решава да се врати по нив. Меѓутоа, снежната бура засилува и нема можност да се стигне до таму.. Кучињата се препуштени сами на себе цели 6 месеци.. Оценка, 10/10.

Se7en

Верувам дека 80% од вас го имаат гледано, па нема потреба да кажувам рецензија.
Ми се допадна многу, можам да речам еден од најубавите филмови што ги имам гледано, иако мразам филмови со многу крвишта и такви гадни сцени. Оценка 10/10.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.690
Поени од реакции
59.862
Мислам дека ова е мојата прва рецензија за филм кој го немам догледано:

Drag Me to Hell (2009)

Чисто разочарување. И чиста единица. И нека не доаѓа на поправен.

Го прекинав во 43-та минута. Ако можете да гледате после тоа, секоја чест. Јас не можам. Сум пишал и порано: мразам хорори кои се направени не да бидат страшни, туку да бидат гадни. Овој е одвратен хорор. Ништо страшно нема. Само сцени од кои ќе ви се згади и ќе ви се повраќа. Очекував многу, а добив обична повраќаница.

Ова ви го пишувам пошто секој од вас сам си знае какви хорори сака, па ќе може да си одбере дали да го гледа или да го скокне. Јас сакам хорори кои не се за луѓе со слабо срце. Не сакам хорори кои не се за луѓе со слаб стомак.

Кец. Одвратно...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90

Филмов го гледам по трет пат и никако да ми здосади, кој го нема гледано МОРА да го гледа

Два дена пред венчавката, Даг (Џастин Барт) оди во Лас Вегас заедно со своите двајца најдобри пријатели Фил и Стју и братот на неговата идна сопруга Ален на момачка вечер за која сите четворица се заколнале дека тоа ќе биде ноќ за паметење. Меѓутоа, кога следниот ден ќе се разбудат со незапамтен мамурлук, никој од нив не може на ништо да се сети. Нивниот хотелски апартман е целосно уништен, а младоженецот никаде го нема. А тука се и прашањата: Од каде тигар во бањата? и Чие е ова бебе?

Ј

јовица11

Гостин
*Angels & Demons*

Срање, бе, срање на кубен:\
Не знам што е полошо, дуплираните дијалози од книгата (за што служел адаптаторот?), просечната глума или апла Холивудските студија?! Сега, сите знаеме дека не е снимено на вистинските локации во Ватикан, ама толку апла емитација оддамна не сум видел. Лажно како сјајот на Лас Вегас. Мада, искрено не ни очекував повеќе од ова филмско остварување, бидејки книгата ми беше исто потпросечна, Ден Браун не го сметам за некој си писател (како ни сите оние кои пишуваат само бестселери). Лошо, многу лошо во секој случај. Никому не му го препорачувам.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245

Пред два/три дена го симнав ова фантастично ремек дело од психолошки трилер работен од фантастичниот Кристофер Нолан (Dark Knight). Филмот изобилува со прејака приказна за едно момче кое доживува несреќа и во која ја губи својата меморија после несреќата, додека се сеќава на сите настани до несреќата. Всушност тоа му претставува и најголем проблем поради тоа што преку слики се обидува да се потсети на сите настани и на сите ликови кои ќе му бидат од голема важност да го пронајде убиецот/силувачот на својата жена. Во целата таа приказна тој се потсетува на сите настани и му се случуваат флеш-бекови, всушност тој ги има низ целото тело истетовирано сите важни работи кои ќе му служат за пронаоѓање на убиецот. Тој цврсто е убеден дека убиецот ќе биде Теди, неговиот “пријател“ кој цело време е со него, а тој постојано и постојано кога ќе го виде после одделно време не се сеќава на него па мора да се потсети со помош на сликите.
Во текот на цел филм тој зборува за сличен случај како него, т.н Семи, кој ја убил својата жена давајќи и инјекции инсулин не знаејќи дека веќе претходно и давал, и цело време истата постапка му се повторува. На крајот всушност доаѓа до пресврт на дејството откако всушност се дознава дека тој ја убил жена му по истиот начин на непостоечкиот Семи кој тој цело време си ја измислувал таа приказна, а уствари тој бил тоа.

Огромна препорака! Must see! 10/10 :music3:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Океј и јас да изгледам некој филм. Отупев со серииве.

The Hangover
Океј. Сите филмој ми се со закаснување ама нема врска.
Добро познат филм. Можеби секој форумџија го опиша. (има погоре рецензија).
Се изнасмеав , не е тотално клише како и сите вегас филмови. 8/10.

Breakfest at Tifannys
Филмот го фативме со мајка ми на телевизија и баш ме заинтригира.
Најпрво гламурозна приказна за Холи (Одри Хепберн) но и љубовна .
Во нејзината зграда се доселува еден писател кој полека полека од пријатели стануваат нешто повеќе.
Но Холи, девојката со огромен вкус за облека и забава, не ја интересираат (ај да речеме) второкласни мажи. Њујорк претставен во најдоброто светло.
И Холи, кога и да се почувствуваше лошо, одеше пред продавницата за накит Тиффанис во нејзиниот мал црн Живенши фустан и доручкуваше. :pos:

Miss Congeniality 1 и Mis congeniality 2
Mногу интересни комедии пред се поради Сандра Булок која глуми во двата.
Во првиот таа е ФБИ агент и мора да оди на miss america pagent како учесничка за да го реши случајот. :)

A во вториот мисс америка е киднапирана и Сандра Булок како лице на ФБИ ке ја спаси OFC. :pos:
Топло ги препорачувам и двата. :)

Bruno
Океј. Ни Борат не мислев да го гледам ни овај ама ајде ме натераја.
Океј. На почетокот е смешен и све такви ствари.
Ама како шо поминва филмот сваќате дека е скроз дегенски и одвратен.
Незнам како луѓето се палат на вакви болни срања кои можат само да потврдат шо дебилски народ се американците.
Без сомнеж целиот филм не е вистински, а и не би требало. 5/10

Kajgana Shop

На врв Bottom