Последен гледан филм со кратка рецензија

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
Saving Silverman (2001)

Налетав на филмов на тв и што да кажам...мислев дека го немам гледано али на крај испадна дека го имам и резултат „попушени“ сат и кусур минути кои можев да ги потрошам на кој било друг филм...али тоа е кога мислиш дека ке испадне како американска пита првите 3 дела секогаш се залажуваш...приказна нема да пишувам затоа што...туку зошто го пишувам ова...? ајде барем нема некој друг да се излаже како мене.
Џек Блек је јебени хомо

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
King of New York (1990)

Крими-драма-акција.
Френк Вајт (Кристофер Вокен) излегува од затвор после долго време и се обидува да си го врати угледот во криминалното подземје.

Филмов имаше потенцијал ама многу лошо е направен. Добро почнува, ама приказната е полна со дупки и безвезе сцени кои немаат смисла, ликовите не се доволно претставени...На пример, Стив Бушеми се појавува само 5-6 секунди на почетокот ?? Вокен е увек интересна појава, ама Лоренс Фишбурн е тој што се издвојува со глумата, прав криминалец. Филмов има многу добар кастинг, у другите улоги се појавуваат Весли Снајпс, Дејвид Карузо, Виктор Арго (интересен глумец) кој разочарува со глумата овојпат, ама тоа е пред се до ликот и лошото сценарио...

7/10

"Edge of Darkness" (1985) (TV mini-series)

Британска мини серија од 6 епизоди (секоја епизода трае по 50 минути), според која е снимен римејк филмот со Мел Гибсон Edge of Darkness (2010) (кој го немам гледано).

На еден полициски инспектор ќе му ја утепаат ќерката и овој наместо да одмара од шокот, започнува истрага.

Ме излажа високата оцена на IMDB и некои рецензии што ги прочитав, демек ''серијава била пред своето време'' ??. Свашта.
Серијава е - ТАПА. Успеав да изгледам некако 2 епизоди у кои ништо посебно не се случи, дејството е тооолку споро, глумата просечна, посебно главниот лик, нема ништо интерeсно у серијава поради што би ја гледал. Ја препорачувам само ако патите од несоница...

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Ghost of girlfriends past

Нешто слично како филмчето што го даваат секој Божиќ, за лошиот богаташ што го посетуваат три духа и на крај ќе се опамети, само разликата во овој филм е што дечкото во филмов е womanizer(затоа демек е лош) и треба да се опамети.
Просечно филмче за тепање време
7/10:pipi:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585

Го начекав филмов на work print нешто слично како што излезе Икс Мен, предобар е, навистина прекрасна глума од легендите на филмовите од жанрот акција кои сме навикнале да ги гледаме во минатото. Самата листа на актери кои настапуваат во филмов е приказна сама за себе, режијата на Сталоне е навистина префинета и може да му се позадиви на она кое ни го прикажал, приказната додуша малку е клише (кршење кичми) ама истото е сторено на навистина феноменален начин, глумата и костимите се перфектни, и Долф и Сталоне навистина добро се држат во сцените со борби и покрај годините, Џет Ли и Статам се вистински машини.

Оценка 9/10 ради предобрата актерска екипа.

кој сака торент нека ми пише ПП

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213

Го начекав филмов на work print нешто слично како што излезе Икс Мен, предобар е, навистина прекрасна глума од легендите на филмовите од жанрот акција кои сме навикнале да ги гледаме во минатото. Самата листа на актери кои настапуваат во филмов е приказна сама за себе, режијата на Сталоне е навистина префинета и може да му се позадиви на она кое ни го прикажал, приказната додуша малку е клише (кршење кичми) ама истото е сторено на навистина феноменален начин, глумата и костимите се перфектни, и Долф и Сталоне навистина добро се држат во сцените со борби и покрај годините, Џет Ли и Статам се вистински машини.

Фала на торентот, ама забранети се такви материјали на форум, убо шо те имам на мсн.
Одвај чекам да го глеам. Сталоне, не мојт да бидит лош! Мојт да бидит само ѕвер.

Член од
5 јули 2008
Мислења
84
Поени од реакции
41

kako sto vidov release date na filmot e 13 april 2010.neznam dali ima oste torent za nego aj ako imas pisi mi na mailo dragi_look@hotmail.com

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Spread

Филм за животот на еден човек кој нема свој дом, кој живее од денес за утре. Негов дом е домот на богатите жени со кои споделува задоволство.Тој незнае за љубов. Но, што ќе се случи кога ке ја запознае вистинската љубов? За тоа ќе мора да погледнете сами.
Филмов има добра актерска екипа и е лесен за гледање и опуштање.

An Education

Една девојка премногу учи со цел да се запише на Оксфорд.Нејзините родители прават се за таа да успее во животот. Таа еден ден ќе запознае постар човек од неа. Со него ќе види нешта кои никогаш не ги видела и ќе спознае работи кои никогаш не ги запознала. Ќе се најде во ситуација да одбира дали да го продолжи своето образование или не.
Филм за моралните вредности на младите. Дилеми со кои скоро сите се сретнале или ќе се сретнат. Многу голема реалност. Доколку сте спремни да слушате англиски добар дијалект со солидно сценарио погледнете го.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Гледав 2 ремек дела изминативе 2 дена.

Прво, The Shining (1980)

Обично избегавам хорори од проста причина шо во последно време слабо се плашам. Освен тоа го избегавав и Кјубрик, пошо не е мој тип на режисер, арно ама решен сум да му ги спуштам најпознативе дела во најскор можен рок.

Конкретно за Shining, воодушевен сум. Ретко успеал ваков филм да ми остајт олку добар впечаток. Џек Николсон ѕвер по дифолт, исто така и детево во филмов ми одглуми доста солидно со оглед на то дека ова била негова прва улога. Разбирам од каде идејата за Хоророт од Амитвил. Прејак mindfuck e филмов. 9 и пол, ради некој ситни грешки ш ми расипаја малце впечаток.

P.S. Heeere's Johnny! :)

Втор, A Beautiful Mind (2001)

Викајте шо сакате, Расел Кроу овде одглуми за сва времена. Според мене и подобро него во Гладиатор. Ме трогна фактот дека филмов е сниман според вистинска приказна за истоимениот познат математичар John Nash. Ја гледам поврзаноста на
Shutter Island
со овај, ама скоро сите филмови со ваква тематика асоцираат еден на друг. Ремек дело.

:cuc:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585

Априлилили шашав:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Априлилили шашав:
Ја мислам само џимеј утрча во ова :)
Добро што не ти текна на темата за ЛОСТ да ги правиш овие работи, таму картони паднаа :pos2:

Мал оф-топик од модераторот, срамота...

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
The Slammin' Salmon

Реши да седнам да гледам некоја оанака тапа комедија не за друго за дремка да ме фане...и така барајки по нет налета на овај и викам ајде бујурм и наместо да ми се приспие мене ми се присра од шо е глуп ....нигеро е светски шампион у бокс и газда на еден ресторан и е дужен 20 000 јени на јапонец и ги малтретира персонало да работат турбо за да има да ги врне и кој к еима највеке пазар добива награда и тука демек нешто комични ситуации и демек он нешто ке ги тепа курче се и после кога се се заврши кажаа му дека 20 000 јени се 170 долара и он се насмеа и за џабе работиле и и даде остатоко од парите оти заслушиле и така.....(нема точки запирки за да осетете колку е монотон филмо исто како кога читате) оцена 2/10. Жал ме е 1 да му даам.

Ја мислам само џимеј утрча во ова :)
Добро што не ти текна на темата за ЛОСТ да ги правиш овие работи, таму картони паднаа :pos2:

Мал оф-топик од модераторот, срамота...
Не е само џимеј и јас се залета и прати ми пп и јас па и фраер ке го симнувам и оп...ама у секој случај добра финта...:kesa::kesa::kesa:БРУКА..сори за офф топик.

Член од
5 јули 2008
Мислења
84
Поени од реакции
41
How to train your dragon.
dragi_look напиша:

Пред малце го гледав оваа филмче ми остави добар впечаток, добри ефекти добро направена глума на анимираните ликови се на се супер филмче едно од подобрите анимирани што сум ги гледал изминативе 2-3 години. 9/10 според мене.
abe naslov si imase na slikata ama nekako otide izgleda jabana pa eve vi i naslovot da nema zabuni :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
Star Trek (2009)

Што да кажам за филмов ....топ :) .Одамна немам гледано ваков "епски" научно фантастичен филм па од битките да ти лазат морници во позитивна смисла .Дефинитивно еден од најдобрите од минатата година и да, се присетив на моето најрано детство кога растев со серијалите:). Приказката ке ја ископирам од имдб-A chronicle of the early days of James T. Kirk and his fellow USS Enterprise crew members.

9/10(гледајтего и да не сте некој сајанс фикшн фанатик ):tv:

Член од
5 јули 2008
Мислења
84
Поени од реакции
41
Whos Your Daddy.

ovaa komediicka me dobro nasmea ima dobri momenti.Ne kujznae sto vo gluma ako gledate filmovi kako amerikanska pita ili van-vilder nesto takov stil ova filmce definitivno ke vi se dopadne.8/10 zaradi prikaznata :)

Little Big Soldier.

U glavno filmovite na jackie chan mi se bile tapa ama ovaj mu e film na karierata spored mene najdobar na gluma i najdobra prikazna se na se the best off od jackie. 9/10

Викиче

Sarcasm is my best friend
Член од
27 ноември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Само што го догледав "The Box" и се уште сум под импресии...

Добар психолошки трилер , полн со мистерија и (можеби) скриена религиозна порака зад себе.

Накратко, Norma Lewis (Cameron Diaz) едно утро добива кутија (во којашто има едно копче( и еден необичен предлог. Доколку го стисне копчето , една личност којашто не ја познава ке умре , а таа ке добие милион долари. Одлуката е нејзина.

И малце ми беше страв дури го гледав, признавам :)

Се на се , за тие што ги сакаат филмовите и сериите од типот на Lost , мислам дека би им се допаднал многу овој филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom