The Lovely Bones (2009)
5 мин се мислам како да почнам да го опишам филмов но неоди...Затоа што претставува мешавина од фантазија со многу мрачен крими/драма елемент па оттука има многу послаба оценка од која што јас мислам треба да ја има.Питер Џексон на свој начин(колку на свој баш незнам затоа што не го имам читано романот според кој е направен филмов) го има опишано пределот во кој се наоѓа девојчето (измеѓу рајот и земјата) по неговото убиство...Е сега лоши критики има затоа што и јас мислам дека малце има претерано со прекрасното место меѓу земјата и рајот,фантастични бои и она мрачното што се случува на земјата,во куќата на убиецот итнт. Глумата солидна од
Saoirse Ronan која го толкува 14 годишното девојче ,а добро (барем според мене)се одбрани лицата кои ги толкуваат нејзините родители -Волберг и Вајз.
Филмот на свој тажен(сентиментален ) начин допре до мене и затоа една 8ка од мене.
Awake (2007)
Слабо стојам со медицинава ама филмчево е многу добро
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
,затоа што е крими-
медицински трилер (ако може така да се каже).
Сторијата -Секоја година во 700 операции под анестезија се случува еден случај да биде пациентот свесен што му се случува,да осеќа болка како и да слуша се што се зборува околу него но неможе никако да реагира(мајке ми корисна информацијава
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
) .Е сега главното- ликот кој го толкува момаков од Војна на Ѕвездите(
Hayden Christensen) е мулти билионер кој е вљубен во секретарката на неговата мајка (Џесика Алба е секретарицата wauuuw
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
),но има слабо срце и мора во итно време да направи трансплатација на срце...за тоа што се дешава следно ке мора да погледнете
7.5/10