Последен гледан филм со кратка рецензија

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246

American history X

Значи филмов...како да почнам мајке му, more than words I guess.

Го гледав по втор пат, по втор пат и плачев, ако ви е битно тоа. :) A битно е зошто јас ретко плачам по филмови.
Битното тука е прашањето за омразата. Секако омразата е лесна, ама вистината е дека е товар, плус, тешко се наплаќа.
Околу глумата, Edward Norton е одличен, веќе добро познат фраер, а првиот пат кога го гледав во око ми падна и другиот, Furlong.

Overall, 9/10.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34

American history X

Го гледав по втор пат, по втор пат и плачев, ако ви е битно тоа. :) A битно е зошто јас ретко плачам по филмови.
Битното тука е прашањето за омразата. Секако омразата е лесна, ама вистината е дека е товар, плус, тешко се наплаќа.
Околу глумата, Edward Norton е одличен, веќе добро познат фраер, а првиот пат кога го гледав во око ми падна и другиот, Furlong.

Overall, 9/10.
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ако е филмов за кој што мислам дека е чиста десетка.
едвард е нацист во овој филм мислам ако не грешам но после поминато време во затвор тој сваќа дека многу грешел и дека се кае, но каењето не му помага оти на крај го убиваат брат му дени.
секоја чест на едвард извонредна глума од него
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Едит од модератор - внимавај, не раскажувај го крајот. Спојлерот значи расипување на филмот! Ставај предупредување друг пат! Има некој не го гледал филмов!

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637

American history X

Overall, 9/10.
Го даваа пред некој ден на Сител. Фрлив око малце, не беше лош ама имаше стварно жални сцени. :(

R

Razorblade Kiss

Гостин
Ако ви е за утеха и јас плачев на филмот погоре :icon_lol:Го имам одамна гледано и пред некој ден кога си ги освежив сеќавањата сфатив зошто ми е еден од омилените.
Јас тукушто го изгледав трилерот на а1...

Се работи за управничка на луксузен хотел која има лет за Мајами откако била на погреб кај баба и во Далас. На аеродромот се запознава со Џексон,кој веднаш и станува привлечен и има хемија меѓу нив двајца.Случајно за време на летот броевите на седиштата им се поклопуваат едно до друго,пф,совршен почеток.
И во моментот кога мислите дека работите ќе станат лигаво љубовно разлижани,секој прашува која му е професијата и која е неговата улога во работата,подобро запознавање бла бла...the plot begins...одеднаш во нејзини раце се животите на едно 4 члено семејство на висок функционер(уф звучам како дебелиот глас на најава на филм :))

McAdams e одлична,вакви улоги и лежат,навистина млада актерка со голем талент. А актерот е доста соживеан со улогата и ми се допадна неговата ладнокрвност,суровост шарм и заводливост што ги покажуваше во исто време.

Ако некој го има гледано хоророт The Hills have eyes I ,II,Врисок...да,режисерот e ист.
Патем и планините неодамна ме извадија од памет.

Интересен факт е тоа што улогите биле наменети првенствено за Шон Пен И Робин В.Пен. Но режисерот одлучил да оди со помлади актери,не толку познати.

Добро филмче зхмм...8/10.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444

Slumdog Millionaire (2008)

Е ова е филм! И време беше да се види нешто што навистина е добро.

Животот на сиромашниот и необразован Џамал кој се бори да стане Милионер на познатиот квиз, при што е обвинет за лажење и измачуван во една полициска станица во Бомбај. Вистинска и страшна животна приказна исполнета со беда, мизерија, несреќа, болка, страдање... и љубов!

„Џамал Малик е на едно прашање од можноста да стане милионер. Како му успеа?

А. Со измама
Б. Имаше среќа
Ц. Тој е генијалец
Д. Така било пишано

Не пропуштајте. Од мене, чисти 10/10. Ремек - дело.

E

`EsCaPe`

Гостин

Се работи за управничка на луксузен хотел која има лет за Мајами откако била на погреб кај баба и во Далас. На аеродромот се запознава со Џексон,кој веднаш и станува привлечен и има хемија меѓу нив двајца.Случајно за време на летот броевите на седиштата им се поклопуваат едно до друго,пф,совршен почеток.
И во моментот кога мислите дека работите ќе станат лигаво љубовно разлижани,секој прашува која му е професијата и која е неговата улога во работата,подобро запознавање бла бла...the plot begins...одеднаш во нејзини раце се животите на едно 4 члено семејство на висок функционер(уф звучам како дебелиот глас на најава на филм :))

McAdams e одлична,вакви улоги и лежат,навистина млада актерка со голем талент. А актерот е доста соживеан со улогата и ми се допадна неговата ладнокрвност,суровост шарм и заводливост што ги покажуваше во исто време.

Ако некој го има гледано хоророт The Hills have eyes I ,II,Врисок...да,режисерот e ист.
Патем и планините неодамна ме извадија од памет.

Интересен факт е тоа што улогите биле наменети првенствено за Шон Пен И Робин В.Пен. Но режисерот одлучил да оди со помлади актери,не толку познати.

Добро филмче зхмм...8/10.
Овој филм го глеав на а1 и јас.
А до пред малце го гледав Wedding Crashers, исто со Rachel McAdams.. Филмов уствари го глеав поради неа ( :) ) .. одлична актерка е.. А филмов е супер за гледање, добра комедија..

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Dances with Wolves

Прекрасен филм, кој ако некој не го гледал мора да го стори истото, приказна за создавањето на Америка, нејзинато буро и брзо (глупаво) креирање, наспроти хармонијата која од секогаш требало да ја има... колку поинаков свет би биле кога сите луѓе би се препуштале на новото и неистраженото како што Кевин Костнер го прави тоа во филмов, и уште еднаш, филмов мора да се погледне. Го оценувам со 9ка.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
The Others

Филмов го даунлоадрирав после препораките на некои членови на форумов и препораката излезе солидна.Слаба страна ми се овие психолошки/хорор/мистерија филмови и тоа беше уште една причина плус за да го гледам филмов.
Да се навратам на филмот.Искрено од почеток ми изгледаше како обичен хорор базиран врз стандард хорор мистерија приказна, нешто многу поедноставно/по просто од Hide and Seek или пак The Sixth Sense.Но после пресвртот на крајот филмот доби друга приказна и веднаш ми го смени мислењето во поглед на приказната, фантастично смислена приказна и одлична идеа.
Иако прв пат слушам за Алехандро Аменабар морам да признаам дека позитивно ме изненади, а исто така сценариото беше на врвот, беспрекорни магливи и темни сцени типични за една хорор мистерија, супер и одлично избрана куќа, голема и баш онака мрачна.
Никол Кидман одглуми фантастично, типично за неа.Има огромен удел во позитивните оценки во филмов, едноставно изглуми маестрално.
Моја оценка е 8, а оценката на имдб е 8.2, ви препорачувам да го погледнете, посебно им го препорачувам за љубителите на добар психолошки хорор.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Journey to the center of the earth

Добра замисла... Ама не и изведба... Не е добро измонтирано и има многу грешки во филмот :) Порано не го приметував тоа, и не сакам да го приметувам, ама некои работи се ептен очигледни... А и глумата на детето е малку онака :)
Не ми се свиѓаше нешто многу... 5/10

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353

American history X

Overall, 9/10.
Догледан пред 10 минути. Одличен филм. Многу го ценам актерскиот каратер на Нортон, така да ова е уште едно негово актерско ремек дело. Исто така филмов носи одлична порака за мразењето и последиците од стереотипните размислувања. 9ка и од мене.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
You don't want to mess with the Zohan.
Znaci bez navreda na site na koi im se dopadnal filmov, ali garantiram deka e praven za maloumnine Amerikanci i za deca ne pogolemi od 13 godini (so cest na isklucoci). Dodusa, i vo toa se somnevam, zaradi toa sto filmot izobiluva so sceni sto potsekaat na seks,
Glavnata uloga ja tolkuva Adam Sandler, glumec koj go pocituvam i sakam, i za koj ne znam kako mozel da se nafati da glumi vo ova nesto sto se narekuva film (pa duri i da ima udel vo scenarioto)
Prikaznata e bez vrska (veruvam deka na site vi e poznata), humorot e katastrofa.
Moja ocenka, 2/10. Zaradi Adam Sandler ne e 1

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Max Payne

Пред да почнам да зборувам за филмов морам да најавам дека играта не сум ја играл. Незнам дали таму приказната била иста или не, а и не е многу битно.
Затоа што Max Payne не е ништо посебно. Барем според мене. Пробана е друга варијанта на The Punisher.
Ако погледнеме според ефекти филмов е неверојатно добро направен. Само една работа не им чини - не се потрудиле многу на шминката. Марк Валберг е донекаде добар за оваа улога само малку повеќе да го прошминкаа.

Има интересни, многу интересни ефекти во филмов. Да се гледа со подобар квалитет и повеќе се чувствуваат.
Ама приказната мислам дека е премногу предвидлива. Како и повеќето партнерско полициски филмови. Сценариото ми беше премногу предвидливо.

Заради ефектите има 5/6. Инаку не е нешто посебно, добар е само ако немате друг филм на понуда. Или ако сакате да видите добри ефекти.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ќе приметите дека како во филмот, и јас со мојот коментар започнува од наназад :pipi:
10/10

Уште еднаш останав без зборови, после изгледаниот 'Slumdog Millionaire', и ова ремек-дело ме остави без здив. Имав слушано купица позитивни и една купица негативни коментари, но јас ќе бидам на страната на оние со позитивен коментар, дефинитивно ова е филм кој што секој мора да го види. И покрај тоа што трае долго, што повеќе се случува дејството кога тој е мал т.е стар јас во филмот просто се вљубив. Се прашуваш, уште колку пати ќе се вљубам во останатите ремек-дела од последниов месец кои треба да ги изгледам... Неверојатна глума на Кејт Бланшет, нејзе ја ставам на прво место, бидејќи некако улогата на Бред Пит не ми дојде на виделина, но и двајцата направија едно такво слатко филмско дело, кое никогаш нема да го заборавам... неверојатна шминка, одлични сцени, дијалози па и инструменталите :nesvest: , филмот едноставно ве остава без здив. Интересен е цел концепт за тоа како се оди наназад, на крајот е воведната шпица, немам коментар... Дејвид Финчер уште еднаш се покажа махер, засега знаете немам фаворит за Оскар, овие двата ми се најголеми фаворити, ќе бидеме по гледањето на останатите, но не верувам да ме шокираат како овие...

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Never Been Kissed

Нема што многу да се каже... Типична романтична комедија, ама сепак вреди да се гледа и има убава и реална порака, иако можеле на подобар начин да ја претстават.... 6/10

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Mulholland Dr.

Сакав да го промозгам бар до утре филмов пред да го рецензирам али ајде, по желба на Џимеј + зошто еве очи ми паднаа читајќи 2 исцрпни user comment-и на имдб, ќе нафрлам некој коментар и јас.

Прво би ви препорачала пред да го гледате филмот да прочитате бар еден коментар на имдб, да имате некоја стартна точка, зошто вака само ќе се изгубите во лавиринт и ќе останете со отворена уста. Тоа се случи со мене, земете го мојот збор тука.
Ми се чини дека што и да пишам, еве дури и само имињата на двете главни актерки, ќе биде спојлер. Тие што сте го гледале знаете зошто.
Заклучувате, при гледање, нема земање на ништо здраво за готово. Приказната е измешана, почетокот не е на почеток(значи и крајот не е на крај) а и она што ни се чини како "реалност" не е реалност. На мигови ќе помислите дека сте во сон.
Да не откривам, само ќе кажам дека сигурно ќе го гледам пак. А оценка, од прво гледање... ајде нека биде 7ца.

Kajgana Shop

На врв Bottom