- Член од
- 3 мај 2008
- Мислења
- 849
- Поени од реакции
- 40
HP G72-B60US Laptop Computer With 17.3" LED-Backlit Screen & Intel® Core™ i3-370M Processor With Hyper-Threading TechnologyHp ti e laptopot taka ako e kazi mi koj model ti e
HP G72-B60US Laptop Computer With 17.3" LED-Backlit Screen & Intel® Core™ i3-370M Processor With Hyper-Threading TechnologyHp ti e laptopot taka ako e kazi mi koj model ti e
Punjacot treba da ima sreden vlez toa mu kazuva na kontrolerot na ploca koj punjac e (dali e originalen) tuka treba da ima (koga go meris so instrument od 3 do 5 volti zavisi) napon toj inicijalizira kontrola za punenje e sega problemot ti e ili u punjac ili na ploca ama pak treba da se vidi (obicno e od nemanje na dobar kontakt na toj sreden pin so konektorot na ploca ti go kazuvam toa od licno iskustvo) pisi ako imas nekoe drugo prasanjeHP G72-B60US Laptop Computer With 17.3" LED-Backlit Screen & Intel® Core™ i3-370M Processor With Hyper-Threading Technology
ај ти шо се праиш така паметенznaci citaj malce pred da komentiras nesto "dokupil 1 plocka ram memorija" i mu kocel kompjuterot ili mu se resetiral , razmisli malce znaci mora da ja ima i starata plocka koja sto si rabotela bog da cuva
--- надополнето ---
i znam kade se pravi zamena staro za novo ama sea ne ti kazuvam zosto se pravis mnogu pameten
Го резгледавме со еден дечко(има фирма за pc) и тој ми рече дека сите делови се како што треба и дека нема ништо во дефект.Единствено не измеривме за волтажата.Исто така зедовме батерија и полнач од друг лаптоп и исто реагираше(не полнеше,не реагираше),а батеријата и полначот од мојот лаптоп ги ставивме на друг лаптоп и се си беше нормално.Дечкото ми рече дека имало некоја софтверска грешка.Punjacot treba da ima sreden vlez toa mu kazuva na kontrolerot na ploca koj punjac e (dali e originalen) tuka treba da ima (koga go meris so instrument od 3 do 5 volti zavisi) napon toj inicijalizira kontrola za punenje e sega problemot ti e ili u punjac ili na ploca ama pak treba da se vidi (obicno e od nemanje na dobar kontakt na toj sreden pin so konektorot na ploca ti go kazuvam toa od licno iskustvo) pisi ako imas nekoe drugo prasanje
ti citas postovi ili samo onaka spamas ne trpaj gluposti procitaj go prviot post od Fatal vo ovaa tema i ke ti stane jasno i ako ne se odnesuva na vas ne me citirajte mene pisete mu na Fatal ako jas sum greska popravete me so toa sto ke mu go kazete resenieto na problemot na FATAL ne samo da pisuvate glupi postoviај ти шо се праиш така паметен
можеби неговото НАДОГРАДУВАЊЕ били вадење стар слаб рам и ставање на нов рам ПОВТОРНО една плочка. Темата е за помагање на луѓе на кој што им треба, ако не знаеш да помогнеш не замарај и не прави идиот од тебе на форум
Он топик
Значи луѓе прашањето мое од предтоа? Каде вршат старо за ново делови со доплата?
Иди Mouse Properties -> Wheel и подеси таму како сакаш да ти се скрола.Имам A4 tech X7, брат ми го купи да се филма со неговите глупи игри, инсталирал некој софтвер за него. Е сега, проблемот е во тоа што кога пробувам да скролам надоле маусот скрола 3 пати надоле, па после 2 пати нагоре, наизменично, па некогаш ќе се укочи па рандом ќе скролне нагоре, па надоле.. иако јас цело време скролам надоле. Пробав да не е до тој глупиот посран софтвер, го деинсталирав и пак е исто, не знам во што е проблемот. Маусот е релативно нов, така да прашина и такви ствари не би требало да се причината...Ако на некој му е познат проблемов нека пише, би му бил благодарен
Абе ја одма пробав со тоа, не менува ништо...Иди Mouse Properties -> Wheel и подеси таму како сакаш да ти се скрола.
А кој драјвер ти е инсталиран? Пробај уште еднаш симни го од овде драјверот БАШ за твојот маус.Абе ја одма пробав со тоа, не менува ништо...
исчисти го скролот знае од прашина да заебава така, мада пак ке рикни за некој месецАбе ја одма пробав со тоа, не менува ништо...
Како мислиш "само звучници за компјутер?"Дали некој може да ми каже каде се продаваат само звучници за компјутер? Одеднаш ми прекина звукот откако неколку дена малку снемуваше звук од звучниците. Колку е цената за нови и дали било какви ќе одговараат? Не знам што е проблемот со звукот и се надевам дека некој ќе ми помогне и ќе ми одговори, фала