Помош, проблеми, прашања, совети...

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
HP G72-B60US Laptop Computer With 17.3" LED-Backlit Screen & Intel® Core™ i3-370M Processor With Hyper-Threading Technology
Punjacot treba da ima sreden vlez toa mu kazuva na kontrolerot na ploca koj punjac e (dali e originalen) tuka treba da ima (koga go meris so instrument od 3 do 5 volti zavisi) napon toj inicijalizira kontrola za punenje e sega problemot ti e ili u punjac ili na ploca ama pak treba da se vidi (obicno e od nemanje na dobar kontakt na toj sreden pin so konektorot na ploca ti go kazuvam toa od licno iskustvo) pisi ako imas nekoe drugo prasanje

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
znaci citaj malce pred da komentiras nesto "dokupil 1 plocka ram memorija" i mu kocel kompjuterot ili mu se resetiral , razmisli malce znaci mora da ja ima i starata plocka koja sto si rabotela bog da cuva

--- надополнето ---

i znam kade se pravi zamena staro za novo ama sea ne ti kazuvam zosto se pravis mnogu pameten
ај ти шо се праиш така паметен

можеби неговото НАДОГРАДУВАЊЕ били вадење стар слаб рам и ставање на нов рам ПОВТОРНО една плочка. Темата е за помагање на луѓе на кој што им треба, ако не знаеш да помогнеш не замарај и не прави идиот од тебе на форум :)

Он топик

Значи луѓе прашањето мое од предтоа? Каде вршат старо за ново делови со доплата?

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Punjacot treba da ima sreden vlez toa mu kazuva na kontrolerot na ploca koj punjac e (dali e originalen) tuka treba da ima (koga go meris so instrument od 3 do 5 volti zavisi) napon toj inicijalizira kontrola za punenje e sega problemot ti e ili u punjac ili na ploca ama pak treba da se vidi (obicno e od nemanje na dobar kontakt na toj sreden pin so konektorot na ploca ti go kazuvam toa od licno iskustvo) pisi ako imas nekoe drugo prasanje
Го резгледавме со еден дечко(има фирма за pc) и тој ми рече дека сите делови се како што треба и дека нема ништо во дефект.Единствено не измеривме за волтажата.Исто така зедовме батерија и полнач од друг лаптоп и исто реагираше(не полнеше,не реагираше),а батеријата и полначот од мојот лаптоп ги ставивме на друг лаптоп и се си беше нормално.Дечкото ми рече дека имало некоја софтверска грешка.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
ај ти шо се праиш така паметен

можеби неговото НАДОГРАДУВАЊЕ били вадење стар слаб рам и ставање на нов рам ПОВТОРНО една плочка. Темата е за помагање на луѓе на кој што им треба, ако не знаеш да помогнеш не замарај и не прави идиот од тебе на форум :)

Он топик

Значи луѓе прашањето мое од предтоа? Каде вршат старо за ново делови со доплата?
ti citas postovi ili samo onaka spamas ne trpaj gluposti procitaj go prviot post od Fatal vo ovaa tema i ke ti stane jasno i ako ne se odnesuva na vas ne me citirajte mene pisete mu na Fatal ako jas sum greska popravete me so toa sto ke mu go kazete resenieto na problemot na FATAL ne samo da pisuvate glupi postovi :tapp:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.198
Поени од реакции
8.284
имам лаптоп тошиба му сменив нов двд режач, и сега кога снимам нонстоп баферот варира и цел лаптоп го сечка, решение некое ?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Имам A4 tech X7, брат ми го купи да се филма со неговите глупи игри, инсталирал некој софтвер за него. Е сега, проблемот е во тоа што кога пробувам да скролам надоле маусот скрола 3 пати надоле, па после 2 пати нагоре, наизменично, па некогаш ќе се укочи па рандом ќе скролне нагоре, па надоле.. иако јас цело време скролам надоле. Пробав да не е до тој глупиот посран софтвер, го деинсталирав и пак е исто, не знам во што е проблемот. Маусот е релативно нов, така да прашина и такви ствари не би требало да се причината...Ако на некој му е познат проблемов нека пише, би му бил благодарен :)

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
имам принтер епсон ц46 немаше бои, му ставив само црна и сега ја покажуваа таа како полна но не сака да принта затоа што колорот ја покажува како празна(INk out of color) чаре? како да можам да принтам само со црната гледав нема во драјверите black only??
а кога ке ја извадам колорот вика дека не е добро инсталирана и не сака ни така

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Имам A4 tech X7, брат ми го купи да се филма со неговите глупи игри, инсталирал некој софтвер за него. Е сега, проблемот е во тоа што кога пробувам да скролам надоле маусот скрола 3 пати надоле, па после 2 пати нагоре, наизменично, па некогаш ќе се укочи па рандом ќе скролне нагоре, па надоле.. иако јас цело време скролам надоле. Пробав да не е до тој глупиот посран софтвер, го деинсталирав и пак е исто, не знам во што е проблемот. Маусот е релативно нов, така да прашина и такви ствари не би требало да се причината...Ако на некој му е познат проблемов нека пише, би му бил благодарен :)
Иди Mouse Properties -> Wheel и подеси таму како сакаш да ти се скрола.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Дали некој може да ми каже каде се продаваат само звучници за компјутер? Одеднаш ми прекина звукот откако неколку дена малку снемуваше звук од звучниците. Колку е цената за нови и дали било какви ќе одговараат? Не знам што е проблемот со звукот и се надевам дека некој ќе ми помогне и ќе ми одговори, фала

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Дали некој може да ми каже каде се продаваат само звучници за компјутер? Одеднаш ми прекина звукот откако неколку дена малку снемуваше звук од звучниците. Колку е цената за нови и дали било какви ќе одговараат? Не знам што е проблемот со звукот и се надевам дека некој ќе ми помогне и ќе ми одговори, фала
Како мислиш "само звучници за компјутер?" :)
Звучници се продаваат во сите компјутерски фирми. А што се однесува до самите звучници, зависи од потребите. Ако си некој аудиофил помалку од 100 евра не треба да платиш, т.е. нема да најдеш такви звучници што даваат таков звук за помалце од 100 евра. (би ти препорачал добри стерео звучници/2.1 комбинација од 100-110 евра наспроти 5.1 за истата цена)
А ако си некојси просечен корисник звучници од 50 евра ќе ти завршат работа.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Да, најобични звучници зошто најверојатно овие се расипале, нема звук.

Kajgana Shop

На врв Bottom