Помош, проблеми, прашања, совети...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
На компјутеров ставив хард диск од друг компјутер да пробам да снимам Windows XP и да го вратам назад со Windows бидејќи имаше некои проблеми при форматирање и инсталирање на Windows на другиот компјутер. Откако завршив, го извадив, но сега не ми се покрева мојот Windows 7 што го имав снимено на мојот хард диск. Кога пробувам да си го пуштам ПЦ-то ми покажува error поради тоа што снимав windows на горе наведениот начин. Како да си го пуштам сеа ПЦ-то?
Матичната ми е AsRock P45DE3 ако треба нешто околу неа.

Koга ќе влезам во Bios најдоле има v02.67c (C) блаблабла... Дали ова е верзија неам појма.
Error-oт е следен

Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.
Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk drives and disk hardware.
Please check the Windows documentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for Additional information.

Според Мајкрософт овој ерор се појавува ако има проблеми со покревање на Windows XP. Јас имам 7 и се обидувам него да го покренам.

Edit: Го средив со Windows 7 CD, преку Repair Start Up или слично.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Do nekade ve razbrav ama ne bas bas za takvi priklucoci mislam :D ama mi trebaat dva takvi da ima na kom jas najdov lap top slab so mi odgovara ama ima samo eden takov port mene mi treba preku DOS se raboti programata :S
kazi mi na koja prgrama ke rabotis vo dos i kakvo aparatce imas za povrzuvanje so koli?

Член од
11 февруари 2009
Мислења
78
Поени од реакции
2
Zdravo, imam dell laptop i neznam kade da go najdam bluetooth i kako da go aktiviram, moze li nekoj da mi pomogne?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
dell inspirion 1654
Тие си имаа некои заебанции со блутутот...

Кој оперативен систем го користиш? Му стави ли драјвери за Bluetooth? Во Device Manager ти го покажува ли Bluetooth адаптерот некаде? (би треба под Network Adapter да биде)

Отиди на официјалниот сајт на Dell и инсталирај ги најновите драјвери за блутут за твојот модел и оперативен систем.

На крај, пробај со програмот BlueSoleil

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
raboti vo cist dos a skenerot e visa 1 ajde pomagaj ako mozesss....falaa

Uniscan version 1.83 (also know as Euroscan or VISA)- LED indication for K and L line Functions

Diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS, Airbag (SRS) for pre-OBDII cars.
Compatible software:Uniscan 1.83
OPEL (to 1999) – diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS & Airbag
FORD (to 1995) – diagnosis of Engine
Renault (to 1999) – diagnosis of Engine
BMW (to 1999) – diagnosis of Engine
Mercedes (to 1999) – diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS & Airbag
Fiat (to 1999) – diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS & Airbag
Alfa Romeo (to 1999) – diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS & Airbag
Lancia (to 1999) – diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS & Airbag
Vehicle Coverage

European cars made up to year 2000:
Audi, Alfa Romeo, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Lancia,
Mercedes Benz, Mitsubishi, Opel,Peugeot, Renault, Rover,
Seat, Skoda, Volvo and Volkswagen.
Operating Instructions Remark

It operates on DOS software and it requires 2 COM ports at PC or laptop!
Package Contains

- Uniscan Interface unit
- Interface connection cable with two female
RS-232 connectors at one end.
- OBD2 connection cable
- BMW 20 pin connection cable
- BENZ 38 pin connection cable
- VAG 2×2 Adapter
- 3 pin banana plug cable
No tags for this post. Related posts

CITAJ!!!*******SCANNEROT ti e nesto vakov kako pogore taka??? E sea ke zapalis kolata i ke odis vo Anhoch ke si kupis dva vakvi kabli http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=32223 i ke ti raboti na sekoj lap top so dva USB porta, ke si stavis DOS povrzi go scannerot i bi trebalo da funkcionira :) Se razbira ke prasas vo anhoch dali ovie kabli funkioniraat vo DOS, ako ne ke prasas kade da najdes takov kabel ili slobodno pomini vo bilo koja druga PC prodavnica (VO GTC IMAS 5 PC PRODAVNICI) i prasaj za kabel (USB to SERIAL port) koj sto raboti vo DOS i zemi si go scannerot za sekoj slucaj bi trebalo da zavrsis rabota za pola saat :) i ke mozes da go povrzes na bilo koj laptop ili desktop kompjuter. POzz

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32

Uniscan version 1.83 (also know as Euroscan or VISA)- LED indication for K and L line Functions

Diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS, Airbag (SRS) for pre-OBDII cars.
Compatible software:Uniscan 1.83
OPEL (to 1999) – diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS & Airbag
FORD (to 1995) – diagnosis of Engine
Renault (to 1999) – diagnosis of Engine
BMW (to 1999) – diagnosis of Engine
Mercedes (to 1999) – diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS & Airbag
Fiat (to 1999) – diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS & Airbag
Alfa Romeo (to 1999) – diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS & Airbag
Lancia (to 1999) – diagnosis of Engine, Immobilizer, ABS & Airbag
Vehicle Coverage

European cars made up to year 2000:
Audi, Alfa Romeo, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Lancia,
Mercedes Benz, Mitsubishi, Opel,Peugeot, Renault, Rover,
Seat, Skoda, Volvo and Volkswagen.
Operating Instructions Remark

It operates on DOS software and it requires 2 COM ports at PC or laptop!
Package Contains

- Uniscan Interface unit
- Interface connection cable with two female
RS-232 connectors at one end.
- OBD2 connection cable
- BMW 20 pin connection cable
- BENZ 38 pin connection cable
- VAG 2×2 Adapter
- 3 pin banana plug cable
No tags for this post. Related posts

CITAJ!!!*******SCANNEROT ti e nesto vakov kako pogore taka??? E sea ke zapalis kolata i ke odis vo Anhoch ke si kupis dva vakvi kabli http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=32223 i ke ti raboti na sekoj lap top so dva USB porta, ke si stavis DOS povrzi go scannerot i bi trebalo da funkcionira :) Se razbira ke prasas vo anhoch dali ovie kabli funkioniraat vo DOS, ako ne ke prasas kade da najdes takov kabel ili slobodno pomini vo bilo koja druga PC prodavnica (VO GTC IMAS 5 PC PRODAVNICI) i prasaj za kabel (USB to SERIAL port) koj sto raboti vo DOS i zemi si go scannerot za sekoj slucaj bi trebalo da zavrsis rabota za pola saat :) i ke mozes da go povrzes na bilo koj laptop ili desktop kompjuter. POzz
Brat vidov i odma otidov da kupam i koga mu kazav za so mi se na prodavacot mi rece dzabe ke gi zemes nema da ti zavrsat rabota DOS ne go naoga USB i mi spomna nekakva kartica deka samo so taa mozelo :S a bas se izraduvav odma otidov da gi kupam sega pak sum krpa daj ako ti tekne dr izlez od se voa kazuj pomagaj a skenerot e toj istiot :D sepak fala ti premnogu

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Дечки сакам малку помош... Сакам да си купам еден ласер од 100mw ( http://www.amazon.com/100mW-532nm-Po.../ref=de_a_smtd ) Али ми вика од МКД неможело да се купи... Дали има некои други страници кои даваат шипинг у мкд? Благодарам однапред

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Ima li nekoj serviser na laptopovi na forumov ili pak da mi preporaca nekoj za smena na opticki ured i popravka na kopceto za palenje na Acer TravelMate Series 2490 ?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Brat vidov i odma otidov da kupam i koga mu kazav za so mi se na prodavacot mi rece dzabe ke gi zemes nema da ti zavrsat rabota DOS ne go naoga USB i mi spomna nekakva kartica deka samo so taa mozelo :S a bas se izraduvav odma otidov da gi kupam sega pak sum krpa daj ako ti tekne dr izlez od se voa kazuj pomagaj a skenerot e toj istiot :D sepak fala ti premnogu
ako ne faka USB na DOS, a jas DOS Ne sum videl so godini drug izlez vo momentov neznam osven da si kupis nov scanner ili lap top so dva serial porti, pak se vrativme na staroto izgleda... da porcepkam malce da go prasam google pa ke vidime ako najdam nesto ke postiram

Член од
15 декември 2010
Мислења
13
Поени од реакции
0
Здраво имам еден проблем ако можи помош од поискусните, куипив USB KINGSTONE 32GB Datatraveler100 и неможам да го форматрирам во NTFS, работи само со Fat 32 a така неможам да префрлам податоци поголеми од 2 гб, пробав и на win 7 i na win xp ако знае некој нека поможе благодарам поззз

Kajgana Shop

На врв Bottom