Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Мониторот на десктоп компјутерот наеднаш ми побледе, од тие мониори со катодна цевка е.Во случај да е катодната цевка се исплаќа ли да се прави, отприлика колку земаат за поправка.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Зарем е толку тешко наместо мене да го прашаш гугл истото прашање, ама на англиски? Гугл знае многу повеќе од било кој на форумов.
i drugar mu you tub znae dosta, ako go prasas duri i ke ti zbori nemora da citas :P

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Чим се има на гугл што не ја затворите темава, па и форумов. Не ве разбирам со тоа види на гугл ова она. За тоа е форумов да се дискутира, прашува...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Чим се има на гугл што не ја затворите темава, па и форумов. Не ве разбирам со тоа види на гугл ова она. За тоа е форумов да се дискутира, прашува...
Темава е за решавање на проблеми, точно, но што ќе се случи ако секој член што ја посетува прашува за нешто најпросто како на пример "Помош! Од каде да го симнам Firefox?" или "Помош! Кај да ги најдам најновите Nvidia драјвери?". Срамота е.

С

Спенсер

Гостин
Во сред сурфање - рестарт,и нема ништо на екран,а пцто работи... ке го изгасам.. после нејке од прва да се упали,па гаси-пали,и кога ке се упали,некогаш покажува- оверкликинг феилд... што нема врска,не сум ни пробал... батеријата од матичната ја сменив,пак исто... си кочи и рестартира кога ке му текне... може за 5мин, 2 саата/// кога ке му текне... не е до вондоусот,форматирано е... незнам дали е хардверски или софтверски...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Вака сега..Се работи за проблем на еден другар. Кога ќе го пушти компјутерот после 5 до 15 минути му се појавува плав екран со "dumping physical memory". Во safe mode нормално му работи. Некој совет?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Што инсталирал последно (некои нови драјвери)? или дали менувал некој дел на компјутерот (графичка, рам)?

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Што инсталирал последно (некои нови драјвери)? или дали менувал некој дел на компјутерот (графичка, рам)?
Стар му е компјутерот околу 1 месец мислам и нема нешто инсталирани или менувано. Последно нешто што има инсталирано е Фифа 11.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Нека напраи систем ристоре ако може, ако не нека ја избрише фифата пошто може да прави некои конфликти па нека види дали ќе се појавува пак тоа...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
јас мислам поубаво е да ја вадиш, пред брзо време другарче зема лап топ од нико и баш истото прашање му го постави на продавачот.. поубаво било да биде извадена бидејќи ако била малку испразнета и го стаиш на струја ќе ја допуни, па потоа пак така ако ти се потроши малку па пак на струја се скратувал векот на батеријата.. па сеа не знам ти види си :)
Не ја вади батеријата, а за подолг живот (некој саат ќе продолжиш :) ) полни ја батеријата само кога ќе е при крај, а не на секои 10 мин. (пример)
Прочитај ги означените.

Alex_DarklorD

Der Kaiser
Член од
1 октомври 2008
Мислења
298
Поени од реакции
8
ako nekoj moze da mi pomogne so mojov problem, doma imam 2 kukjista edno mnogu staro, i drugo okolu 2 godini staro.... 2rava konfiguracija e daleku podobra od prvava etc etc... koga ke go uklucam PCto so novovo kukjiste boive nekako mi se cudni, nekako zelenkasti, na primer eve bojava na kajgana mi e zelena, crvenata ide nakaj portokalova etc etc, a so starovo kukjiste neam nikakov problem i boite si se super, monitorov e star ama ne ke da e do nego, nekoj spomna drajveri od graficka ama i toa simnav se najnovo i pak ne biva, koj znae pomos ve molam....fl

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ako nekoj moze da mi pomogne so mojov problem, doma imam 2 kukjista edno mnogu staro, i drugo okolu 2 godini staro.... 2rava konfiguracija e daleku podobra od prvava etc etc... koga ke go uklucam PCto so novovo kukjiste boive nekako mi se cudni, nekako zelenkasti, na primer eve bojava na kajgana mi e zelena, crvenata ide nakaj portokalova etc etc, a so starovo kukjiste neam nikakov problem i boite si se super, monitorov e star ama ne ke da e do nego, nekoj spomna drajveri od graficka ama i toa simnav se najnovo i pak ne biva, koj znae pomos ve molam....fl
Со еден кабел ли го поврзуваш мониторот со двата компјутери? Провери си го убаво кабелот додека ти е уклучен компјутерот и се ти е зелено, размрдај го таму кај џекот од графичката, види дали ќе се смени.

Alex_DarklorD

Der Kaiser
Член од
1 октомври 2008
Мислења
298
Поени од реакции
8
istiot kabel e.... zatoa me cudi
eve kako izgleda slikata
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

--- надополнето ---

Alex_DarklorD напиша:
eve kako izgleda slikata
sea sum na lap top i od tuka se izgleda vo red duri vo slikata sto ja kopirav, a na desktopot glavnive boi se za nikade

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
eve kako izgleda slikata

--- надополнето ---

sea sum na lap top i od tuka se izgleda vo red duri vo slikata sto ja kopirav, a na desktopot glavnive boi se za nikade
proveri na toj kompjuter sto ti se losi boite dali ti e staven na 16 ili na 32 bita. desen klik properties/advanced ili screen resolution na Win 7. Treba da bide na 32 bita. ako tamu e se vo red togas idi vo nvidia control panel i se stavi pod default posebno kaj color itn. Ako imas ati radeon togas istoto vo catalist control panel. Ako nisto od gore navedenovo ne pomaga togas mora da ti e do kabelot za monitorot i toj moze da menjava boi.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Имам Epson DX4050, и кертриџите не се сите полни, црниот е фул, жолтиот е при крај, а црвениот и плавиот се празни. Дали тоа може да е причина шо не сака да принта?
Дали мора сите 4 да се пуни?

Kajgana Shop

На врв Bottom