xochipilli
Војвода
- Член од
- 29 јули 2006
- Мислења
- 426
- Поени од реакции
- 116
Пробав и на филмови, и со други слушалки пак истото. Ќе направам формат.А на филмови/игри?
Други звучници/слушалки?
Пробав и на филмови, и со други слушалки пак истото. Ќе направам формат.А на филмови/игри?
Други звучници/слушалки?
Епа си го преинсталирал оперативниот, а си заборавил да направиш DirectX апдејт.имам еден проблем откако го преисталирав windows ми се појавува стално кога го пуштам winamp (апликацијата неможе да стартува бидејки фали MSVCR71.dll исто така ми се појавува и на pro evolutin soccer (дека фали d3dx9_27.dll) и пишува дека треба да ја преисталирам апликацијата и проблемот ке биде решен .Го сторив тоа но ми се појавива пак истиот прозорец
кај најде баш да се појавува на тие 2 работи што највеке ги користам
благодарам
поздрав
а како да го направам тоаЕпа си го преинсталирал оперативниот, а си заборавил да направиш DirectX апдејт.
да ми успеа го решив проблемот ти благодарам многоhttp://www.dll-files.com/d3dx9_27.zip?0VKjODXDkW
http://www.dll-files.com/msvcr71.zip?0VKjODXEkS
Симни ги одзипувај ги и стави ги двете во C:/Windows/system32 фолдерот и уживај
а како да го направам тоа
--- надополнето ---
да ми успеа го решив проблемот ти благодарам много
но сигурно мора да ми фали уште некој па каде би мозел да ги најдам сите тие драјвери на едно место
поздрав и ти благодарам усте еднаш се најубаво......
не е толку тешко кога си знаеш
Зарем е толку тешко наместо мене да го прашаш гугл истото прашање, ама на англиски? Гугл знае многу повеќе од било кој на форумов.не е толку тешко кога си знаеш
Си имаш проблеми или со напојувањето или со USB портовите ти прават некој спој.Дури работев компјутерот се изгаси сам, го уклучив па повторно се случи истото и неколку пати така, дури не се ни уклучуваше. Сватив дека се работи за маусот, бидејќи кога тој беше изгасен, компјутерот си работеше океј, а веднаш штом ќе го вклучев, компјутерот губеше моќ и се гасеше. Е сега, маусот е A4Tech x7 718bk, и го пробав на 4 други компјутери, на сите работи океј. Чаре?
Еве сега видов дека на предните 2 порти работи маусот, а на задните 6 не. Други усб уреди работат на сите 8 порти, други мауси, скенер,принтер, гејмпад...Си имаш проблеми или со напојувањето или со USB портовите ти прават некој спој.
Не ја вади батеријата, а за подолг живот (некој саат ќе продолжиш ) полни ја батеријата само кога ќе е при крај, а не на секои 10 мин. (пример)Ме интересира дали е подобро да ја вадам батеријата од лаптопот додека е во струја и да го користам така или да си остане ... барав доста по нет и некаде пишува дека е подобро да се вади, а некаде дека не е добро да се вади и онака кога ти бил во струја уклучен батеријата ако е полна се занемарува и исто ко да е извадена. И може ли некој да каже некои совети за подолг живот на батериите за лаптоп. Барав нешто и читав дека редовен дефрагмент на дискот да се прави, да се гаси wireless ако не се користи, да се изгаси bluetooth ... ако има некој уште нешто да каже, ве молам споделете :smir:
Ме интересира дали е подобро да ја вадам батеријата од лаптопот додека е во струја и да го користам така или да си остане ... барав доста по нет и некаде пишува дека е подобро да се вади, а некаде дека не е добро да се вади и онака кога ти бил во струја уклучен батеријата ако е полна се занемарува и исто ко да е извадена. И може ли некој да каже некои совети за подолг живот на батериите за лаптоп. Барав нешто и читав дека редовен дефрагмент на дискот да се прави, да се гаси wireless ако не се користи, да се изгаси bluetooth ... ако има некој уште нешто да каже, ве молам споделете :smir:
јас мислам поубаво е да ја вадиш, пред брзо време другарче зема лап топ од нико и баш истото прашање му го постави на продавачот.. поубаво било да биде извадена бидејќи ако била малку испразнета и го стаиш на струја ќе ја допуни, па потоа пак така ако ти се потроши малку па пак на струја се скратувал векот на батеријата.. па сеа не знам ти види сиНе ја вади батеријата, а за подолг живот (некој саат ќе продолжиш ) полни ја батеријата само кога ќе е при крај, а не на секои 10 мин. (пример)