првото...моеш да подесиш у биос редослед на бутирање -прво хдд, после двд/цд, на крај (ако има) флопиможе некој да ми каже што ми се дешава со ком коа го рестартирам и стискам ф8 ми појавува please select boot device i gi ima
SM-HDS728080PLAT20
SS-ASUS DRW- 1608P2S
Во многу ретки случаи, со други зборови - не се секирај.Дали штети на мониторот ако е звучник до него, имам слушнато дека е штетно.
Користам ЛГ, флат екран а звучници обични, кинески
Првото ти е хард дискот, второто ти е цд-ромот. Да избереш од кој уред сакаш да ти се подигне оперативниот. Ако не стискаш F8, ќе си влезе самото во Windows (ако воопшто го имаш)може некој да ми каже што ми се дешава со ком коа го рестартирам и стискам ф8 ми појавува please select boot device i gi ima
SM-HDS728080PLAT20
SS-ASUS DRW- 1608P2S
Sectron, имаат све за обезбедувањеКоја е најдобра фирма во македонија за системи за видео надзор, и која е најдобра марка за CCTV камери/DVR и како можам да снимам од повеќе ip cctv камери одеднаш?
графичката сигурно еЗошто екранот на лаптопот не се пали? Значи статрувам титка ова она а нема слика исто така пробав со кабел на lcd и пак немаше ништо. Како да го решам проблемот?
хм па не знам како така одеднаш може да откаже? Така ми направи и порано но сам се уклучи после притискајки копчиња :/графичката сигурно е
Инаку гуглав на нет и проблемот најверојатно е графиката дека 1 долго титкање и 2 кратки. Па од прилика колку пари би коштал да се поправи?TheRaspolozen1 напиша:хм па не знам како така одеднаш може да откаже? Така ми направи и порано но сам се уклучи после притискајки копчиња :/
хм па не знам како така одеднаш може да откаже? Така ми направи и порано но сам се уклучи после притискајки копчиња :/
--- надополнето ---
Инаку гуглав на нет и проблемот најверојатно е графиката дека 1 долго титкање и 2 кратки. Па од прилика колку пари би коштал да се поправи?
Графичката е nvidia 8400.
Тапа работа. Сепак го дадов на другарми да види можеби ќе биде нешто... јбг ако не ќе треба да му купам нов лаптопПоевтина/поисплатлива варијанта ти е нов лаптоп
Провери со друга батерија и ќе видиш каде е проблемот.Имам проблем со лап топот, ставен е на полнач и светат сите ламбички дека е ставен на полнач. Но кога ќе отидам на батеријата во таск барот пишува plugged in, not charging. Несака да се полни иако е приклучен на струја. Лап топот е Accer AS5740G, OS Windows 7. Чаре некое ??
Не, само ако користиш CRT.Дали штети на мониторот ако е звучник до него, имам слушнато дека е штетно.
Користам ЛГ, флат екран а звучници обични, кинески
Пробај со друг адаптер или пробај со истиот адаптер на друг лаптоп...Имам проблем со адаптерот на лап-топот ,барем така мислам.
Адаптерот кога ќе го уклучувам се жештува ,но сијаличката не свети ,и кога ќе приклучам со лап-топот нема никакви знаци....
Кажувајте симнував цела недела филмови за викендов да ги гледам и баш сега најде нешто да се расипе .