Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
може некој да ми каже што ми се дешава со ком коа го рестартирам и стискам ф8 ми појавува please select boot device i gi ima
SM-HDS728080PLAT20
SS-ASUS DRW- 1608P2S

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
може некој да ми каже што ми се дешава со ком коа го рестартирам и стискам ф8 ми појавува please select boot device i gi ima
SM-HDS728080PLAT20
SS-ASUS DRW- 1608P2S
првото...моеш да подесиш у биос редослед на бутирање -прво хдд, после двд/цд, на крај (ако има) флопи

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Дали штети на мониторот ако е звучник до него, имам слушнато дека е штетно.
Користам ЛГ, флат екран а звучници обични, кинески :)
Во многу ретки случаи, со други зборови - не се секирај.

SM-HDS728080PLAT20
SS-ASUS DRW- 1608P2S
Првото ти е хард дискот, второто ти е цд-ромот. Да избереш од кој уред сакаш да ти се подигне оперативниот. Ако не стискаш F8, ќе си влезе самото во Windows (ако воопшто го имаш)

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Која е најдобра фирма во македонија за системи за видео надзор, и која е најдобра марка за CCTV камери/DVR и како можам да снимам од повеќе ip cctv камери одеднаш?
Sectron, имаат све за обезбедување :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Зошто екранот на лаптопот не се пали? Значи статрувам титка ова она а нема слика исто така пробав со кабел на lcd и пак немаше ништо. Како да го решам проблемот?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Зошто екранот на лаптопот не се пали? Значи статрувам титка ова она а нема слика исто така пробав со кабел на lcd и пак немаше ништо. Како да го решам проблемот?
графичката сигурно е

M

Mr.InF3ction

Гостин
графичката сигурно е
хм па не знам како така одеднаш може да откаже? Така ми направи и порано но сам се уклучи после притискајки копчиња :/

--- надополнето ---

TheRaspolozen1 напиша:
хм па не знам како така одеднаш може да откаже? Така ми направи и порано но сам се уклучи после притискајки копчиња :/
Инаку гуглав на нет и проблемот најверојатно е графиката дека 1 долго титкање и 2 кратки. Па од прилика колку пари би коштал да се поправи?
Графичката е nvidia 8400.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

--- надополнето ---

Инаку гуглав на нет и проблемот најверојатно е графиката дека 1 долго титкање и 2 кратки. Па од прилика колку пари би коштал да се поправи?
Графичката е nvidia 8400.

Поевтина/поисплатлива варијанта ти е нов лаптоп :)

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Имам проблем со лап топот, ставен е на полнач и светат сите ламбички дека е ставен на полнач. Но кога ќе отидам на батеријата во таск барот пишува plugged in, not charging. Несака да се полни иако е приклучен на струја. Лап топот е Accer AS5740G, OS Windows 7. Чаре некое ??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам проблем со лап топот, ставен е на полнач и светат сите ламбички дека е ставен на полнач. Но кога ќе отидам на батеријата во таск барот пишува plugged in, not charging. Несака да се полни иако е приклучен на струја. Лап топот е Accer AS5740G, OS Windows 7. Чаре некое ??
Провери со друга батерија и ќе видиш каде е проблемот.

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Неможам да најдам друга батерија. Има брат ми acer, полначите одговараат но батеријата не. Сега гледам се зголемуваат процентиве во батеријава и вика charging но не се мрдаат цртичките во батеријата како пред тоа.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Имам проблем со адаптерот на лап-топот ,барем така мислам.
Адаптерот кога ќе го уклучувам се жештува ,но сијаличката не свети ,и кога ќе приклучам со лап-топот нема никакви знаци....
Кажувајте симнував цела недела филмови за викендов да ги гледам и баш сега најде нешто да се расипе .

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам проблем со адаптерот на лап-топот ,барем така мислам.
Адаптерот кога ќе го уклучувам се жештува ,но сијаличката не свети ,и кога ќе приклучам со лап-топот нема никакви знаци....
Кажувајте симнував цела недела филмови за викендов да ги гледам и баш сега најде нешто да се расипе .
Пробај со друг адаптер или пробај со истиот адаптер на друг лаптоп...

Kajgana Shop

На врв Bottom