Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Имам проблем. Компјутерот ми испушташе чудни звуци па го отворив да го зачистам, го зачистив и кога го приклучив повторно испушташе звуци (нешто како стружење) и ми се чини дека звуците доаѓаат од хард дискот. Го тестирав дискот со ХДД Регенератор во случај да има лоши сектеро и ништо не наоѓа. Не знам шо му е проблемот...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Decki da ve prasam nesto sklopuvam kompjuterce i sea nemozam da se odlucam za napojuvanje dali CM GX550W ili M 520W okolu 800 den se razlika vo cena i dvete se dobri po specifikacija samo neznam vo praksa koe e podobro koj imal iskustvo so nekoe od tie neka pise.Thx

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Кај можам да најдам маус Microsoft Intelli 1.1? Во Анхоч го имат на понуда ама немат залихи... проверено.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Е вака сеа, иам екстерен хардрајв ВД кој ми јаде од меморија од пред 2-3 дена... вчера имав некој си 110 гб, денес глеам 88.
А цел лимит ми е потрошен и со сигурност знам дека 5 дена уназад ништо не сум сејфнувал од капацитет од 20+ гб... никој освен мене не го користи овој пц, така да и таа можност е исфрлена.
што се доаѓа до прашањето, зашто хдд ми јаде од меморија и кај оди тоа!?
уште ништо не напраив, ајде мора некој да знае шо е работава.
20 гб не се малце.

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
уште ништо не напраив, ајде мора некој да знае шо е работава.
20 гб не се малце.
Ако имаш Windows 7 провери да не имаш по грешка уклучено ReadyBoost (десен клик пропртис). Не вервам да е до ова али провери за секој случај...

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Ако имаш Windows 7 провери да не имаш по грешка уклучено ReadyBoost (десен клик пропртис). Не вервам да е до ова али провери за секој случај...
Пишува - This device cannot be used for ReadyBoost, а последен пут сум напраил тест пред 3 месеца.... и да седмица иам.
Иначе неам ништо мењано, само од себе ми го голтна просторот.
Друго чаре?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Пишува - This device cannot be used for ReadyBoost, а последен пут сум напраил тест пред 3 месеца.... и да седмица иам.
Иначе неам ништо мењано, само од себе ми го голтна просторот.
Друго чаре?
Исклучи го бекапот што го прави Windows 7. Изглеа ти го индетификувал хардот како екстерно место за бекап, па направил бекап на цел системски дел на windows-от.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Малце сум збунет
Кога одам со курсорот на Local Disc C ми кажува дека имам само 500 МБ слободни а другите 51ГБ се зафатени.
Влегувам во local Disc C и има три папки, едната Documents and settings koja tezi 429 MB potoa Program Files koja tezi 8.90 GB i WINDOWS koja tezi 1.89 GB.

Но компјутерот постојано ми вика дека имам Low Disc Space, прашањето ми е каде се другите ГБ во Ц. Кога овие папки влупно прават едвај 12 ГБ

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Малце сум збунет
Кога одам со курсорот на Local Disc C ми кажува дека имам само 500 МБ слободни а другите 51ГБ се зафатени.
Влегувам во local Disc C и има три папки, едната Documents and settings koja tezi 429 MB potoa Program Files koja tezi 8.90 GB i WINDOWS koja tezi 1.89 GB.

Но компјутерот постојано ми вика дека имам Low Disc Space, прашањето ми е каде се другите ГБ во Ц. Кога овие папки влупно прават едвај 12 ГБ
Напрај му еден DISK CLEAN UP, види колку GB ќе ти ослободи.

Ако и тоа не помогне (многу), напрај му CHECK DISK FOR ERRORS, штиклирај ги тие двете опции што ти се понудени, направи рестарт и остај го нека си среди се што
има за средување, би требало се да се оправи.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Напрај му еден DISK CLEAN UP, види колку GB ќе ти ослободи.

Ако и тоа не помогне (многу), напрај му CHECK DISK FOR ERRORS, штиклирај ги тие двете опции што ти се понудени, направи рестарт и остај го нека си среди се што
има за средување, би требало се да се оправи.
Со диск клин ап ми ослободи идва 200-300 МБ

Потоа со чек фор ерорс ова ..

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Исклучи го бекапот што го прави Windows 7. Изглеа ти го индетификувал хардот како екстерно место за бекап, па направил бекап на цел системски дел на windows-от.
Ги избришав двата бекапс, од 6-ти до 9-ти и овој сеа што моментално траел.
сеа баш видов дека уште 50тина гб ми идат во system image, за ова па не ни знаев... како да ослободам уште нешто и од ова?
ми го угнетоа хардот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Со диск клин ап ми ослободи идва 200-300 МБ

Потоа со чек фор ерорс ова ..

Зашто си направил DISK CHECK преку CMD?

Оди преку Properties на С, од таму дај му, ќе ти понуди две опции, штиклирај ги, рестартирај го РС и остај го нека чисти.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Имам проблем. Компјутерот ми испушташе чудни звуци па го отворив да го зачистам, го зачистив и кога го приклучив повторно испушташе звуци (нешто како стружење) и ми се чини дека звуците доаѓаат од хард дискот. Го тестирав дискот со ХДД Регенератор во случај да има лоши сектеро и ништо не наоѓа. Не знам шо му е проблемот...
м ?...

Kajgana Shop

На врв Bottom