Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Зашто си направил DISK CHECK преку CMD?

Оди преку Properties на С, од таму дај му, ќе ти понуди две опции, штиклирај ги, рестартирај го РС и остај го нека чисти.
Направив и тоа..пак исто, покажува 0% фри спејс или 500 и нешо МБ а скоро ништо поголемо нема во Ц

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Направив и тоа..пак исто, покажува 0% фри спејс или 500 и нешо МБ а скоро ништо поголемо нема во Ц
Инсталирај си TreeSize Professional тоа ќе ти каже ТОЧНО колку GB има секој фолдер, ќе ти ги подреди по големина (тежина) и ќе се снајдеш.

Вака нешто ќе ти изгледа:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Некој ми спомна со дефрагментирање..уште тоа да пробам и ќе симнам ова. Фала

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Некој ми спомна со дефрагментирање..уште тоа да пробам и ќе симнам ова. Фала
За ова ти треба 2 мин. а за дефрагментирање 5-6 саати, значи убаво дефрагментирање, комплетно, со асален програм за тоа, не тој од Windows што е.
Значи прво види си ова, да видиш дали има нешто негде во некои скриени фолдери, па после остај го цела вечер нека се дефрагментира со некој програм.

Моја препорака е O&O Defrag

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Значи вака...

Имап проблем со зуење, на звучници, слушалки, што ли уште не. Порано одвреме навреме знаеа да зујат звучнициве или слушалкиве, но тоа траеше за момент, па си се враќаше во нормала. Е сега, од пред некое време, почна да доаѓа зуење и од напојувањето, дури и кога е исклучено (а кабелот е приклучен во струја, нормално). Сега, покрај постојаното зуење што доаѓа од напојувањето, и звучниците/слушалките постојано зујат. Пробав да ги приклучам и во портите напред на куќиштето, и таму е исто. Препорака за решавање на проблемот?

Да напоменам, јачината на зуењето варира одвреме-навреме, како на зуењето кај напојувањето, така и кај зуењето на звучниците/слушалките.

Член од
5 август 2007
Мислења
113
Поени од реакции
5
Здраво, сакам да земам надворешен хардиск од 300гб, ме интересира само дали податоците што ке бидат на него се безбедни. т.с. дали е можно само од себе да се поебе нешо и да бара формат, пошо сум имал таков случај со флеш меморија..

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Значи вака...

Имап проблем со зуење, на звучници, слушалки, што ли уште не. Порано одвреме навреме знаеа да зујат звучнициве или слушалкиве, но тоа траеше за момент, па си се враќаше во нормала. Е сега, од пред некое време, почна да доаѓа зуење и од напојувањето, дури и кога е исклучено (а кабелот е приклучен во струја, нормално). Сега, покрај постојаното зуење што доаѓа од напојувањето, и звучниците/слушалките постојано зујат. Пробав да ги приклучам и во портите напред на куќиштето, и таму е исто. Препорака за решавање на проблемот?

Да напоменам, јачината на зуењето варира одвреме-навреме, како на зуењето кај напојувањето, така и кај зуењето на звучниците/слушалките.
и јас имав ист проблем, види во близина да не имаш некој трофазен штек, ако имаш ке треба да го преместиш компјутерот, јас така направив и прекина зуењето.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Значи вака...

EMI

Здраво, сакам да земам надворешен хардиск од 300гб, ме интересира само дали податоците што ке бидат на него се безбедни. т.с. дали е можно само од себе да се поебе нешо и да бара формат, пошо сум имал таков случај со флеш меморија..
Ако си го чуваш хард дискот и ако екстерната кутија е квалитетна, не гледам зошто не би биле безбедни.

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
od neodamna zemav LCD TV monitor ama iam nekoj problemi so slikava pa bi Ve zamolil koj znae da mi kaze kako da go resam. na 800x600 se e ok, ama koga ke smenam druga rezolucija 1024x786 slikava mi se pomestuva za 5 cm nadesno i gi gubam kopcinjata minimize, close.. . kako da ja vratam slikava do kraj?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
od neodamna zemav LCD TV monitor ama iam nekoj problemi so slikava pa bi Ve zamolil koj znae da mi kaze kako da go resam. na 800x600 se e ok, ama koga ke smenam druga rezolucija 1024x786 slikava mi se pomestuva za 5 cm nadesno i gi gubam kopcinjata minimize, close.. . kako da ja vratam slikava do kraj?
епа ќе ја поместиш сликата со копчињата на мониторот.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
оперативен систем? драјвери за графичката?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
LCD екраните ја даваат својата вистинска слика само ако ги наместиш на нивната природна резолуција. 800х600 и 1024х768 не се погодни резолуции за еден LCD екран.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кој модел го имаш?

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
Zdravo

Sakam da prasam koja mu e optimalnata rabotna temperatura na AMD Black Edition - AMD Phenom II X4 3.2 GHz procesor ...

Znaci kaj mene da go priklucam Pc i da stoi taka bez niedna Priklucena Programa temperaturata mu e okulu 58 - 59 Stepeni, dali e normalno ili treba da smenam kuler na Procesor ?

A da gi opteretam 50% site 4 jadra na procesorot za 3-4 min kreva i do 75 Stepeni .... mozebi ke kreni i povejke ali ne sakav da eksperimentiram :S

Ve Molam da mi dade nekoj sovet ! :)

Blagodaram

Kajgana Shop

На врв Bottom