Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ПЦ-во ми беше поврзано со ДВД преку АUX кабел. Ама пошо се заеба едниот пин, се слушаше само од една страна. Купив нов кабел, го извадив стариот, го стаив новиов и Звукот заебава, не се слуша како што треба. Премногу е тивко и хрчи. Пробав да го вратам стариот но истото се дешава. А кабелот нов работи, пробан е на друг ПЦ.

Можно ли е да сум ја заебал звучната која е интегрирана и доколку сум ја заебал што е лекот?
Заебал си ја, нова матична :) (90%)

Пробај на друг оперативен систем (ете преку LiveCD) види дали е исто

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Планирав нова да си зеам звучна подолго време за 5,1 да извадам звук да пробам, но еве сакала денес да се заебе.
Тоа што треба да се слуша на волуме 5 се слуша на 25 со шуштење. Али мање битно. ќе се обидам без звук да издрзам неколку дена, па ваљда ќе си зеам некоја поефтина.

А таман денес земав нов кабел и оваа се заеба, цццц

--- надополнето ---

(не ми е многу до про-квалитет фреквенции и искривувања на звукот и задоволен сум).
Да ти кажам, ни мене не ми е до некој си ПРО-звук. Гледав у анхоч ценовникот има 460 денари некоја си 6 канална, доволна ќе биде и таа.
Не праам ништо посебно со ПЦ-во па да ми биде потребен којзнае каков звук.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Планирав нова да си зеам звучна подолго време за 5,1 да извадам звук да пробам, но еве сакала денес да се заебе.
Тоа што треба да се слуша на волуме 5 се слуша на 25 со шуштење. Али мање битно. ќе се обидам без звук да издрзам неколку дена, па ваљда ќе си зеам некоја поефтина.

А таман денес земав нов кабел и оваа се заеба, цццц

--- надополнето ---

Да ти кажам, ни мене не ми е до некој си ПРО-звук. Гледав у анхоч ценовникот има 460 денари некоја си 6 канална, доволна ќе биде и таа.
Не праам ништо посебно со ПЦ-во па да ми биде потребен којзнае каков звук.
И јас имав ист проблем пред некоја година. Како што кажа Корун сигурно е до матичната. И најверојатно ако купиш друга звучна картичка пак нема да работи. јас пробав истото со неколку звучни картички и пак немаше звук. Затоа пред да купиш земи од некој другар или слично пробај дали ќе има звук ако има тогаш купи си.. а ако нема тогаш купи ова:

Ова би требало да работи... ако не нова плоча :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И јас имав ист проблем пред некоја година. Како што кажа Корун сигурно е до матичната. И најверојатно ако купиш друга звучна картичка пак нема да работи. јас пробав истото со неколку звучни картички и пак немаше звук. Затоа пред да купиш земи од некој другар или слично пробај дали ќе има звук ако има тогаш купи си.. а ако нема тогаш купи ова:

Ова би требало да работи... ако не нова плоча :D
Ако ставиш посебна звучна, нема зашто да не работи. Ја гасиш од биос таа од матичната, правиш да ја користи новата и толку. А ова USB е срање тешко, некои 200 ден. е и за ништо не го бива :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ако ставиш посебна звучна, нема зашто да не работи. Ја гасиш од биос таа од матичната, правиш да ја користи новата и толку. А ова USB е срање тешко, некои 200 ден. е и за ништо не го бива :)
E да знаев ќе пробав така и на сервис го однесов и рекоа исто дека не е можно да се поправи и ми дадоа тоа со усб:tapp:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Прашањето не е баш за овде ама не најдов друга тема каде да прашам. Имам камера Samsung VP-DX100 PAL која снима на Maxell DVD-RW CD од 1.4GB ( такви две имаше во кутијата со камерата ), отприлика 30 минути видео може да се снима на ова ЦД. Проблемот е во тоа што кога ќе го извадам ЦД-то од камерата и го ставам во компјутерот, компјутерот не го чита. Неможам да си ги префрлам видеата на компјутер. Пробав и на лаптопот и на PC-то ама исти проблем, а и двата компјутери имаат DVD ром. Камерата нема УСБ порт и не постои друг начин да се префрли видео материјалот на компјутер. Решение некое? Благодарам Однапред!

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Прашањето не е баш за овде ама не најдов друга тема каде да прашам. Имам камера Samsung VP-DX100 PAL која снима на Maxell DVD-RW CD од 1.4GB ( такви две имаше во кутијата со камерата ), отприлика 30 минути видео може да се снима на ова ЦД. Проблемот е во тоа што кога ќе го извадам ЦД-то од камерата и го ставам во компјутерот, компјутерот не го чита. Неможам да си ги префрлам видеата на компјутер. Пробав и на лаптопот и на PC-то ама исти проблем, а и двата компјутери имаат DVD ром. Камерата нема УСБ порт и не постои друг начин да се префрли видео материјалот на компјутер. Решение некое? Благодарам Однапред!

А камерата си има свој софтвер за PC?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
А камерата си има свој софтвер за PC?
Колку што знам јас не, камерата беше на братучед ми ама пред некое време ми ја остави мене, а барав низ интернет софтвер за оваа камера ама немаше, има само за некои понови модели.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.347
Колку што знам јас не, камерата беше на братучед ми ама пред некое време ми ја остави мене, а барав низ интернет софтвер за оваа камера ама немаше, има само за некои понови модели.
Икси, барав нешто за вашиот проблем (можеби и вие сте нашле нешто слично), најчесто се објаснува со финализирање на двд-то или со избор на формат vr или dvd. На едниот сајт е прашано за ист проблем
http://www.avforums.com/forums/camcorders-video-editing/926677-play-mini-dvd-pc-samsung-vp-dx100.html
на другиот имате прирачник каде истото е објаснето (за финализирање и формат на снимање).
http://www.samsung.com/uk/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=03111000&prd_mdl_cd=&prd_mdl_name=VP-DX100

Не се разбирам од камкордери па гледав теми со сличен проблем, чисто ако ви помогне...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Икси, барав нешто за вашиот проблем (можеби и вие сте нашле нешто слично), најчесто се објаснува со финализирање на двд-то или со избор на формат vr или dvd. На едниот сајт е прашано за ист проблем
http://www.avforums.com/forums/camcorders-video-editing/926677-play-mini-dvd-pc-samsung-vp-dx100.html
на другиот имате прирачник каде истото е објаснето (за финализирање и формат на снимање).
http://www.samsung.com/uk/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=03111000&prd_mdl_cd=&prd_mdl_name=VP-DX100

Не се разбирам од камкордери па гледав теми со сличен проблем, чисто ако ви помогне...
Синоќа баш во User Manual-от прочитав неколку реда за ова бидејќи и нема многу објаснето. Пробав на секаков можен начин да го копирам материјалот од ЦД-то на компјутер ама залудно, што значи дека ќе треба ЦД-то да го оставам вака како што е и да ги гледам видеата само преку дисплејот камерата или да ја вклучам со телевизорот преку AV кабелот, друго решение нема никаде, барем јас не најдов а барав цела вечер низ интернет. Во секој случај благодарам за помошта!

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Од пред саат време престанаа да ми работат УСБ портовите на лаптопот, не фаќа ни УСБ ни маус на сите 3. Знае ли некој во што би можел да биде проблемот ?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Од пред саат време престанаа да ми работат УСБ портовите на лаптопот, не фаќа ни УСБ ни маус на сите 3. Знае ли некој во што би можел да биде проблемот ?
Изгаси лаптоп, изгаси го од струја, извади батерија и почекај 5 минути. После врати све назад.

Член од
26 мај 2010
Мислења
135
Поени од реакции
4
имам виндовс 7 но со звукот никако да средам ако ми работат звучниците тогаш не работат слушалките а имам 6 излеза на звучната....пред скоро две недели го форматирав и ставив 7.....а ставив 7 оти ми рекоа дека хард дискот мие оштетен и хп не прима ако знаете нешто во врска со контрол панел кажете фала однапред

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
имам виндовс 7 но со звукот никако да средам ако ми работат звучниците тогаш не работат слушалките а имам 6 излеза на звучната....пред скоро две недели го форматирав и ставив 7.....а ставив 7 оти ми рекоа дека хард дискот мие оштетен и хп не прима ако знаете нешто во врска со контрол панел кажете фала однапред
prvo vidi dali imas HD audio menager ako go imas otvori go idi kaj AUDIO I/O i stavi gi zvuckite vo zeleniot pin, a slusalkite vo kafeaviot ili portokaloviot pin, idi kaj zeleniot pin vo audio menager i odberi LINE OUT a kaj kafeaviot/portokaloviot pin odberi HEADPHONE sea bi trebalo idvete da ti rabotat vo isto vreme... AKO nemas HD audio menager spusti go,instaliraj go i napravi kako sto pisuva pogore.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Е вака сеа, иам екстерен хардрајв ВД кој ми јаде од меморија од пред 2-3 дена... вчера имав некој си 110 гб, денес глеам 88.
А цел лимит ми е потрошен и со сигурност знам дека 5 дена уназад ништо не сум сејфнувал од капацитет од 20+ гб... никој освен мене не го користи овој пц, така да и таа можност е исфрлена.
што се доаѓа до прашањето, зашто хдд ми јаде од меморија и кај оди тоа!?

Kajgana Shop

На врв Bottom