Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
еве јас ке ти кажам... Имам фиеста 1.8Д од 1994 ја вози мајками од 2004 навака. Довлечкана е од Германија, до сега имаме поминато 100.000 км. Освен масло и потрошни матерјали, сум сменил еднаш ламела, тоа е се.не знам колку го цениш фордот,јас никогаш не би купил таква кола.....вистина е дека во Македонија има премногу фодови по улиците - тоа се должи на ниската цена при купувањето од странство и културата и разбирањето на нашите граѓани во врска со автомобилите
Ескордот го имав од 2007 до пред некој месец. 1.8Д произведен 1992. Километражата мистерија... јас поминав околу 50.000 со него.
Комшијата мој има Мондео 1.8 ТД од 1997, го вози ТАКСИ. Возилото го зеде со 200.000 км (сигурно подвратен беше километражот) моментално има 550.000 км. Тој има менувано амортизери, дискови еднаш, ламела 2 пати поради километражата. А мондеото можам да речам дека е едно од најзачуваните во Битола. Секој ден по возењето го мие и го паркира в гаража. Само тој го вози, најчесто на отворен пат (релацијата му е Бт-Солун-Софија). Ама веќе моторот е дооден, на ладно тешко пали.
И сега ај дајми ти еден аргумент зошто да не возам Форд? Ги имало многу по улиците... па нека ги има шојма то врска. Мене не ми игра улога тоа апсолутно ич. А тоа со културата, браќата Албанци (без навреда за албанците на форумов) сакаш да кажиш дека се многу културни па возат Голф 3?