Пожар во Кочани, диско Пулс.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.420
Поени од реакции
47.491
Sistemot, politicarite, nie sme tie sto go postavuvame standardot kako istoto ke funkcionira, od nas sve zavisi. Zaso nisto ne cini kaj nas? Eve primer denes kaj Boris Trajkovski salata vo Skopje, na parking, se sobrale 300 barabi so koli ili sto ti ja znam sto, drift trka pravele a go izlazale direktorot deka ke se snimalo spot, pa zatoa dal dozvola. Vo megjuvreme dosta koli osteteni, vreva i zabava na vakov den, e toa sme nie kako narod, dzgan, nisto poveke. Na vakov den, vidi sto ni teknalo, genijalno nema sto.

Ne mozes sistem da smenis, nit politicari, koga tie se odraz na nas samite, a nie sme jadot i chemerot, i empatija izgubivme i sve, prazni zhalni dushi stanavme. Toa e realnosta, tolku, i gledajki ni ja mladinava, Gospod neka ni e na pomos.

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.002
Поени од реакции
38.129
Ние сме единствната земја што нема центар за изгореници на Балканот ако прочитав денеска добро.
...кажи им го тоа на министерот за здравство и екс Филипче и моменталниов Таравари, за таков центар да се одржи треба средства, а богами и обучен кадар, ама ништо да објаснат зошто се праќаат пациентите, биле тешко болни, биле со над 30% телесни изгореници што бара стерилни услови на лечење.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.202
Поени од реакции
18.308
47 пациенти ќе се третират надвор од државата, крах и во здравството. Кила да фатиш или камен во бубрег шубе ќе ти е да му дајш доверба на докторот. Ова е само територија и по документи држава, сите институции на колена.
А Таравари баш пред некој ден даваше некоја изјава како 70% од сите болни се лечеле во КЦ Скопје, па ги праќале директно без филтер.
Па како имало КБ во Битола, Штип, Тетово (прашање е од трите една асална дали мојш да споиш).
Денеска од Кочани до Штип, Велес и Скопје беа распослани повредените.
Да не ги однесеа до Скопје ќе имавме уште најмалку 20,30 жртви.
За амбулантни впзила да не прајме муабет.Од Струмица и Куманово дури се користеа за превоз на повредени.
И планирањето им е без компас.Во Охрид брза помош имат 10-12 возила ,пола набавени последните 4,5 год.Ама немат доволно возачи и екипи за толку возила, слично и во Општа болница и Кардиолошки.Имаме модерна апаратура ама не ја користат зошто никого не пратиле на обука и слични пиздарии.Кичево градат НОВА болница 40 години.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.893
Поени од реакции
2.819
„На ваков тажен ден, кога цела земја плаче по 60 загинати деца, некому текнало да организира дрифт настан со над 300 возила, а пријавиле „снимање спот". При тоа, причинети десетина судари и штети на паркингот на СЦ „Борис Трајковски". Ова ниту сум го дозволил, ниту некогаш ќе го дозволам!“, напиша директорот на СЦ Борис Трајковски, Даниел Апостолоски. :popce:

Благодарност до МВР и ПС Карпош за брзата реакција и растерување на овие несовесни граѓани, по пријавата од мене како директор на СЦ „Борис Трајковски", напиша Апостолоски.

У оваја вукојебина е све заебано, у срж и до корен. Ова е болно

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.983
Поени од реакции
31.060
Јас веќе не коментирам ниту читам, една наша инфлуенсерка само што постави стравична слика од загинати, дали е оваа личност нормална такви слики да поставува на овој ден, каде ни е моралниот компас, дали се луѓево свесни како им е на тие луѓе во моментов и некој да поставува такви слики, кај ќе и оди душата бре, неможам јас веќе не ми е добро, цел ден сум револтиран, се надевам мвр ќе поапси се што е ненормално.
Добро е што не пратиме такви инфлуенсери, болни за некој вју повеќе

Член од
23 април 2022
Мислења
556
Поени од реакции
2.762
На тие што пријавиле снимање спот, да им пријават експресно соби во Шутка. Така се решава тоа!

Член од
3 ноември 2009
Мислења
7.015
Поени од реакции
41.676
Иако тогаш како дете од 8-9 години, ја паметам војната 2001ва, загриженоста на моите кога секоја вечер чекаа на вести да кажат дали има нови загинати војници/полицајци. Паметам и кога потона бродот во Охрид и кога загинаа 15 државјани од Бугарија, го паметам Смилковско, Диво Насеље, модуларната болница и автобусот во Бугарија од пред некоја година, али ова е најголемата трагедија до сега на која што сум бил сведок. Ова е од невидени размери денес што се случи за држава како Македонија. Кај ги немаме и ги губиме младите, уште па и ни горат по разни кокошарници затоа што на некој му текнало дека таму ќе отвори дискотека. Ова е исто како да снемало цела една генерација во Кочани, не знам како ќе се опорави градот после ова.

Се извинувам до сите членови ако денес сум пишал нешто што не треба, или сум навредил некого во некој мој пост, не било намерно, денов ми трае како цела недела, се осеќам како да сум акнат у глава со некој токмак, како да не е реалност.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.347
Поени од реакции
15.532
„На ваков тажен ден, кога цела земја плаче по 60 загинати деца, некому текнало да организира дрифт настан со над 300 возила, а пријавиле „снимање спот". При тоа, причинети десетина судари и штети на паркингот на СЦ „Борис Трајковски". Ова ниту сум го дозволил, ниту некогаш ќе го дозволам!“, напиша директорот на СЦ Борис Трајковски, Даниел Апостолоски. :popce:

Благодарност до МВР и ПС Карпош за брзата реакција и растерување на овие несовесни граѓани, по пријавата од мене како директор на СЦ „Борис Трајковски", напиша Апостолоски.

У оваја вукојебина е све заебано, у срж и до корен. Ова е болно
Golemaaa greška na MVR...trebalo konfiskacija na kolite i aj čao

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.260
Поени од реакции
3.354
Иако тогаш како дете од 8-9 години, ја паметам војната 2001ва, загриженоста на моите кога секоја вечер чекаа на вести да кажат дали има нови загинати војници/полицајци. Паметам и кога потона бродот во Охрид и кога загинаа 15 државјани од Бугарија, го паметам Смилковско, Диво Насеље, модуларната болница и автобусот во Бугарија од пред некоја година, али ова е најголемата трагедија до сега на која што сум бил сведок. Ова е од невидени размери денес што се случи за држава како Македонија. Кај ги немаме и ги губиме младите, уште па и ни горат по разни кокошарници затоа што на некој му текнало дека таму ќе отвори дискотека. Ова е исто како да снемало цела една генерација во Кочани, не знам како ќе се опорави градот после ова.

Се извинувам до сите членови ако денес сум пишал нешто што не треба, или сум навредил некого во некој мој пост, не било намерно, денов ми трае како цела недела, се осеќам како да сум акнат у глава со некој токмак, како да не е реалност.
Во војната 2001 немавме волку војници загинати како денес.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.347
Поени од реакции
15.532

Помладите не памтат дека во раните 90-ти паднаа 2 авиони со над 100 патници....и тогаш се случи единствен настан министерот за транспорт да поднеси оставка. После тоа никогаш

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.260
Поени од реакции
3.354
Помладите не памтат дека во раните 90-ти паднаа 2 авиони со над 100 патници....и тогаш се случи единствен настан министерот за транспорт да поднеси оставка. После тоа никогаш
Еден авион падна како што памтам,и тоа е единствената авионска несреќа во Македонија.

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.002
Поени од реакции
38.129
Морам да изразам јавно едно огромно браво, една голема благодарност до Бугарија која испрати воен авион за да ги пренесе тешко повредените душички на лекување.
Жално е што трагедиите ги сплотува луѓето.
...исто и јас до северниот сосед - Србија,

Kajgana Shop

На врв Bottom