Патриотизам - вродено чувство, наметната пропаганда или...?

Г

Господ

Гостин
Според ова си патриот на имагинарна МК со 400.000+ нови вработени.
Ти се вработувачки Патриот подвид на Економски Патриот популарна тип на патриоти во МК.
Патриот сум на држава кај што можам да го пројдам Вардар без страв дека ќе ме задават Албанци.Патриот на држава која работи за своите граѓани,каде што образованието е највисоко во регионот,каде што здравството е полно со доктори а не мамини синови и шарлатани,каде што криминалот се гледа само на филмови,каде што економијата е во пораст.
Кога ќе постои таква држава,јас навистина ќе дадам се од себе да се одржи на нозе,оти вреди.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.772
Поени од реакции
9.892
Зошто да бидам патриот за оваа ебана држава кога ми ја ваде душата со памук, ме цеде како некоја крава со високомлекодајни способности од даноци, секоја година поскапувања на давачките струја, вода и треба ли да викам
МАЈКО МАКЕДОНИЈА ТРЕБА ДА ГИНАМ ЗА ТЕБЕ А???
Дај бе мајку му , млад си излези од тоа комунизмот свињарски и влези у реалност. Заврши тоа време кога татко ти и татко ми го прчеле на работа,кај што барале место и кебе кај да залегнат а на први земале плата за нивниот "труд". Да беше добро тоа , денес уште ќе се викавме меѓу себе ДРУГАРИ и ДРУГАРКИ.. Како мал со многу занес си ги слушал тие приказни за комунизмот изгледа...:nesum:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Патриот сум на држава кај што можам да го пројдам Вардар без страв дека ќе ме задават Албанци.Патриот на држава која работи за своите граѓани,каде што образованието е највисоко во регионот,каде што здравството е полно со доктори а не мамини синови и шарлатани,каде што криминалот се гледа само на филмови,каде што економијата е во пораст.
Кога ќе постои таква држава,јас навистина ќе дадам се од себе да се одржи на нозе,оти вреди.
Патриоту ти треба да се селиш подхитно од МК за да не пропаѓа твојот патриотски нагон таму. Првиот авион и...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.772
Поени од реакции
9.892
Има една за тебе една таква идеална држава..Тунгузија се вика.. е среќно

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
А прашај се обратно...што си направил ти за државата..???
Citro love преку глава ми е од тие „ПАМЕТНИ“ КЕНЕДИЕВИ ИЗРАЗИ НА РЕЛАЦИЈА ДРЖАВА ЧОВЕК ДРЖАВА. - Од типот не гледајте што ќе направи државата за вас туку гледајте вие да направите за државата. - ТРУЛАТА ПОГОВОРКА НА ЏОН КЕНЕДИ.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Отупеа со поимот “погрешно разбирање на патриотизмот“ а испаѓа дека немало јасна,целосна и дефинитивна дефиниција на поимот туку бил некаков поим подложен на секакви толкувања...anybody`s bitch...

А ти како се перцепираш,пошто прочитав нешто правеше разлика меѓу некои видови патриотизам,до каде е индивидуалното а од каде - албанското?
Индивидуализмот е она тржиште и извор од каде потекнуваат и виреат сите мисли и како кладенци се разлеваат во широкопространетиот океан/море надвор од себеси.
Патриотите и чуварите на патриотизмот се оние кои што ти бапкаат плута на дупката на изворот и ти викаат, ти ќе пиеш од наша вода, ќе се капиш со наша вода, и нашата вода ќе се распростели низ твоето битие.

S

smart ass

Гостин
Дај бе мајку му , млад си излези од тоа комунизмот свињарски и влези у реалност. Заврши тоа време кога татко ти и татко ми го прчеле на работа,кај што барале место и кебе кај да залегнат а на први земале плата за нивниот "труд". Да беше добро тоа , денес уште ќе се викавме меѓу себе ДРУГАРИ и ДРУГАРКИ.. Како мал со многу занес си ги слушал тие приказни за комунизмот изгледа...:nesum:
Само процедурално...без тој Комунизам тешко дека и Македонците ќе добиеја држава!!!

П.С и денеска тоа што се молзи пак е од комунизмот-штета какви индустриски капацитети не работат.

--- надополнето ---

Види работите од микрониво се рефлектираат на макрониво-значи ТИ првен не биди таков криминалец,тепач а најлошо Организиран партиски криминалец...уствари гледаш што не треба да правиш или да бидеш.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Само процедурално...без тој Комунизам тешко дека и Македонците ќе добиеја држава!!!

П.С и денеска тоа што се молзи пак е од комунизмот-штета какви индустриски капацитети не работат.

Многу убаво кажано смарт асс, ама нека го разберат овие на форумов големи прокапиталистички настроени умови и екстремните десничари.

S

smart ass

Гостин
Ааах процесот на глобализација си го зема својот замав... Дејви Ајк нема да биде хепи.

Да. Патриотизмот е лоша работа, затоа Европејците па дури и Америте се изградоа како нации и држави и сега ги ужииваат сите благотеди, нели благодарение на патриотизмот што јесте е лоша работа.
:pos2::pos2::zver::zver:

Профитира,добива пораки предвреме како Исус..абе закон е

РЕПТИЛИИИ не Владеат од месечината!!!(која е вселенски брод).

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Оооо толку многууу е наметната :). Како може да е вродена? Тоа ти е исто коа да се рече дека целото знаење шо го иаме е вродено, без ниту една книга да сме прочитале. Нормално, слушаш песни, глеаш филмови, се јачаш ко копач у селска дискотека и така учиш за тие работи. Што е и нормално.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
:pos2::pos2::zver::zver:

Профитира,добива пораки предвреме како Исус..абе закон е

РЕПТИЛИИИ не Владеат од месечината!!!(која е вселенски брод).

ххахаха
Ништо...ме разочаравте и ти и лорд драгон,како бе така го споменавте (пак) Ајк на тема со која нема врска а не ги споменавте...рептилите!?
Лошо...ќе ви се лутат колегите ваши по вокација и способности...(не и по карактеристики,симпатични се)

А во меѓувреме причекајте уште некое време кај да е,ќе си добиете идентитет,има стручни лица задолжени за вашата перцепција да добие вистински правец,овој пат антички,татковците ваши добиле словенски,дедовците некој трет...прадедовците богзнае...

А,да за смарт ес Џорџ Буш е херој...хехеххеееееее
за лорд драгон не знам,можеби А.Велики или татко му...хихихихииииии
:pos2::pos2:

Patriots & Parrots...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.772
Поени од реакции
9.892
Citro love преку глава ми е од тие „ПАМЕТНИ“ КЕНЕДИЕВИ ИЗРАЗИ НА РЕЛАЦИЈА ДРЖАВА ЧОВЕК ДРЖАВА. - Од типот не гледајте што ќе направи државата за вас туку гледајте вие да направите за државата. - ТРУЛАТА ПОГОВОРКА НА ЏОН КЕНЕДИ.
Па што има тука труло бе.. а што е според тебе релацијата..ДРЖАВА-СТАДО ОВЦИ-ДРЖАВА ??
И на крај на краиштата, кој ја прави државата , кој раководи со неа..човекот .. а не богот на сонцето Амон Ра :tapp:

Член од
21 ноември 2010
Мислења
13
Поени од реакции
2
Па што има тука труло бе.. а што е според тебе релацијата..ДРЖАВА-СТАДО ОВЦИ-ДРЖАВА ??
И на крај на краиштата, кој ја прави државата , кој раководи со неа..човекот .. а не богот на сонцето Амон Ра :tapp:
Не навредува Бог. гаволот се обидува со сите средства да ги негираше Бог. А тој е многу лукав и може да звучи многу логично и обедително. Никогаш не го заборавај тоа. Нешто што се повторува од медиуми и многу научници не значи дека не е лага.

Глупости на Дејвид Ајк не се никакви вонземјани, а демони. Дава дел вистина за да почнеме да веруваме (класична хипноза) и многу лаги.

Во Библијата многу јасно е кажано за овој момент, во кој доаѓаат вонземјаните и ѓаволот и почнува лажни мир, на кој целта е дури и верниците да се одречат од Бог.

Зошто овие "вонземјани" не го убиле уште? Зашто им е корисна.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Eдно прашање до тебе друже, ама да не ми го вртиш муабетот од наоколу, од типот што можиш ти да направиш за државата. Кажи ми дете, што направи Владата за нашите херои од 2001, па дефиницијата ќе ти ја прифатам. Дали тие, кои нормално, се чувствуваа како патриоти, треба сега да се чувствуваат такви нивните семејства? а?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.772
Поени од реакции
9.892
Eдно прашање до тебе друже, ама да не ми го вртиш муабетот од наоколу, од типот што можиш ти да направиш за државата. Кажи ми дете, што направи Владата за нашите херои од 2001, па дефиницијата ќе ти ја прифатам. Дали тие, кои нормално, се чувствуваа како патриоти, треба сега да се чувствуваат такви нивните семејства? а?
Одма ќе ти кажам..НИШТО! или недоволно.. ја власт никаде не спомнав,сите влади за нас до сега се колатерална штета,сите политичари се за бесење..стојам на тоа..
Што понатаму да правиме? Да ја поделиме или продадеме државата ???

Kajgana Shop

На врв Bottom