- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
Оние Станко и Петко кои застануваат зад патриотизмот како негови поддржувачи секако мора да бидат патриоти. Проблемот настанува кога Трајко и Пајко ги познаваат Станко и Петко и знаат дека лажат....Станко, Петко, јас сме прави патриоти, е ирелевантно.
Тука не сме ние како личности ставени на опсервација.
Тука се разгледува патриотизмот.
Убаво би било да се држите до него.
Деновиве активно се дружев со еден мој добар пријател а тесно поврзан со владеачката гарнитура. Човекот кој сум го слушал како вели “Делчев ми е мене во умот“ пред два дена ми рече... “А што ако го смениме името, така не го губиме идентитетот“.
Да не се најде некој како позитивец во муабетот... поентата ми е... најголемите и најзабеганите патриоти кои имаат реченици како онаа горе (или земи пример некој од оние на патриотите на темава) завршуваат со партиски муабет на крајот, како полтрони манипулирани за некој друг да краде наши пари народски. Или, ако ептен ги бива, тие ќе крадат пари народски.
Да си патриот не значи да се спуштиш на рамниште на јеховин сведок. Ова за Станко и Петко делумно важи на темава, нивниот проблем е поинаков... не знам зошто имаат потреба од таков муабет, ама тоа си е нивно... не навлегувам таму.
Спортски поздрав, Виктор, патриотот... :jaj: