Партнерот ми е од село, што да правам?

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.272
Поени од реакции
9.054
Не е смешно и срамно ако девојката е од село, смешно и срамно е ако во девојката нема мотив и желба да се прилагоди во градот.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Од селанец/селанка подалеку.

Може изгледаат слатки и наивни на почеток, ама штом се искурнази сељак - тешко тебе.
Кој сака селанка за партнерка бујрум. Јас му го оставам и мојот дел :)

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Не ми е јасно зошто уопште се поставуваат вакви прашања.
Партнерот ми е од село-град?!?
Шо е ебаната разлика?
Ако веќе на некој толку му смета што партнерот му е од село,тогаш зошто воопшто да го одбере за партнер?
И на крај,ако еден човек си дозволи околината да му се вмешува во изборот на личноста која што му се допаѓа,тогаш тој самиот треба да се преиспита себеси и цврстината на своето Јас.

Може изгледаат слатки и наивни на почеток, ама штом се искурнази сељак - тешко тебе.
Од кај знаеш дека баш ти не си селанец?
Од Скопје си човече,тешко дека имаш градски корени.

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Да не испадне дека вреѓам, ама изгледа немате видено како изгледа "селанка" кога ќе се претвори во граѓанка, иако уште носи опинци, и на песокот тропа со нив.
Така да... :pos2::pos2::pos2:

Секој случај си е за себе, зависи во каква средина растела таа личност и со какви луѓе се дружи

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Темава не знаеш дали за смеење или за плачење е...
Луѓето од селата се некогаш различни од луѓето до градските населби, Ама тоа не ги прави ништо полоши. Па најголеми сељачишта се центарски деца кои мислат градов на рака го имаат.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Дечкото е во право... Јас лично моментално размислувам да раскинам со дечкото пошто на личната карта му пишува дека е од с Маврово... Селанец си е селанец... мислим хелоуууу.....

:pos2:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Е сега ме навреди ја сум од Село Куратица па шо.
Не ли можам женска да водам од Скопје. Па блиску ке бидеме ке се гледаме секој ден, тракторчето ооооп и право кај неа.
:kesa::pos2::pos::pos:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Со ова 100% се не сложувам, не гледам која е разликата со човек кој што живее во град или село. Само за некои граѓанковци, дружење (или имање нешто повеќе) со човек што живее на село е навредливо, застрамувачки, понижувачки.....
Џиш не станува збор за навредливост, тукуе дноставно има разлика бе брат, и тоа сум го почувствувал и сеуште го чувствувам на моја кожа. Многу добар индикатор за таквата разлика е на пример, еве јас сум во германија и многу од германското население живее рурално. Така да пола и повеќеќ од моите колеги на факс се од рурални средини, кои технолошки и со средства се подобри дури и од наштие мали градови. Но тоа пак не беше никаков фактор во фактот дека јас како човек израснат во голем град (скопје) едноставно колку и да се трудев и сеуште се трудам едноставно муабетот повеќе ми оди со тие што ми се колегите од берлин отколку со колегите кои доаѓаат од руалните средини. И не ме разбирај погрешно и едните се добри и другите се добри, ама мојот начин на живот и интересите ми се покомпатибилни со тие од берлин отколку со тие од руралните средини.

Не го знаеш човекот и навистина не е во ред да правиш претпоставки за истиот.

Темава не знаеш дали за смеење или за плачење е...
Луѓето од селата се некогаш различни од луѓето до градските населби, Ама тоа не ги прави ништо полоши. Па најголеми сељачишта се центарски деца кои мислат градов на рака го имаат.
Добро бре АМАН ЗАМАН луѓе читате ли што кажуваме јас Виктор да му се невиди. Ајде уште еднаш за слепите и неписмените, НИКОЈ НЕ РЕЧЕ ДЕКА Е ЛОШО ДА СИ ОД СЕЛО А ДОБРО ОД ГРАД, РЕКОВМЕ ЕДНОСТАВНО ДЕКА ПОСТОЈАТ РАЗЛИКИ КОИ ИЗЛЕГУВААТ НА ПОВРШИНА КОГА ЕДЕН ОД СЕЛО Е ЗАЕДНО СО ЕДЕН ОД ГРАД, БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ ТОА Е СЕ ПАРТНЕРИ, КОЛЕГИ ИЛИ ДУРГАРИ.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Не го знаеш човекот и навистина не е во ред да правиш претпоставки за истиот.

А во ред е да се прават вакви претпоставки?
Биди малку реален.
Па најголеми сељачишта се центарски деца кои мислат градов на рака го имаат.
:aplauz::aplauz:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Со ова 100% се не сложувам, не гледам која е разликата со човек кој што живее во град или село. Само за некои граѓанковци, дружење (или имање нешто повеќе) со човек што живее на село е навредливо, застрамувачки, понижувачки.....
Ти упоно навредливо зборуваш кон луѓето кои живеат во градот. “Граѓанковци“ во смисла луѓе кои немаат градски навики. Со тоа иако се обидуѕваш да ги навредиш повторно селаните ги ставаш во грда рамка, бидејќи и сам ги одвојуваш луѓето во село и град, за кое сакаш да кажеш дека не треба да има разлики.

Оние други примери, а и во врска со ова погоре кажано, каде велиш дека луѓето од градот гледаат со потсмев на оние од село, морам да се сложам дека е вистина, но тоа е особина која ја имаат простите, искомплексираните од одредени причини луѓе, а не луѓето кои живеат во урбана средина.

И по четврти или петти пат на темава, “граѓанчињата“ и “селанчињата“ не можат да се стават на некоја скала погоре или подолу и да се окарактеризираат како подобри по некоја основа. Тие само во врска потешко би опстоиле.
Fabullous_178 напиша:
Само искомплексираните македонци кои не се од Скопје сеуште плукаат по скопјани заради тоа што се. И само искомплексираните скопјани сеуште велат “глупи провинцијалци“.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Само искомплексираните македонци кои не се од Скопје сеуште плукаат по скопјани заради тоа што се. И само искомплексираните скопјани сеуште велат “глупи провинцијалци“.
Тогаш,биди реален и реплицирај му и на "искомплексираниот скопјанец".
Или не смееш да одиш против администрацијата,а?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Тогаш,биди реален и реплицирај му и на "искомплексираниот скопјанец".
Или не смееш да одиш против администрацијата,а?
Ех со задоволство, само што проблемот е што се сложувам со него. Кога селанец ќе дојде во град и сака да биде граѓанин, се претвора во Баба Рога, пример за тоа е пола Скопје, ама дали Acid има потекло од некое село неам везе. Тоа шо набодувал мачки како мал на колец не е селска навика, туку налудничава, и да го нападнам за неговиот став дека не сака девојка од село, неам намера. :helou:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Џиш не станува збор за навредливост, тукуе дноставно има разлика бе брат, и тоа сум го почувствувал и сеуште го чувствувам на моја кожа. Многу добар индикатор за таквата разлика е на пример, еве јас сум во германија и многу од германското население живее рурално. Така да пола и повеќеќ од моите колеги на факс се од рурални средини, кои технолошки и со средства се подобри дури и од наштие мали градови. Но тоа пак не беше никаков фактор во фактот дека јас како човек израснат во голем град (скопје) едноставно колку и да се трудев и сеуште се трудам едноставно муабетот повеќе ми оди со тие што ми се колегите од берлин отколку со колегите кои доаѓаат од руалните средини. И не ме разбирај погрешно и едните се добри и другите се добри, ама мојот начин на живот и интересите ми се покомпатибилни со тие од берлин отколку со тие од руралните средини.
Многу ми е јасно тоа... дете израснато во град и во село се знае дека ке има различен менталитет и карактер.
Ти упоно навредливо зборуваш кон луѓето кои живеат во градот. “Граѓанковци“ во смисла луѓе кои немаат градски навики. Со тоа иако се обидуѕваш да ги навредиш повторно селаните ги ставаш во грда рамка, бидејќи и сам ги одвојуваш луѓето во село и град, за кое сакаш да кажеш дека не треба да има разлики.

Оние други примери, а и во врска со ова погоре кажано, каде велиш дека луѓето од градот гледаат со потсмев на оние од село, морам да се сложам дека е вистина, но тоа е особина која ја имаат простите, искомплексираните од одредени причини луѓе, а не луѓето кои живеат во урбана средина.
За тоа дека ги навредувам луѓето кои што живеат во градот и не е баш така. Поентата на целиот муабет е дека има разлика село-град, но едната и другата не се за споредување или потсмевање.

За болдираното, можам само да се согласам со тебе... но неможам да најдам од каде доаѓа таа искомплексиранот.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ех со задоволство, само што проблемот е што се сложувам со него. Кога селанец ќе дојде во град и сака да биде граѓанин, се претвора во Баба Рога, пример за тоа е пола Скопје, ама дали Acid има потекло од некое село неам везе. Тоа шо набодувал мачки како мал на колец не е селска навика, туку налудничава, и да го нападнам за неговиот став дека не сака девојка од село, неам намера. :helou:
Да се разбереме.
Ја не плукам по Acid,затоа што е скопјанец,туку поради неговиот став.
Што ги прави лугето од град,подобри од лугето од село?
Тоа сакам да знам?
Јас лично сум од град(и тоа со генерации наназад),па ипак мислам дека селаните се далеку подобри од нас,во нив има далеку повеќе топлина и можеш повеќе да им веруваш отколку на било кој помпезен граѓанин.
Тоа е само мојот став.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Да се разбереме.
Ја не плукам по Acid,затоа што е скопјанец,туку поради неговиот став.
Што ги прави лугето од град,подобри од лугето од село?
Тоа сакам да знам?
Јас лично сум од град(и тоа со генерации наназад),па ипак мислам дека селаните се далеку подобри од нас,во нив има далеку повеќе топлина и можеш повеќе да им веруваш отколку на било кој помпезен граѓанин.
Тоа е само мојот став.
Твојот став е исправен, а кога би читал повеќе што сум напишал на темава, наместо да гледаш само да ме нападнеш затоа шо ти е мерак, би ти било јасно дека нема простор за дискусија.

Kajgana Shop

На врв Bottom