Партнерот ми е од село, што да правам?

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
A 95% od gragjanite poteknuva od selata.
Точно, еволуцијата на населбите во поголеми населени места. Разликата едино е што во град гужвите се неподносливи, друго...ништо.

PS. Od selo sum. (Roden sum vo grad )posto vo selo nemame bolnici, ziveeno imam vo moeto selo do 13g. a veke 22g. ziveam nadvor od Makedonia. Kaj sto sum ovie diskusii ne postojat a mislam i vo mn.dr. mesta vo svetot......Kako stranec ovdeka nemam slusnato vakvi diskusii prema nikoj................
И ја кај што сум престојувал немам чуено ваков вид муабети дали има разлики, дали е партнерот (или колегата) од село или град... како што не прават (барем кај што сум работел) муабет ниту за релгиска припадност, боја на кожа. Едноставно ако те бива, си работиш, си имаш фамилија, пријатели...Дури колегите од една земја, повеќето живееја вон градот, по нивна желба.
Постои рурална и урбана средина само во контекст на густина на население. Сигурно во градот не му раснат рогови на девојчињата или во селата можи му расне трето уво :uvo:

Поделбава е една од многуте аспурдни поделби специфична за менталитети како нашиот, кој пак влече корени од поодамна, за жал. Ваљда со новите генерации сето ова ќе се надмине, оваа и слични тези на вредности. Или можеби лечење комплекси, не знам.

А посебно ме вади од кожа коментари од колегите од типот -види овој каков дијалекти има, демек селски... тралала. А слушни се колега ти каков дијалект имаш. Без разлика дали живее Новоселски пат, Центар, Куманово, Кучевиште, Аеродром, Љубанци...ако црпката му/и фаќа добро, ако не...џабе и од Марс да го/ја донесат. Не треба да е Њутн по уката или Рокфелер по парите, битно бре човек да е, да не те издупи на прва кривина, па со дупната гума да се мавнеш во некоја бандера.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Едни, сакајќи да се одбранат себеси и своите села, викаат дека се пообразовани од градските луѓе и дека не се заостанати.
Други, сакајќи да испаднат хумани и добри кон сите, ги генерализираат Скопјанките како најлоши, шмизли, нафурани Центарски деца или како и да е.
Ај, тоа го проголтав.
И нормално дека секој ќе си ја брани средината во која си живее.
Факт е, дека има разлики од урбана и рурална средина, и тоа е факт што не може да се погази.
Но образованието/хектарите нива/музиката/едно-друго не ги прави едните луѓе, полуѓе од другите.
Внатрешното, суштинското е она што е важно, не местото на живеење.
И во едната средина и во другата, има сељаци. Штета што многу не можат да го сфатат и да се помират со тоа.
Браво, докажавте колку сте слепи, плитки и ограничени.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Избришани офтопиците, вратете се на темата, гледам типови на музика сте смешале, поготово Raytheon и aleks67. Секој нареден офтопик ќе резултира со бан од тема како за почеток.

Член од
22 април 2008
Мислења
142
Поени од реакции
17
........
Луѓееее ми се бендисува едно моме многу али од село е ... Инаку типкава е паметна,убава,фина..Се запознавме преку сестрами и нејзиниот братучед. Коа се запознавме се гледаше дека и оставив добар впечаток.. али мене ми е тоа шо е од село!! Ке ми се смеат бе . шо да правам!?
финтата е тоа шо секогаш викам. Никогаш нема да фанам девојка од село ........
Љубов ако не ти направи да си погазиш на зборот, ништо друго нема. Земаш воздух, и си признаваш пред народ дека си згрешил :helou:
И јас си имав замисли. Колку време сум изгубила притоа. Кога оно, скроз друго нешто ми ги палело жичките.
Мож да е од село, или нешто друго слично за што си помислил ’’ јас никогаш’’, ама ја мислиш...те привлекува... не е тоа од ништо...не биди кукавица пред себе, во љубовта.
Јас мислам, треба да се даде шанса во љубовта. Од кај знаеш што е вистинско за тебе, ако не испиташ, ако не си дадеш шанса да се запознаете. Може нешто и за себе да научиш.
Инаку, девојките од село се постегнати. Барем мене така ми се чини, дека повеќе се трудат да бидат на ’’нивоу’’, кога излегуваат се дотерани како за на свадба, многу многу внимаваат како се однесуваат, шо ќе кажат, каков впечаток ќе остават....уствари има нешто многу секси во тоа, вака ако размислам со машки мозок...ако е така, зашто да се откажеш од такво нешто..може да биде многу возбудливо, освајањето. Можда ловецот во дечково го буцка накај девојчето. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.231
Индивидуи кои генерираат идиотизам, навлезени во некој хардкор филм со нивното застава 101 од кое ечи thurbopholk, големи ебачи, и спектар од зборови широк доволно да незнаат да склопат една проширена реченица ми се етикирани како сељаци (во негатива). Мањебитно нивната местоположба од каде што доаѓаат.

Зборот ми беше од сељак до селанин има разлика. Никогаш не би требало да се дискриминира некој само ради оти е од село. Не гледам ни некоја дополнителна причина која доаѓа во склоп со тоа да биде како препрека за врска. Муабетов доаѓа ко да збориме за црнци или педери. Не треба толку важност да му се додава на тој факт. Кога сме кај фактите, бааги деца од село се повеќе посветени на трудот и доаѓаат со добра воспитна основа.

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Јас сум од село и никогаш тоа не ми преставувало проблем околу девојките.Имало ситуација кога некои градски мангупи пробувале со тоа да ме понижат али сум им докажал дека не допираат воопшто до мене.

А околу девојките мислам дека на нив не им игра тоа голема улога.Ако те сакаат те сакаат секаков.Тафтабитски се тие муабети еј дечкоми/девојками е од село срамота е...

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Мислам дека нема везе ако постои нешто меѓу вас да гледате Село или Град.... можда проблем ќе биде ако се враќа во Село и не сте заедно но ако живее во вашиот крај а потекнува од Село ... не гледам проблеми Никакви тука... не треба да сме засрамени од потеклото на оние што ги сакаме .... :helou:

Член од
13 јули 2009
Мислења
34
Поени од реакции
1
ja iam odbojnost sprema selski tipoi na luge, ne bi mozel so takva osoba da sum blizok, nekako se lakomi, neiziveani i nerafinirani...porano ili podocna ke se pokaze toa...selskoto u niv, zasho generaciski treba da se ispere toa rgata od niv da se socijaliziraat...mislam odma gi prepoznavam...bljaak

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ти бате иди да се прегледаш. Баш напротив луѓето од Село се скромни пуни со себе и повише го ценат животот.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Jas kolku sto znam gradskite fraeri odvaj cekaa da dojdat ovie od selskite sredini i da se grebaat 10 denari od ovoj od onoj za posle da glumat "fraeri", a sega nekoj kazuva kako nekoj bil lakom i neizivean.

Член од
27 јуни 2007
Мислења
239
Поени од реакции
5
Не е битно од дека ке е ,битно е да е `човек`.

А такви нафурани у `кој сум јас`фазон неможам да ги поднесам.

Член од
13 јули 2009
Мислења
34
Поени од реакции
1
Ти бате иди да се прегледаш. Баш напротив луѓето од Село се скромни пуни со себе и повише го ценат животот.
...a si ja slushnal onaa, koa ke se pokondiri seljankata, odi pa sopri ja...seljak si e seljak i toj e nerafinoran, zloben i lakom a bogami i priprosti se malce(tuka ne spagaat lugeto od drugite gradovi -posho ima gradovi vo MK i sela u mk, daklem ima stari familii od pomali gradovi-takonazvani gragani i imash luge od selo-takonazvani-"opinok"):smir:

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
ja iam odbojnost sprema selski tipoi na luge, ne bi mozel so takva osoba da sum blizok, nekako se lakomi, neiziveani i nerafinirani...porano ili podocna ke se pokaze toa...selskoto u niv, zasho generaciski treba da se ispere toa rgata od niv da se socijaliziraat...mislam odma gi prepoznavam...bljaak
Очигледно погрешни личности имаш запознавано од село.
Не велам дека нема такви луѓе од село ама има и такви во град.
Лакоми,неизживеани и нерафинирани??Па баш мислам дека луѓето од село се многу подарежливи,имам тетка од село и кога ке се видат со татко ми,дома си доаѓа со полна кола патлиџани,зелки и со други работи што одгледуваат.За тоа дека се неизживеани,не познавам којзнае колку луѓе од село па да ти кажам,ама од град сум сретнала толку неизжевеани и прости луѓе....овие повеке ги разбирам што се од село,немале услови да прошетат или да се едуцират(иако мислам дека има многу исклучоци) а овие од град демек,и па се прости.
И друго,има еден куп мали градчиња во Македонија,што се тука негде со поголемите села.Така што и нема некоја разлика.
А за партнер не гледам каква врска би имало тоа со љубовта,битно е добро да се согласуваат и да им е убаво заедно.
А баш тие таквите како тебе,и како дечкото што ја поставил темата,кои повеке се грижат што ке кажат другите,отколку на нив да им биде убаво,докажуваат дека со тоа што си од град,воопшто не гарантира дека си паметна и добра личност.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
nerafinoran, zloben i lakom a bogami i priprosti se malce
Flirt, колку вакви имам сретнато во Скопје, дури и од оние што се нарекуваат стари скопјани. Момче, мислам дека повеќе е душата каква му е на човек и колку му работи кликерот.
Можеби порано кога биле строго разграничени движењата и престојот на релација село-град (зборам порано за после 2 св војна и пред тоа). Сега комуникацијата, движењето, можностите, престој на лица од урбана во рурална средина и обратно...сето тоа продонесе да се урнат сите граници.
У ствари злобни и лакоми има и на врв планина и во центар на Париз, тоа е ептен до личноста.

Инаку на овој начин зарем не може да не гледаат и граѓаните од западните еу земји. Зарем не сме ние за нив недоделкани, племе без општа култура, осет за естетика, етичност, дивјаци? Може и тоа, сељаци во европското семејство, во глобала.

Slash Junior

Човекот со големо ЈАС
Член од
22 јануари 2009
Мислења
76
Поени од реакции
2
Одговор на темата-- Уживај во врската !!!!:smir::smir::smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom