Партнерот ми е од село, што да правам?

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Прочитав многу постови и не ми се верува во онаа што го читам. Ние, луѓето кои живееме во село не сме баш така прости.

-Луѓето не се занимаваат само со чување крави и обработување ниви туку работат по државни и приватни фирми по градовите.
- Младите не се само со завршено средно, 80% одат на факултет.
-И ние имаме интернет,излегуваме исто како и другите кои живеат во град, се двоумиме
дали да одам (одиме) на Tiesto или на Armin Van Buuren,или дали да иде(одиме) со другарките на пица или на гиро....
( Овде не зборувам баш за ептем заостанати села како во македонските приказни, каде просечна старост на населението е 50 години.)

Да,има и од оние кои не излегле од своето село,ама такви ретко ќе сретнеш ако и ти не си од село.

Велите- Што ќе правам муабет со неа/него?

Мислам дека нема потреба да правите муабет за цената на млекото или жнеењето на нива. Ќе правите муабет за тоа што Вас ве интересира. Немање на исти интереси и теми за правење муабет може да е проблем доколку во врска е една образована личност со некоја необразована.

Ме интересира...
-Што мислите дека девојка/дечко од село нема во однос на девојка/дечко од град?

R

RAYTHEON23

Гостин
Немање на исти интереси и теми за правење муабет може да е проблем доколку во врска е една образована личност со некоја необразована.

Ме интересира...
и образованието не е проблем!!!!

разбирање и мегусебна почит треба!!!!!

и добар секс:toe:

шо има девојка од село а шо нема таа од град:raz:

не сум бил со девојка од село...ама исти се мислам физиолошки:)

само приметив кај тие от село праат убав качамак и тарана и подобри пржени компирчиња од мене:vozbud:

а за кафето не можат со мене ете така:toe:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
и образованието не е проблем!!!!

разбирање и мегусебна почит треба!!!!!

и добар секс:toe:

шо има девојка од село а шо нема таа од град:raz:

не сум бил со девојка од село...ама исти се мислам физиолошки:)

само приметив кај тие от село праат убав качамак и тарана и подобри пржени компирчиња од мене:vozbud:

а за кафето не можат со мене ете така:toe:
Техничко-тактичките карактеристики им се тука некаде. Само селските девојки се појаки на кондиција.

Ако не се компатибилни по интереси,карактер и друго нема да се и градски тип со граѓанка и обратно и селанец со селанка...

Проблемот е што граѓанките не одат в село и има многу ергени по селата...

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Прочитав многу постови и не ми се верува во онаа што го читам. Ние, луѓето кои живееме во село не сме баш така прости.

-Луѓето не се занимаваат само со чување крави и обработување ниви туку работат по државни и приватни фирми по градовите.
- Младите не се само со завршено средно, 80% одат на факултет.
-И ние имаме интернет,излегуваме исто како и другите кои живеат во град, се двоумиме

( Овде не зборувам баш за ептем заостанати села како во македонските приказни, каде просечна старост на населението е 50 години.)

Да,има и од оние кои не излегле од своето село,ама такви ретко ќе сретнеш ако и ти не си од село.

Велите- Што ќе правам муабет со неа/него?

Мислам дека нема потреба да правите муабет за цената на млекото или жнеењето на нива. Ќе правите муабет за тоа што Вас ве интересира. Немање на исти интереси и теми за правење муабет може да е проблем доколку во врска е една образована личност со некоја необразована.

Ме интересира...
Кети кажи од кое село си идам да те зимам....не за друго туку и у град не размислуваат како тебе девојчињата!:smir:

peppeGT

BMW piacere di Guidare...
Член од
10 април 2009
Мислења
363
Поени од реакции
12
Heyy ZDR. podprocitav dovolno smesni diskusii lugeto vo svetot ja menuvaat verata za ljubov,ne se gleda ni bojata na kozata,se mesaat rasite poradi ljubovta i nema nikakvi diskriminativni i racisticki razgovori barem kaj mladite luge,sekoe srce e slobodno da izbere bez razlika na: Verata, Rasata i Bojata na kozata. Dokolku vo nasata bedna Makedonia diskriminaciata e na mn. na golemo livelo: Seljaci i Gragjani 2 miliona lugje od koi 65% makedonci i se diskriminirame do MAX. Dmek selacite (SELANITE) ne bile obrazovani,informirani,neznaele da dialogiraat-razgovaraat za dr osven za selskite raboti so eden zbor PROSTI. Dmek u grad imaale izbor kaj da izleguvat i kako da se zabavuvaat i po inteligentni , uceni i poisziveani mn dr gluposti.........
A 95% od gragjanite poteknuva od selata.
Dokolku 90% od niv ne si gi poznavaat korenjata ne znaat od kaj se nivnite para dedovci,dedovci i tatkovci ne znaat kaj se rodeni kako ziveele i sto rabotele,da otidat povtorno u seloto nemozat da si prepoznaat kukite na nivnite predci i TN.................toa e tradicija sto vie ne znaete da ja cenite...........i sega bla.....bla
a za toa deka ste po iziveani u gradot od seljacite SRAMOTA........
ne se procenuva covekot po toa od kaj e!!!
Prosto kazano sramota za temata i za koj ja postiral ova mislam se slucuva samo vo MK.
PS. Od selo sum. (Roden sum vo grad )posto vo selo nemame bolnici, ziveeno imam vo moeto selo do 13g. a veke 22g. ziveam nadvor od Makedonia. Kaj sto sum ovie diskusii ne postojat a mislam i vo mn.dr. mesta vo svetot......Kako stranec ovdeka nemam slusnato vakvi diskusii prema nikoj................

Член од
6 јули 2009
Мислења
69
Поени од реакции
5
Јас нема многу да коментирам на оваа тема само ќе кажам според мене не е важно од каде е партнерот туку вазна е ЉУБОВТА....:smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Aбе далеку од тоа дека ми смета(ло), алиии ќе пие ремет :sekss:

M

Mr.InF3ction

Гостин
паметна и убава девојка си е исто и во село и во град...нема врска тоа дали е од град или село.. но има некој се срами кога ќе прашаш од каде си и вика од село и бумм крши филм.. почнуваат предрасуди.. овој таков овој ваков јбг

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
И јас сум сељак, ама не сум од тешките.
Ахаа,а колку кила си ти?

Не е битно барем за мене.Едино нешто што би ми пречело е што би живеела доста далеку од мене(повеќе трошоци за бензин или такси).

Башка подобро мирно и пристојно девојче од село,него нафурано девојче од Центар!

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Не ми се верува каква тема сте отвориле. Но за мене е сосема во ред партнерот да биде СЕЛАНЕЦ од село, но не и СЕЉАК кој може да биде од центар на градот.:pipi:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Денес е вистинска реткост да најдеш некој кој се родил во село
(барем јас не сум сретнал оддамна), така да најверојатно треба да ви е привилегија ако партнерот ви е селанец.
Т.е. ми текна на една девојка. Велам од каде си? -од Скопје. -Каде во Скопје?
Јурумлери.
Јурумлери е на 9 км од центар .. што те чуди тука незнам ..:helou:

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
воопшто не ми значи од кај е партнерот од кај сака нека биде дали од село или од Африка јас ако го сакам и сум среќна со него не ме интересира што ќе каже околината каков и што е сепак јас него сум го избрала и јас знам дали со него ми е убаво

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
воопшто не ми значи од кај е партнерот од кај сака нека биде дали од село или од Африка јас ако го сакам и сум среќна со него не ме интересира што ќе каже околината каков и што е сепак јас него сум го избрала и јас знам дали со него ми е убаво
pa taka de,ako licnosta so koja si ti odgovara na tvojot karakter sto ima vrska od kade e,mozebi bas toa negovo poteklo go napravilo licnost kakva sto e sega i koja tebe ti odgovara.

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
За жал , во денешно време така размислуваат младите.Јас имам 17 години и можам да се заблагодарам на мајка ми што ме учела поинаку.
Зарем е важно од каде е некоја особа ? Доколку оставила убав впечаток , не е важно од каде е.Зарем толку е важно?
Или типична Скопјанка можам да цитирам : „Лилааааааа , неможам да го фатам тој дечко , мааа!!!! Не искача во Мекдоналдс!!!“
Деца глупави и полни со предрасуди.Јаки тикви од каде е !

Kajgana Shop

На врв Bottom