Партнерот ми е од село, што да правам?

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
А

Александра Д.

Гостин
Баш апсурдно, не се сите од град, а и не можат да бидат. Селото не ги прави луѓето необразовани, неписмени, земјоделци и слично. Всушност во мојот крај во повеќето случаи ги прави луѓе. Ако партнерот ми е од град автоматски добива образование и е учтив човек? Тоа се само концепти и бариери, не сме во среден век. Многу од селаните се добри луѓе. И јас сум од село, што повеќе има добри страни. Имам прекрасни другарки и другари, чиста околина во која сум израснала. Има разлика помеѓу селан и сељак. Нека е и од Њујорк, пак може да е типичен сељак. Што да правам ако партнерот ми е од село?- Ќе уживам во врската, затоа што сигурно има зошто сум го избрала него. Кога луѓето ќе ги отфрлат концептите :uvo:

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Коа веќе поставуваш прашање, боље остај го и најди си од град...

Член од
17 јули 2009
Мислења
89
Поени од реакции
2
а уште колку поделби ке има???

D

DeviL_32`

Гостин
Оф топик: До душа сите имаме по некое селско потекло и имаме некоа селска особина во нас :)
Он топик: Не е битно дали е од село или не...важно е да уживаш во љубовта и да не се замараш за ништо :smir:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Нека е од село, и од Тунгузија ако сака нека е, само да не е сељак.

Толку горчина и предрасуди во еден наслов на друго место не сУ видела. :raz:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Забегавте оф-топик, темата е што би правеле ако партнерот ви е од село, а не да дискутирате на тема која разликата меѓу селанец и сељак. Убаво е да се спомне, ама вие го претеравте, вратете се на темата.

Член од
6 септември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
1
Selanite na selo, gradjanite vo grad. Kaj nas e se ispomesano, ludje od selo se na visoki pozicii po gradovite i obratno gradjani se zanimavaat so selski raboti(zemjodelie...). Nemoj da nosite nesto sto mu pripadja na seloto vo grad. :toe:

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Партнерот ми е од село. Работи како CEO во меѓународна фирма, прима 5 цифрена плата во евра, има 3 стана и една куќа и плус е вонреден професор на универзитет.

Што да правам?

:)

Член од
26 јуни 2006
Мислења
288
Поени од реакции
24
Леле луѓе , па каква е оваа ситуација?:helou: хелоооооооооууууууууууу
Јас сум од село, па што? Не знам некои луѓе како го замислуваат поимот село? Зар мислите дека сите се земјоделци? Јас појма неам шо е тоа нива, а и половината и повеќето од моите другари/ки. И плус 80% од младината тука студираат. Зар мислат некои луѓе дека во селата одат со стомпни по вода? Еее алооо во денешно време има убави села бе луѓе, со убава инфраструктура...Земејте ги за пример струмичките села. Има млади од градот шо идат на излегуваше некогаш во село....Кога ќе се спомне село да не ви излегува пред очи сцена од македонските народни приказни....
И да додадам дека ако девојче од село оди на нива, не значи дека само за тоа ќе прави муабет. Јас имам една другарка шо работи по нива, планира да студира и нема да каже "з" од "земјоделски муабет". Од селанец/ка до селанец/ка има мноооогу разлика. Не велам не, има тешки простаци (сељаци) како шо би ги кажале, ама нема потреба од такви предрасуди за луѓето од село. Па згора на се половината и повеќето" градски " имаат потекло од село.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Мислам дека потентноста на еден маж е правопропорционална со неговата руралност...градскиве момци се некако свиленки и со кратко дејство...Затоа ПРЕПОРУЧУЕМ...ако имате партнер од село, чувајте го ко суво злато (особено ако е CEO...)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Партнерот ми е од село. Работи како CEO во меѓународна фирма, прима 5 цифрена плата во евра, има 3 стана и една куќа и плус е вонреден професор на универзитет.

Што да правам?

Раскини и од село е!
Оди фати некоја калаштура родена во град,свежо исфарбана со црни корени, која кога ќе отвори уста да го молиш господ да ја затвори.Другарите ќе ти речат,браво:)
Човечкиот ум е најоопасното нешто на светот.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Партнерот ми е од село, што да правам?

Ако го сакаш мењај лична карта под итно!!!!!:kesa:

J

Johnny Stulic

Гостин
Мислам дека потентноста на еден маж е правопропорционална со неговата руралност...градскиве момци се некако свиленки и со кратко дејство...Затоа ПРЕПОРУЧУЕМ...ако имате партнер од село, чувајте го ко суво злато (особено ако е CEO...)
Ова е чист мит или подобро кажано стереотип за селанец нема ниту поголема потетност, либидо или пак алатот му е егземплар за саемска краставица од Неготино ова како да је слушам баба ми на 98 дека во село се мисли на јање и ебање.

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
Цитат:
Напишано од HsIlOmEdUs

Што да правам?

па кај тебе уопште не било кризно, :pos2:
седи уживај си, што ако е од село можеби во град и нема никогаш да најдеш таков да те сака :wink:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
ако е женската од село ќе биде заебано, со испраќање ова она, многу пари ќе потрошат
ако е типот од село, кај и да е ќе го откачи

Kajgana Shop

На врв Bottom