https://republika.mk/vesti/makedonija/mickoski-i-pratenicite-grgnaa-kon-pendarovski/
Види ги јунаците, тргнаа да се тепаат за мандатот, вака не тргаа летото пред две години за некои други прашања.
Последната реченица, односно последните 13 зборa
Незнам зашто ама мислам дека полека губат некоја моќ. Други денови немаше да има изјава јавна ама ќе си одработеа позади сцена. Сега гледаме цел месец "нивниов" како победник мака мачи да најде 61 чоек у парламент.
Чека само твојот фирер да ја пушти бомбата за Смилковси и спремна е.Не само тоа, туку и куров на сестра ти ќе и го дадев.
мојот фирер е избеглицаЧека само твојот фирер да ја пушти бомбата за Смилковси и спремна е.
Јас пак мислам дека ЕУ нас, заедно со цел Западен Балкан, не има пуштено по вода. Таа ЕУ на самитот во Солун од 2003 на кој што сите политичари се повикуваат и оваа сега, тотално демолирана, се две различни унии. Таа унија тогаш беше повеќе ориентирана према надвор, оваа сега е со куп внатрешни проблеми, нема моќ да си го среди сопствениот двор а камоли пак да се занимава со нас.Ај да се надополнам, мислам дека сега ЕУ амбасадите имаат поголема пажња и збор за политикава кај нас. Франција и Германија најповеќе.
Иако овие од кале уште држат некои конци со афери, снимки, документи за превари и сл. кај грешните политичари.
Поентата не ми е да те убедувам или да се правдам на некој начин. Не си го троши животот на ваков тип на морал, има други полиња кај што можеш да ја докажеш твојата морална супериорност. Тотално сум ослободен од секаква вина, ова се совети од моја страна. Ако некогаш дојдеш во ситуација сети се на муабетов и искористи ја, а у меѓу време јас ќе си останам партиски пацов....ако тоа на некој му е некоја сатисфакција.Буда си ја има мувата на капата. Ти си го продал газот под кирија во партија, тераш партиска реторика. Твој газ, твоја работа на крајот од денот. Само немој тоа да го продаваш како филозофија која што секој мора да ја прати. Ако ти е полесно на душата читај си теоретичари на заговор, едначи ја твојата морална мизерија со теории на заговор, тумачи филозофи, прави паралели, мене ми е сеедно, јас немам потреба од тоа кога ти велам дека си партиски полтрон, си ја продал сопствената слободна воља за да ти биде поубаво во овој пекол кој што самите вие го создадовте, те ставам во ранг на торбешите во државава, кои што слично како тебе доброволно се одрекле од сопствените принципи во замена за повластена општествена позиција во пеколот во кој што живееле. Нарекувај се и патриот, ако тоа те теши. Само прагматизмот кој што го проповедаш и патриотизмот обично не одат рака под рака. Посебно не кога го ставаш во замена за личен профит, тендерче, како што велеше неколку страни поназад и тоа го правдаше со страшни небулози.
BTW, немој да инсинуираш и да измислуваш работи кои што никогаш не биле кажани само и само за да ги оправдаш твоите извитоперени тези. Ниту јас, ниту некој од мојата потесна фамилија бил или некогаш ќе биде член на некоја партија. Ти го пишувам ова ослободен од секакви партиски стеги, нешто што ти не си, и нема да бидеш никогаш во состојба да го направиш.
Немаш потреба да ме убедуваш, остај ме да си живеам ете според тебе во заблуда. Си се зачленил во партиска секта, ве има илјадници и сте проблем, реално. Еве јас одбивам да живеам со главата закопана во нечија анална регија, ти си го прифатил тоа како твој природен хабитат, твое право. Ти реков еднаш оти имам до некаде разбирачка. Ама ти го сведуваш твојот личен избор на ниво на филозофија, мешаш работи како патриотизам, национални интереси и после ги едначиш со твоите лични интереси, зборуваш за тендери, примање провизија како награда за твоето партиско агитирање и убедуваш дека тоа е исправно, демек социјален дарвинизам е работава, јади или биди изеден.Поентата не ми е да те убедувам или да се правдам на некој начин. Не си го троши животот на ваков тип на морал, има други полиња кај што можеш да ја докажеш твојата морална супериорност. Тотално сум ослободен од секаква вина, ова се совети од моја страна. Ако некогаш дојдеш во ситуација сети се на муабетов и искористи ја, а у меѓу време јас ќе си останам партиски пацов....ако тоа на некој му е некоја сатисфакција.
дедо му ја спасил на времето од бугарија за денес лазе на тацна да им ја даде, дедо му тогаш имал повеќе леб за јадење него лазе денес.И ја спаси ли некој?
Одлично резонираш и во целост се согласувам со тебе. Одлично си ја проценил ситуацијата, поготово за проширувањето на ЕУ.Јас пак мислам дека ЕУ нас, заедно со цел Западен Балкан, не има пуштено по вода. Таа ЕУ на самитот во Солун од 2003 на кој што сите политичари се повикуваат и оваа сега, тотално демолирана, се две различни унии. Таа унија тогаш беше повеќе ориентирана према надвор, оваа сега е со куп внатрешни проблеми, нема моќ да си го среди сопствениот двор а камоли пак да се занимава со нас.
САД си ја тераат сопствената агенда со години тука, имаат плодна почва за тоа, така да гајле им е што тоа ќе договорат сдс - дпмне - дуи. Нивна заслуга е рамковниот, територијалната поделба, преспанскиот.
За ова со тиранската платформа, двојазичноста, самите ние си ги поставивме како приоритети, му ставија европско знаменце иако никој од нив тоа не го побара.
Верувам дека има доста штетни работи кои што не можат исклучиво да му се препишат на странскиот интервенционизам, туку се само плод на нашата дипломатска инфантилност, партиска корумпираност, која што за личен ќар, во трката да дојде на власт испродаде еден куп национални интереси кои што реално не беа ни предмет на трговија.
Ами кога честитаа за пресудата на Панчевски која сеуште не е правосилна ? Не го бранам дебелиот нека одговара и лежи ама вакви потези може да прават само во куртон државиОвој постов на америчкава амбасадорка е навреда за секој нормален жител во државава... ама тоа ти е кога една градба стационирана горе на Калето ја контролира цела политичка елита во земјава. Протекторат![]()
таа Пресуда е всушност СРАМ за нашето Кривосудство...Ој нонен, за ова ли се бореше.
Ами кога честитаа за пресудата на Панчевски која сеуште не е правосилна ? Не го бранам дебелиот нека одговара и лежи ама вакви потези може да прават само во куртон држави