Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.145
Поени од реакции
83.807
...
Почнувате да верувате на ваши пропаганди, затоа дури се плашите да влезете по маалиња каде има албанци.
Зашто да влегуваме на такви места?
Ти би влегувал во Чернобил зоната денес?
А во Сирија, во Koбане би се прошетал?

Епа албанските маала се комбинација од двеве, за нормални луѓе.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Зашто да влегуваме на такви места?
Ти би влегувал во Чернобил зоната денес?
А во Сирија, во Koбане би се прошетал?

Епа албанските маала се комбинација од двеве, за нормални луѓе.
Ете ви пример, овој ви е краен левел.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.145
Поени од реакции
83.807
Проблемот е што сеуште има каури кои мораат да живеат на такви места. Господ нека им е напомош во оваа земја, во која за вас не важи ни еден ебан закон.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Вистина Ахмети рекол:
"Јас му помогнав и овозможив на Заев да оформи влада 2016, тој ја прокоцка и продаде државата.
Сега нема да дадам повторно да ја урнисува. Јас под мој закрила ќе раководам со државата"
?!

Sent from my LG-H872 using Tapatalk

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.145
Поени од реакции
83.807
Вистина Ахмети рекол:
"Јас му помогнав и овозможив на Заев да оформи влада 2016, тој ја прокоцка и продаде државата.
Сега нема да дадам повторно да ја урнисува. Јас под мој закрила ќе раководам со државата"
?!

Чекај малку, па од 2001-ва е под негова закрила државата.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.206
Кога можеше еден Трамп кој му се смееше цел свет кога се кандидираше за претседател и да победи на изборите во 2016, кога можеше еден Најџел Фараж кој кога ја формираше UKIP беше константно исмеван од бирократите во ЕУ да успее да го издејствува Брегзит, тогаш зошто да не може и Левица во иднина да стане поголема политичка партија и да ја турне штетната оска сдс-дпмне.
Затоа што живееме во Северен Фиромистан, каде што ДПМНЕ легитимно победи после сите гомна, прикирвање на убиство и криминали кои им ги извадија, а СДСМ (најверојатно легитимно останува да видиме) после давање се на тацна на грците, бугарите и шиптaрите. Покрај нели фактот што САД и Кралството за нас се Стивен Хокинг за Иснифарис Џемаили.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.782
Поени од реакции
49.645
Имаше што да го убедува народот, посебно кога ВМРО на грб се уште го носи багажот од дивеењата на Грујо.

. Таргетираа погрешна група на граѓани, заборавајќи на своите традиционални гласачи во македонските средини, руралните области, малите градови и нивната периферија.

Tука мислам дека имаш мала утка. Традиционалните гласачи на ВМРО не го гледаат Груевски како негативен лик, напротив . Да има внатрепартиска анкета Груевски ќе биде пред Мицковски и тоа јако, Груевски дури можеше и да им помогне во кампањава можам да кажам. Голем дел од тие разочарани од ВМРО се всушност Груевисти што Мицковски не го гледаат за достоен.

Темата Груевизам он ја загриза и ја лапна под притисок на СДС и нивните медиуими и мораше да покажува секој ден како он е различен, без да сфати дека колку и да се труди, за нив секогаш ќе биде Груевист.
Да излезеше на некој митинг со слика од Груевски од лево и од Андон Ќосето од десно, поубаво ќе поминеше него што помина со импотентноста на Тимчо и Николовски.

Тој проевропски дискурс во кој сакаше срамежливо да цапа, а во исто време да е патриотска опција му се опна од глава. Работите се многу јасни, нема и кур у гз и душа во рај.

ВМРО не подразбира конформизам функции и швалерки, подразбира глава во торба... и швалерки, добро. :icon_lol:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.077
Поени од реакции
11.347
Moи роднини кога отидоа во Австрија не знаеа јазик, кога отишле на лекар не можеа да се разберат, за 5 мин најдоа албанец доктор. Нема ароганција таму.
Апсолутно, тоа се великаните во образованието, Сорбона, Оксфорд и Универзитети ме Приштине

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.773
Поени од реакции
3.849
Имаше што да го убедува народот, посебно кога ВМРО на грб се уште го носи багажот од дивеењата на Грујо. Тие овие три години требаше да го убедат народот дека ВМРО не е веќе истата партија од тоа време. Народот веќе еднаш се изгоре со СДС сега нормално е да има изгубена доверба во било која партија и пред да одлучи да гласа ќе дува и на јогурт. Од овој аспект задача на ВМРО беше да ја врати изгубената доверба, да се реформира. Потоа да оформи став околу националните прашања, во суштина да му покаже на електоратот зошто го носи името ВМРО. Видете само колку поени собра преку Мизрахи. Требаше на таа карта да игра, макар тоа било и псевдо патриотизам.
Под овие околности мислам дека СДС немаше да има никави шанси, независно кој стоел зад нив, дали полнеле кутии. Пример референдумот. Цел Запад стоеше зад тој проект, Меркел дојде, Меј...на денот на гласање се полнеа кутии, шипците гласаа, ромите...и пак имаа неуспешен референдум, народот си остана дома.

ВМРО не му даде повод, причина на народот зошто би ги гласал. Излегоја на предизборна трка со смешен кадар, делуваа очајно. Таргетираа погрешна група на граѓани, заборавајќи на своите традиционални гласачи во македонските средини, руралните области, малите градови и нивната периферија.
Те молам смешно е да зборуваш за кадри јер, ако некој нема кадри, не слаби, туку нема кадри тоа е сдс. Тоа не е причина за ваква излезност.

По реформирано ВМРО од ова не ни можеше да излезе, јер сите кадри на Сашо и Грујо веќе не се дел од вмро. Впрочем и самиот Сашо е против вмро и се во отворена војна, Миле не е, Горде не е, Ставрески не е, Иван ивановски не е, Попоски не е, Протуѓер не е, Тодоров не е, Ивица не е, 8те предавници не се, а не се како порано Илија Димовски, Ѓорчев и уште можам да ти ги редам ама поентата ја сваќаш.
Реално СДС не е реформирано од времето на Бранко јер има сеуште остатоци од него во партијата али друг е муабетот.

Нема псевдо патриотизам, меѓународната не потроши толку време, енрегија, ресурси, и не правеше глупости за цел свет да им ги глеа гомнариите доека се бркаа со грујо.
Договорот со Грција е завршена работа. Странците нема да дозволат да се врати името, односно нема да дозволат било која партија да дојде во позиција да мисли да го враќа името, без разлика дали е вмро или сдс. Нема улога тука Мицковски, без разлика кој и да беше лидер, горе долу истата реторика ќе ја држеше. Јасно им е стаено до знаење на сите лидери дека таму не смеат да чепкаат јер државата ке се соочи со санкции и изолација. Очигледно само на Апасиеф не му го кажале тоа:tvg:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.145
Поени од реакции
83.807
Tука мислам дека имаш мала утка. Традиционалните гласачи на ВМРО не го гледаат Груевски како негативен лик, напротив . Да има внатрепартиска анкета Груевски ќе биде пред Мицковски и тоа јако, Груевски дури можеше и да им помогне во кампањава можам да кажам. Голем дел од тие разочарани од ВМРО се всушност Груевисти што Мицковски не го гледаат за достоен.
Така е и тоа е најстрашниот момент во партијата.
Слепци 99 и после секој стоти со по едно око.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.579
Поени од реакции
37.485
...за мене краен левел е прашањето:
- дали има Албанци реселени лица? псе Јо!?
а замисли има Македонци раселени лица во сопствена држава - Македонија, раселени од малцинство што сте вие и истите вие не им дозволувате да се вратат дома...што мислиш Алах го оправдува тоа иако се работа за каур?! :neetaka:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.206
Никад малиња, само капиња.
Очигледно си бегал од час по македонски.
Јас сум прв што го ругам, али тука морам да протестирам. Радникот е раководител на катедра за македонски јазик во институт Крсте Петков Мисирков во споредба со солиден број Македонци, посебно оние од Фејсбук што бараат цена и коментираат на сите статуси на Фејсбук.

M

Macedon1um

Гостин
Јас сум пред 2001 генерација, мене македонскиот ми беше пред англискиот, кажи ми ти мене дали е фер трите твои јазици да се македонски-англиски-германски, а моите први 3 се албански - македонски - англиски. Зошто јас од дете да имам помали шанси за успех, и не викам само мене тоа ми се случувало, ова е ситематска дискриминација.
Добро тогаш наместо три ете имајте четири јазици за учење, ние ќе останеме дискриминирани со 3 доста ни се (мкд-гер-анг) нема да се буниме.

Вистина Ахмети рекол:
?!

Ова го изјави после изборите

Наводно не го прифаќал Заев за премиер се барало нов лик, ЗЗ го наметнувал Никола Димитров како наследник ем погоден за странците

Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Апсолутно, тоа се великаните во образованието, Сорбона, Оксфорд и Универзитети ме Приштине
Не, не ги фалев албанците со тој пример.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom