Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Битола сум, ама не гласав. Немам гласано добри десетина години, а гласачкото место ми е на 50 метри од куќата.
Повеќе шанси давам некој да успее да ме убеди дека денес не бев 10 саати на работа, него ли дека човек како тебе не гласал за Сдс.Како што има ликови кои се прототип гласачи на дпмне, е ти си тоа само од спротивниот табор.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Луѓето ја сакаа Силјановска. Јас гласав за човек тогаш, не за партија. Кој би гласал за Пендрекот?
Ти си еден од ретките изгледа што гласа за човек, а не партија :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Албанциве се апсолутни победници, ќе имаат над 25 пратеници.
Целиот апсурд на овој изборен модел во два реда
50608 гласа = 10 пратеници
26128 гласа = 1 пратеник

Пропорционалност и правичност преку Тасета

Edit:
Интегра вселенска 8617 гласа - 0 пратеници
ДПА војводска 7543 гласа - 1 пратеник

1594849361870~2.png

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.247
Поени од реакции
22.919
Да во право си, извини. Каќи тогаш дали вечерва ќе прогласат голема Албанија, или тој свечен чин е оставен за утре? Мене исто ми се фаќа, федерација или голема Албанија, бегам.
Не знам, не знам ни зошто прашуваш рандом странци на форум, прави што сакаш. Но ајде, чим ме праша, фати си еднонасочен лет до Јужен Судан најскоро што можеш.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.030
Мицко ако успее да изгуби од ваков Заев макар и со 1 глас нека си дава оставка уште утре, Грујо за него е доктор

Прегледај го приврзокот 259006
Мицкоски е најарогантен и антипатичен лидер на партија кој се појавил кај нас, без никаква харизма и со намуртен сурат цело време не се добиваат симпатии, на тоа да се додаде дека носителот во 1 му беше бившата СДСмовска факинг Силјановска, и неговите најблиски соработници Јанушев и Николоски кој немаат вода во очи резултатов е очекуван.

Да го имаш за противник муртињо кој шитна се' и пак да изгубиш треба да се укопаш во земја и никогаш да не станеш.
Денес ме фати туѓ срам за дпмне...

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Не знам, не знам ни зошто прашуваш рандом странци на форум, прави што сакаш. Но ајде, чим ме праша, фати си еднонасочен лет до Јужен Судан најскоро што можеш.
Не бе, знам јас каде ќе одам, туку не знам кога ќе биде прогласена голема Албанија, а гледам дека ти си упатен.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Море нека гледаат да му скинат на Дуи еден пратеник па кој сака нека прави влада. Ако заврши вака Дуи со било која партија може да се ценка.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.618
Поени од реакции
18.878
Ти си еден од ретките изгледа што гласа за човек, а не партија :D
Замисли Силјановска претседател да ни беше :pos:
Како шо објаснува онака како на тешки апој да е, па кога ќе излегуваше да не претставува, да се клата како пипката да ја има фатено хаха, атракција ќе бевме,не дека сега не сме ама сепак :)

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Повеќе шанси давам некој да успее да ме убеди дека денес не бев 10 саати на работа, него ли дека човек како тебе не гласал за Сдс.Како што има ликови кои се прототип гласачи на дпмне, е ти си тоа само од спротивниот табор.
Не знам како ова да ти го кажам а да не бидеш навреден, ама ме боли мене стапот ти што мислиш и веруваш.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom