- Член од
- 30 декември 2005
- Мислења
- 13
- Поени од реакции
- 0
Изглеа на Право на друштва мисли :helou:Иначе поправете ме нели трговско право се полагаше 6 семестар бе?
Изглеа на Право на друштва мисли :helou:Иначе поправете ме нели трговско право се полагаше 6 семестар бе?
абе овие саглам се... прво као недела во 8 резултати, во 8 и 45 пишува во вторник во 8... која каша попара ја прават сега не ми е јасно
:pos2::pos2::pos2:Цркнал читачот на обрасци луѓе Здравје резултати :pos2:
Немај гајле друже.Памтам кога полагав пред 3 години Вовед во Право.Кога ги видов книгите од кој треба да се учи ми се лошеше.Цела книга да ја научиш нема шанси а и не се очекува да се научи цела книга.Што знам јас ги учев главните работи во книгата и на двата колоквиума на мое изненадување извадив два пати по 26 поена Не се секирај ке биде ехеејј прв колоквиум кога беше тоаПолагам сега следната недела за прв пат и страшно ми изгледа по некој предмет. На пример кај Мицајков вовед во право.:kesa:
абе колега, види шо е работата...сите шо завршиле, или што се втора-трета година, викаат прочитај 2 пати и немаш гајле....ама ние оти прв пат ни е, девици сме уште, па затоа ни е така страв...јас сум сигурен оти за втор колоквиум ама ич нема да се секираме...Полагам сега следната недела за прв пат и страшно ми изгледа по некој предмет. На пример кај Мицајков вовед во право.:kesa:
Меѓународното хуманитарно право ги обработува четирите Женевски конвенции од 1949та година.Decki ce moze li nekoj da mi prati materijal za humanitarno pravo ili pak neka mi preporaca nekoja kniga ili web site zamo ve molam da ne bide na angliski zosto ne mozam sve da preveduvam mi treba okolu 30 strani materijal.