1 голд = 73.74 ITLMe interesira nesto.
Dali nekoj znae kolklu e zlatoto vo Italija.
1 голд = 73.74 ITL
Лиценцата за извоз во Италија е 99% така да не ти се исплаќа да извезуваш таму 1 процент ќе зимаш од вкупната цена.Fala.
Sakav da kupam licenca za prodazba na leb ,vidov deka nemaat mnogu ponudi i deka e lebot poskap ama sega gledam deka ne se isplaka.
Човекот е екс министер за одбрана на Русија, водач на КозацитеСекоја чест за човекот, претплатено, гласано и коментирано и полека создаваме мала јака армија гледам сите на пат кон генерали за FM's уште далеку сме сите, инаку имам до сега 33110 / 75000 штета од 651 фајтови на нешто повеќе од пола пат сум до FM ама поголема штета правам сега.
Додека некој не ти одобриКолку дена се чека за државјанство? Пред едно 5-6 дена пратив барање за индонезиско уште немам одговор. Знае некој?
како да станиме дел од Russian Foreign Legion?Човекот е екс министер за одбрана на Русија, водач на Козаците
Ги повикувам сите Mакедонци во Русија и во другите држави да се приклучат на Russian Foreign Legion за да го издејствуваме она што го напиша MoredanKantose во својот весник
за тоа и слични работи користи го сајтов http://ereptools.net/Me interesira nesto.
Dali nekoj znae kolklu e zlatoto vo Italija.
Најдобро ти е да видиш на најновите избори за конгресмени кој добиле и ако има некој од RL Србија и слично или пак пиши им приватна порака на сите. можеш и со поткуп да пробашКолку дена се чека за државјанство? Пред едно 5-6 дена пратив барање за индонезиско уште немам одговор. Знае некој?
потребно е да се преселиш во Русија а не е обавезно да имаш Руско државјанство (барем на мене никој до сега не ми рекол дека морам (имам Индонезиско) ). Ако некој по своја воља сака и државјанство нека му се обрати на Cresevo од форумов мислам дека тој тоа може да го среди:wink:како да станиме дел од Russian Foreign Legion?
на минатите избори, јас имав 15 гласа,и другиве од нашата партија имаа толку... а изгубив за 3-4 гласа... али од тие 15, 11-12 ми беа од викнати пријатели,и другари од маало... но таков беше договорот, не се жалам... од партијата да добиев уше некој глас али јбг... било-помилано...хехехе... сеуште ги имам тие 10 гласови од другарите, па ке видиме како ке биде... иначе,на минатите избори,добивале пораки,со понуди да им платат,за да гласаат за некој кандидат, али мораа за мене да гласаат...хахаха... многу лесно ке земеме 2 конгресмени во индонезија,со оглед на тоа што сме 60 души у партијата, 50 да гласаат е доволно... и пред се,најважно,ни треба многу добра организација... тоа е тоа за изборите...Туку сакав да предложам за размислување за наредните конгресменски избори. За да не се случи како минатиот пат тројца кандидирани а ниеден да не добие и е вака што се вика да "молат" за Индонезиско државјанство, што викате да има само 1 кандидат кој ќе го гласаат сите и така мислам со 50 гласови ќе имаме барем еден конгресмен, како Ален што беше навремето.
Е сега може ќе биде проблем кој да биде кандидатот дека секој сака да има конгресменски медал но тоа ќе биде на претседателот на партијата да одлучи и изменаџира и после нема љутиш.:wink:
Изборите се на 25ти.. планирано е овој месец од нашата партија во Индонезија да има 3 кандидати. Во моментов едно место е земено, за второто има потенцијален кандидат, а третото е слободно.Парламентарни избори има на 20ти, или 25ти? Сакам конгресменски медал да добијам, па... Убаво би било во Бугарија да има партија која ќе предлага наши кандидати за пратеничките/конгресменските места.
Мислам дека е фер.. секој кандидат дава по 3 злато, добива 5 злато и медал. 45-60 карти би требало да се доволни за сите еМакедонци-гласачи од партијата. Плус, мала жртва за избориве.. ем нема да се кандидирам за пратеник/конгресмен, ем сум подготвен да потрошам мои париСите (или барем повеќето) членови на партијата ќе може да си дозволат барем по една карта, а се надевам ќе има и такви кои патот ќе си го платат сами. Планот ми е секој од трите кандидати да даде по 3 злато, па јас со организацијата да купам поевтини карти (пр. од Романија - 0.19 злато наспроти 0.25 во Индонезија).. би излегле околу 15 карти по кандидат, а остатокот би го обезбедил јас како претседател на партијата од мои пари (до 3 злато/15 карти).
ако не е тајна, т.е. ако можеш,да ги кажеш кандидатите... подобро да знаеме, да не испадне после плачки и слично...:pos2:Изборите се на 25ти.. планирано е овој месец од нашата партија во Индонезија да има 3 кандидати. Во моментов едно место е земено, за второто има потенцијален кандидат, а третото е слободно.
Па.. Тон, ако си заинтересиран, твое е слободното место. Ако не си, пак кажи за некој друг да се пријави
Ќе ги соопштам веднаш штом добијам конечен одговор од нив.. доколку се ослободи уште едно место и тоа ќе биде веднаш соопштеноако не е тајна, т.е. ако можеш,да ги кажеш кандидатите... подобро да знаеме, да не испадне после плачки и слично...:pos2:
Па.. Тон, ако си заинтересиран, твое е слободното место. Ако не си, пак кажи за некој друг да се пријави