Општи дискусии околу eRepublik

Статус
Затворена за нови мислења.
А

Ајсшутер

Гостин
Fala.
Sakav da kupam licenca za prodazba na leb ,vidov deka nemaat mnogu ponudi i deka e lebot poskap ama sega gledam deka ne se isplaka.
Лиценцата за извоз во Италија е 99% така да не ти се исплаќа да извезуваш таму 1 процент ќе зимаш од вкупната цена.

Cresevo

Внимавај на називот во иднина.
Член од
9 октомври 2008
Мислења
923
Поени од реакции
2.103
Секоја чест за човекот, претплатено, гласано и коментирано и полека создаваме мала јака армија гледам сите на пат кон генерали за FM's уште далеку сме сите, инаку имам до сега 33110 / 75000 штета од 651 фајтови на нешто повеќе од пола пат сум до FM ама поголема штета правам сега.
Човекот е екс министер за одбрана на Русија, водач на Козаците

Ги повикувам сите Mакедонци во Русија и во другите држави да се приклучат на Russian Foreign Legion за да го издејствуваме она што го напиша MoredanKantose во својот весник

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Колку дена се чека за државјанство? Пред едно 5-6 дена пратив барање за индонезиско уште немам одговор. Знае некој?

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Човекот е екс министер за одбрана на Русија, водач на Козаците

Ги повикувам сите Mакедонци во Русија и во другите држави да се приклучат на Russian Foreign Legion за да го издејствуваме она што го напиша MoredanKantose во својот весник
како да станиме дел од Russian Foreign Legion?

Член од
3 август 2009
Мислења
271
Поени од реакции
4
Me interesira nesto.
Dali nekoj znae kolklu e zlatoto vo Italija.
за тоа и слични работи користи го сајтов http://ereptools.net/

имаш разни алатки, пример за менувачкиот курс кликни на Exchange rates и ќе ти излиста за сите земји

Колку дена се чека за државјанство? Пред едно 5-6 дена пратив барање за индонезиско уште немам одговор. Знае некој?
Најдобро ти е да видиш на најновите избори за конгресмени кој добиле и ако има некој од RL Србија и слично или пак пиши им приватна порака на сите. можеш и со поткуп да пробаш:)

Туку сакав да предложам за размислување за наредните конгресменски избори. За да не се случи како минатиот пат тројца кандидирани а ниеден да не добие и е вака што се вика да "молат" за Индонезиско државјанство, што викате да има само 1 кандидат кој ќе го гласаат сите и така мислам со 50 гласови ќе имаме барем еден конгресмен, како Ален што беше навремето.

Е сега може ќе биде проблем кој да биде кандидатот дека секој сака да има конгресменски медал но тоа ќе биде на претседателот на партијата да одлучи и изменаџира и после нема љутиш.:wink:

како да станиме дел од Russian Foreign Legion?
потребно е да се преселиш во Русија а не е обавезно да имаш Руско државјанство (барем на мене никој до сега не ми рекол дека морам (имам Индонезиско) ). Ако некој по своја воља сака и државјанство нека му се обрати на Cresevo од форумов мислам дека тој тоа може да го среди:wink:

Најосновно мислам дека беше барем 4 сила и чин Lieutenant (повеќе сила и поголем чин уште поубаво)

Треба регистрација на еден руски форум со ник ист како во играта. Пријава на една тема што може да се види по регистрацијата, сила, чин, линк кон профилот и време кога обично си логиран на играта(прво логирање - последно логирање). Времето треба да се напише според еРеп време.
После според времето кога си логиран те ставаат во некоја бригада каде што добиваш надреден и други како тебе војници. Надредениот ти исплаќа по 9 рубљи секој ден (отприлика 0.3 голд) и плус можеш да работиш во било која фирма сакаш.

Единствена обврска е еднаш дневно да пријавиш total demage и кај си се борел претходниот ден. И толку...:)
и да следиш наредби.

С

Спенсер

Гостин
Туку сакав да предложам за размислување за наредните конгресменски избори. За да не се случи како минатиот пат тројца кандидирани а ниеден да не добие и е вака што се вика да "молат" за Индонезиско државјанство, што викате да има само 1 кандидат кој ќе го гласаат сите и така мислам со 50 гласови ќе имаме барем еден конгресмен, како Ален што беше навремето.

Е сега може ќе биде проблем кој да биде кандидатот дека секој сака да има конгресменски медал но тоа ќе биде на претседателот на партијата да одлучи и изменаџира и после нема љутиш.:wink:
на минатите избори, јас имав 15 гласа,и другиве од нашата партија имаа толку... а изгубив за 3-4 гласа... али од тие 15, 11-12 ми беа од викнати пријатели,и другари од маало... но таков беше договорот, не се жалам... од партијата да добиев уше некој глас али јбг... било-помилано...хехехе... сеуште ги имам тие 10 гласови од другарите, па ке видиме како ке биде... иначе,на минатите избори,добивале пораки,со понуди да им платат,за да гласаат за некој кандидат, али мораа за мене да гласаат...хахаха... многу лесно ке земеме 2 конгресмени во индонезија,со оглед на тоа што сме 60 души у партијата, 50 да гласаат е доволно... и пред се,најважно,ни треба многу добра организација... тоа е тоа за изборите...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Парламентарни избори има на 20ти, или 25ти? Сакам конгресменски медал да добијам, па... Убаво би било во Бугарија да има партија која ќе предлага наши кандидати за пратеничките/конгресменските места.
Изборите се на 25ти.. планирано е овој месец од нашата партија во Индонезија да има 3 кандидати. Во моментов едно место е земено, за второто има потенцијален кандидат, а третото е слободно.

Со оглед на тоа што сеуште нема механизам за користење на парите од партијата, еве го главниот дел од планот за обезбедување карти за гласачите:

Сите (или барем повеќето) членови на партијата ќе може да си дозволат барем по една карта, а се надевам ќе има и такви кои патот ќе си го платат сами. Планот ми е секој од трите кандидати да даде по 3 злато, па јас со организацијата да купам поевтини карти (пр. од Романија - 0.19 злато наспроти 0.25 во Индонезија).. би излегле околу 15 карти по кандидат, а остатокот би го обезбедил јас како претседател на партијата од мои пари (до 3 злато/15 карти).
Мислам дека е фер.. секој кандидат дава по 3 злато, добива 5 злато и медал. 45-60 карти би требало да се доволни за сите еМакедонци-гласачи од партијата. Плус, мала жртва за избориве.. ем нема да се кандидирам за пратеник/конгресмен, ем сум подготвен да потрошам мои пари :)

Па.. Тон, ако си заинтересиран, твое е слободното место. Ако не си, пак кажи за некој друг да се пријави :)

С

Спенсер

Гостин
Изборите се на 25ти.. планирано е овој месец од нашата партија во Индонезија да има 3 кандидати. Во моментов едно место е земено, за второто има потенцијален кандидат, а третото е слободно.
Па.. Тон, ако си заинтересиран, твое е слободното место. Ако не си, пак кажи за некој друг да се пријави :)
ако не е тајна, т.е. ако можеш,да ги кажеш кандидатите... подобро да знаеме, да не испадне после плачки и слично...:pos2::vozbud:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
ако не е тајна, т.е. ако можеш,да ги кажеш кандидатите... подобро да знаеме, да не испадне после плачки и слично...:pos2::vozbud:
Ќе ги соопштам веднаш штом добијам конечен одговор од нив.. доколку се ослободи уште едно место и тоа ќе биде веднаш соопштено :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom