Општи дискусии за ТВ серии

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Boardwalk Empire, Sex and the City, Band of Brothers, Twin Peaks, Curb Your Enthusiasm, Mad Men, The Newsroom, The Office, Carnivale, Californication, Ray Donovan, True Blood... Е сега не се сите од овие нивни, ваљда, ама сите се (некои повеќе, други помалку) класици, и сите ги има на HBO GO. Плус од поновите, кои собираат награди изминативе години или пак се покажале одлично кај критиката, ги има The Leftovers, Westworld, Big Little Lies, Show Me a Hero, Taboo, True Detective, The Young Pope, Olive Kiteridge, Sharp Objects, The Night Of, Barry, Escape at Dannemora, Silicon Valley и од оние што не се нивни: Penny Dreadful, The Big Bang Theory, The Handmaid's Tale, Fargo... Прејаки серии има на HBO.
Med men е на АMC, The Office исто не е нивна и други набројани. Муабетот беше за продукција на HBO, и освен Sex and the City, Band of brothers кој ги заборавив претходно, тешко дека некој од овие се легендарни и класици.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.147
Поени од реакции
37.699
Med men е на АMC, The Office исто не е нивна и други набројани. Муабетот беше за продукција на HBO, и освен Sex and the City, Band of brothers кој ги заборавив претходно, тешко дека некој од овие се легендарни и класици.

Е па колку наброја ти? Ај да видиме, една по една:

1. The Wire
2. Sopranos
3. Game of Thrones
4. Six Feet Under

плус и:

5. Band of Brothers
6. Sex and the City

кои ги заборави. А ете, нема да ги сметаме како легендарни и класици:

0. Boardwalk Empire, со само 57 ЕМИ номинации од кои 2 за најдобра серија и со 20 ЕМИ награди и плус со Златен глобус за најдобра драма во 2011;
0. Curb Your Enthusiasm со исто така, само 38 ЕМИ номинации и Златен глобус за најдобра комедија во 2002;
0. Carnivale со 15 ЕМИ номинации во 2004 и 5 ЕМИ награди само во таа година;

и нема да ги спомнуваме тие поновите кои исто така освоија еден куп награди, и полека собираат cult followers. Ете, само за споредба, Big Little Lies е (поточно беше) минисерија која во една година освои дури 16 ЕМИ номинации и 8 награди.

Е сега, кажи ми само една продукција која има повеќе од 6 „легендарни и класици“, па ќе го продолжиме муабетот.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Иaкo имaше дoбри рејтинзи нaвoднo пoрaди тoa штo се прoпaгирa нaркoтични сoстoјки никoј не се нaфaќa дa јa сoбере дa нaпрaвaт втoрa сезoнa.
Сигурно е до дрогата, ама не во серијата, туку таа ти шо ја земаш.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Сигурно е до дрогата, ама не во серијата, туку таа ти шо ја земаш.
Unfortunately, since the plot of Limitless Season 2 still circles around a controversial drug, NZT, Netflix and Amazon opted not to gamble and didn’t pick the sequel up.

It has been reported that NZT had been the main reason why Limitless was never renewed. Amazon and Netflix are aware that they can’t control the age of their viewers, but they can control what kind of series they can stream to the public. Unfortunately, the show’s concept appears to be too much for the outlets.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Unfortunately, since the plot of Limitless Season 2 still circles around a controversial drug, NZT, Netflix and Amazon opted not to gamble and didn’t pick the sequel up.

It has been reported that NZT had been the main reason why Limitless was never renewed. Amazon and Netflix are aware that they can’t control the age of their viewers, but they can control what kind of series they can stream to the public. Unfortunately, the show’s concept appears to be too much for the outlets.
Vo pravo si ne velam ne, ama taa droga e nepostoecka u realniot svet.. ne bi trebalo da ima problemi ama jbg oni si znaat..

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Е па колку наброја ти? Ај да видиме, една по една:

1. The Wire
2. Sopranos
3. Game of Thrones
4. Six Feet Under

плус и:

5. Band of Brothers
6. Sex and the City

кои ги заборави. А ете, нема да ги сметаме како легендарни и класици:

0. Boardwalk Empire, со само 57 ЕМИ номинации од кои 2 за најдобра серија и со 20 ЕМИ награди и плус со Златен глобус за најдобра драма во 2011;
0. Curb Your Enthusiasm со исто така, само 38 ЕМИ номинации и Златен глобус за најдобра комедија во 2002;
0. Carnivale со 15 ЕМИ номинации во 2004 и 5 ЕМИ награди само во таа година;

и нема да ги спомнуваме тие поновите кои исто така освоија еден куп награди, и полека собираат cult followers. Ете, само за споредба, Big Little Lies е (поточно беше) минисерија која во една година освои дури 16 ЕМИ номинации и 8 награди.

Е сега, кажи ми само една продукција која има повеќе од 6 „легендарни и класици“, па ќе го продолжиме муабетот.
Погрешно си ме разбрал, мојот коментар не беше во негативна смисла, нормално дека HBO е една од најдобрите, ако не и најдобра во својата работа. Прашањето ми беше чисто информативно, зошто тие што ги набројав сум ги гледал, па сакав да видам кои други имаат статус на класици за да ги погледнам и нив

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
The wire нема ниедна освоена награда, едвај две номинации. Најдобрата серија ever.
Заебете награди, жити се.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.147
Поени од реакции
37.699
The wire нема ниедна освоена награда, едвај две номинации. Најдобрата серија ever.
Заебете награди, жити се.
Па на кој начин инаку да одредиме која е добра, а да не биде тоа ептен субјективно?[DOUBLEPOST=1557059045][/DOUBLEPOST]
The wire нема ниедна освоена награда,
Screenshot_20190505-142314_Chrome.jpg

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Па на кој начин инаку да одредиме која е добра, а да не биде тоа ептен субјективно?[DOUBLEPOST=1557059045][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 208537
Ги нема добиено главниве, Еми и Глобуси, најверојатно и не им одговарала ради тематиката. А какви се не серии во последно време ги величат за наградиве, смешни се секакви споредби.

Ко гледач на серии, мене не ме интересираат награди. Ги користам чисто да видам што се форсира и дали иам нешто пропуштено од тоа што би можела да гледам. Субјективно сите имаме различен вкус и ни се допаѓаат различни серии, жанрови и сл. Објективно гледано, не ме интересира која сметаат дека е најдобра, тоа оставам на луѓе што се занимаваат со тоа, нека си делат награди и нека си прават фешти по тој повод.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.147
Поени од реакции
37.699
Ги нема добиено главниве, Еми и Глобуси, најверојатно и не им одговарала ради тематиката. А какви се не серии во последно време ги величат за наградиве, смешни се секакви споредби.

Ко гледач на серии, мене не ме интересираат награди. Ги користам чисто да видам што се форсира и дали иам нешто пропуштено од тоа што би можела да гледам. Субјективно сите имаме различен вкус и ни се допаѓаат различни серии, жанрови и сл. Објективно гледано, не ме интересира која сметаат дека е најдобра, тоа оставам на луѓе што се занимаваат со тоа, нека си делат награди и нека си прават фешти по тој повод.
Јас те разбирам, и мене не ми значат ништо наградите - ете, една The Leftovers на HBO никогаш не беше ни номинирана за ни една главна ЕМИ или Глобус награда, па сепак, според мене е една од најдобрите серии ever. Ама нашиот муабет беше - кои од сериите на HBO биле легендарни, класици и прејаки, што не можеш да го поткрепиш на друг начин освен ако не збориш за награди, гледаност и рејтинзи. Еве, ако знаеш ти друг начин, кажи.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Јас те разбирам, и мене не ми значат ништо наградите - ете, една The Leftovers на HBO никогаш не беше ни номинирана за ни една главна ЕМИ или Глобус награда, па сепак, според мене е една од најдобрите серии ever. Ама нашиот муабет беше - кои од сериите на HBO биле легендарни, класици и прејаки, што не можеш да го поткрепиш на друг начин освен ако не збориш за награди, гледаност и рејтинзи. Еве, ако знаеш ти друг начин, кажи.
Па и јас те разбирам, освен да ги изгледаш сите, и пак твое субјективно мислење да дадеш, нема. Само што ако само ги рангираш според награди, ете ќе ја прескокнеш The wire, The leftovers и ред други серии, што мнозинство од гледачи ко мене и тебе ги сметаат за можеби и поквалитетни од оние што биле наградувани.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.147
Поени од реакции
37.699
Па и јас те разбирам, освен да ги изгледаш сите, и пак твое субјективно мислење да дадеш, нема. Само што ако само ги рангираш според награди, ете ќе ја прескокнеш The wire, The leftovers и ред други серии, што мнозинство од гледачи ко мене и тебе ги сметаат за можеби и поквалитетни од оние што биле наградувани.
Па затоа не ги пишав само тие наградените во мислењето погоре. Таму и The Leftovers ја има.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.410
Поени од реакции
23.256
Лелеле каква прва епизода од Чернобил, морници цел саат. Цела епизода напнатост, сцените беа која од која подобра.

Kajgana Shop

На врв Bottom