Општи дискусии за ТВ серии

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.221
Поени од реакции
8.330
Точно Чернобил искина прва епизода.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Добро почна Чернобил, очекувано за таква серија од ХБО. Има и подкаст, доколку ве интересира повеќе.

Ова веројатно е спојлер. Ама мислам дека приказната во серијата е иста со оваа документарна на BBC https://youtu.be/v40hu54fAvw

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Серија за Чернобил е спојлер сама по себе :D исто како документарецот за Сандерленд на Нетфликс

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Еххх, без Дилан МекКеј, није то то :(

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ја изгледав првата епизода од Чернобил, десетка е. Имам речиси се изгледано за таа хаварија, на факс имав и неколку предмети за нуклеарна енергија, доста време и хоби - интерес ми беше, ако некој сака да изгледа плус, го препорачувам и овој документарец:

Фотографов што збори прелетал со хеликоптер утрината врз реакторот, значи озрачување левел 100000000, си живеел иако секоја година лежел по болници некое време поради радијацијата и лани загинал во сообраќајка бе :pos: , ебати судбината.

Смрт од радијација еј, па ако има нешто погадно еве на :гомце: за 10 минути органите ти се веќе распаднати.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Ја изгледав првата епизода од Чернобил, десетка е. Имам речиси се изгледано за таа хаварија, на факс имав и неколку предмети за нуклеарна енергија, доста време и хоби - интерес ми беше, ако некој сака да изгледа плус, го препорачувам и овој документарец:

Фотографов што збори прелетал со хеликоптер утрината врз реакторот, значи озрачување левел 100000000, си живеел иако секоја година лежел по болници некое време поради радијацијата и лани загинал во сообраќајка бе :pos: , ебати судбината.

Смрт од радијација еј, па ако има нешто погадно еве на :гомце: за 10 минути органите ти се веќе распаднати.
Прочитав една рецензија пред некој ден, кои ги имале порано епизодите добиено, и наводно 2рата епизода, крајот бил превише хорор. Среќа е што сепак имало некој паметен таму, па завршило со помал број на загинати.
Кrajem druge epizode zastrašujuće nove HBO-ove miniserije o jednoj od najvećih katastrofa u povijesti čovječanstva potpuni je mrak na ekranu. Dvije epizode gradi se trenutak koji gledatelj, ali i šačica hrabrih ljudi spašavajući svijet od nezamislive katastrofe, provode u užasavajućem crnilu uz zvukove pomahnitalog Geigerovog brojača i paničnog disanja koji će vas proganjati u najgorim noćnim morama.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@dace@mkd Не те цитирам да не се појави спојлерот, има и во документарецот, тие што биле first responders и пожарникарите де главни што не се случила трагедија пет пати поголема од Хирошима и Нагасаки, како и луѓето што го ставија заштитниот кров (нормално сите овие се починати инстантно од карцином). Сега тој кров треба да се мења годиниве а може и сменет е, баш ќе прогуглам.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Гледај го филмот!
Нз мене ми беше доста глуп филмот, или лоша беше адаптацијата, оваков материјал си бара сериски формат. Добро е што рекоа дека ќе биде “ремикс“ на материјалот, а не адаптација на стрипот.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.038
Треба да изгласат со закон да не биде дозволиво феноменални серии како Шерлок да се снимат во толкав мал број епизоди. 13 епизоди за 7 години, секоја чест. Алал им вера на тие шо чекале, јас дури сеа ја загледав. А и поголем атеншн хор од овој Мофат нема.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.954
Кога сме веќе кај Шерлок, да не имаат план да ја продолжат серијата некогаш? :D[DOUBLEPOST=1557663946][/DOUBLEPOST]
Треба да изгласат со закон да не биде дозволиво феноменални серии како Шерлок да се снимат во толкав мал број епизоди. 13 епизоди за 7 години, секоја чест. Алал им вера на тие шо чекале, јас дури сеа ја загледав. А и поголем атеншн хор од овој Мофат нема.
Најјако е да чекаш нова година, за да гледаш нова епизода од Шерлок :icon_mrgr: Шерлок вс Мориарти се најдобри епизоди за мене евр, ни ГОТ ни мот.

Kajgana Shop

На врв Bottom