Ова веројатно е спојлер. Ама мислам дека приказната во серијата е иста со оваа документарна на BBC https://youtu.be/v40hu54fAvwДобро почна Чернобил, очекувано за таква серија од ХБО. Има и подкаст, доколку ве интересира повеќе.
Прочитав една рецензија пред некој ден, кои ги имале порано епизодите добиено, и наводно 2рата епизода, крајот бил превише хорор. Среќа е што сепак имало некој паметен таму, па завршило со помал број на загинати.Ја изгледав првата епизода од Чернобил, десетка е. Имам речиси се изгледано за таа хаварија, на факс имав и неколку предмети за нуклеарна енергија, доста време и хоби - интерес ми беше, ако некој сака да изгледа плус, го препорачувам и овој документарец:
Фотографов што збори прелетал со хеликоптер утрината врз реакторот, значи озрачување левел 100000000, си живеел иако секоја година лежел по болници некое време поради радијацијата и лани загинал во сообраќајка бе, ебати судбината.
Смрт од радијација еј, па ако има нешто погадно еве наза 10 минути органите ти се веќе распаднати.
Гледај го филмот!
Нз мене ми беше доста глуп филмот, или лоша беше адаптацијата, оваков материјал си бара сериски формат. Добро е што рекоа дека ќе биде “ремикс“ на материјалот, а не адаптација на стрипот.Гледај го филмот!
Најјако е да чекаш нова година, за да гледаш нова епизода од ШерлокТреба да изгласат со закон да не биде дозволиво феноменални серии како Шерлок да се снимат во толкав мал број епизоди. 13 епизоди за 7 години, секоја чест. Алал им вера на тие шо чекале, јас дури сеа ја загледав. А и поголем атеншн хор од овој Мофат нема.