Од кога навивате?

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
Имам три клуба за кои шо навивам и ги симпатизирам...

1. Победа Прилеп.
    Нема шо да се објаснува. Ко мал со дедо ми одев на утакмици. Особено ги памтам утакмиците до Трабзон, Загреб и Пашинг (мислам тие беа, знам од Австрија енкој беше). Ееее, стари добри времиња...

Mislish sigurno na Rizespor,Zagreb i Pasing...A sigurno ne si gi propustil ni natprevarite so Parma i PEruga...Inace jas si sum za Pobeda,od 1982 god,t.e od koga sum roden..Drug klub za mene ne postoi...Uste od dete stario me noseshe na fudbal,kolku anegdoti ima so se imaat desavano na Goce Delcev vo Prilep,pa i na gostovanjata,roman moze da se napishe..

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.757
Поени од реакции
9.534
Како го засакав мојот омилен тим?ХММ интересно прашање.

пред СП 1998 собирав сликички.и никако од англиската репрезентација да ги најдам Теди Шерингам и Дејвид Бекам.и од тој миг кога ги најдов ми станаа мои идоли.го следев скоро на секој меч Мен Ју и еве уште сум за нив,веќе долги 10 години од мојот живот.

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
пред едно 8-9 години бев со моите да си купам дрес и копиљ од кај да знам од кој клуб
сум купил од манчестер и баш тој ден на тв глеам дедоми глеа фудбал и оп манчестер игра и јас трчам го зеам дресот го облакам и демек нешо навивам и тогаш го прашав дедо ми кој клуб е тоа и ми кажа и од тогаш сум за манчестер

John Doe

Not handsome enough to tempt me
Член од
29 мај 2007
Мислења
784
Поени од реакции
7
Онака купив од Челзи дрес... Не бев тоа време многу ориентиран кон гледање фудбал. И еднаш се погоди го носев низ битола и во најголемата гужва застана една кола и се отвори пенџерчето и еден дечак од внатре звика „Тоооо бате“ и со рацете во тупаници удри нагоре. Многу ми остави впечаток..

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.721
Поени од реакции
11.559
Па така, во 2001/2 прво јас знаев само за два клуба. Барселона и МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД...
И знаев само за двајца фудбалери. Бекам и Зидан.
Но повеќе знаев за Бекам и знаев дека игра во Манчестер Јунајтед, и од тогаш почнав да ги симпатизирам..
А почнав да ги пратам во 2004/2005, но не толку редовно!

Значи го засакав најдобриот тим т.е. Манчестер Јунајтед заради Бекам!!!

Super boy

Juventino
Член од
5 јуни 2007
Мислења
478
Поени од реакции
0
Koga mi kupija dres Delpiero kako mal, od togas pocnav da go sakam klubot...i koj sto ke go sakam sekogas :)

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Порано Ривалдо ми беше идол, и така почнав да ја ценам Барселона. Денеска тоа е многу повеќе од само обичен фудбалски клуб за мене.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Непрекинатите напади, цело време во акции.... едноставно НАЈДОБРИ :)

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Од секогаш се знаела која е гордоста на Скопје и воопшто на Македонија.Како мал додека се формираше моето фудбалско познавање, секогаш се интересирав прво за Македонија, па потоа пошироко.Уште како мал знаев која е големината на скопски Вардар, знаев која е големината на Комити.Но сепак фудбалски натпревари следев само преку ТВ, а тоа беа странските првенства и репрезентацијата.Од секогаш сон ми беше да присуствувам на Градски и да го гледам великанот Вардар.

Од кога малце од малце созреав, Вардар веќе не беше оној истиот од моето рано детство.Се помалку се говореше за него или пак се констатираа само лошите патишта по кој тргнал клубот.Јас некако бев отсутен од сето тоа, се додека не запознав еден мој другар член на навивачката група Лојал Фанс.Во една долга ноќ додека патувавме во воз накај Белград тој започна да ми ги прераскажува случувањата на трибините, адреналинот при посета на натпреварите на Вардар, адреналинот при гостувањата и блиските средби со противничките навивачи.Уште тогаш при разговорот ги научив повеќето песни и скандирања и малку ми требаше да се запалам и моите емоции да проработат.Ветив дека кога ќе се вратиме во Скопје, доаѓам на првата утакмица што ја игра Вардар.Така и беше.....После неколку дена се најдов на Северната трибина и почнав да го бодрам Вардар.

Во мене едноствано тлееше љубовта кон Вардар и Лојал Фанс ми дојде како кец на десетка во распламтување на таа љубов и страст.Слободно можам да кажам дека искрено, чесно и безпоштедно ќе навивам за Вардар до крајот на животот.Сум бил со него и кога доживувал дебакли, но и кога славел.Сум го бодрел кога сме било само 10-тина навивачи на стадион, но и кога сме биле во масовна бројка.Затоа што е еден единствен, прв ил последен ВАРДАР живот е!

F

fantomX

Гостин
Mislish sigurno na Rizespor,Zagreb i Pasing...A sigurno ne si gi propustil ni natprevarite so Parma i PEruga...Inace jas si sum za Pobeda,od 1982 god,t.e od koga sum roden..Drug klub za mene ne postoi...Uste od dete stario me noseshe na fudbal,kolku anegdoti ima so se imaat desavano na Goce Delcev vo Prilep,pa i na gostovanjata,roman moze da se napishe..
Ризеспор беа? Се мислев Трабзон...
Со Парма не бев оти Скопје играја, ја така помал и нишо не испадна.
А со Перуџа се знај... :):):)
Ееее, шо анегдоти има...
Дедо ми ко ми кажуваше за Истатов, ко бранел... Од гол в гол ко му стегнал на некој таму гол... :vozbud:

Член од
23 април 2008
Мислења
457
Поени од реакции
4
видете ја како почнав да гледам фудбал, (шпанска серија :):):):))
еднаш тетка ми гледаше фудбал, а она е ненормално попалена по милан. и нешто го фалеше шевченко,не знам колку бил добар а у! а фраерот даде гол, мислам дека беше 2-0 или 2-1 беше, миланези ова мора да го памтат. и од тогаш и ја го засакав него алијас челзи (зашо он отиде у челзи). за жал не се снајде баш најдобро (ама не е он крив)
иначе пред тоа мирцав (нели тогаш на мода мирц беше де) со еден шевченко, еден од битола, го прашав шо е шевченко и он ми кажа фудбалер е. потоа па поминувам покрај една кладилница и едно машко викаше "lлеле виде вчера шо направи шева ауууууууу"

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
za real sto sum gi gledal onaka i deka bea najdobri mn tituli ova ona a i radi zidan casillas raul figo :toe:

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Јас навивам само за Ливерпул...Го сакам тимот од времето на Хенчоз, Јари Литманен, Дени Марфи, Дитмар Хаман и сл. а многу го сакам и Џерард Улие....Ама сепак главната причина што ги сакам е стилот на навивање...Безразлика на кој натпревар е, со кого се игра и кој е моменталниот резултат,од Коб се слуша песна...а посебно коа Ливерпул губи се ствара неверојатна атмосфера... е затоа ги сакам:vozbud:

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
sir ian wright , dennis bergkamp - wright , wright , wright - goooollll ian wright - + neverojatniot holanganec od tuka posle anelka , thierry i do den denesen ( vidi potpis :pos2: )

vtor makedonska fudbalska reprezentacija - so danska 1 : 1 na gradski - so dusa go cekamigot koga ke se kvalifikuvame na nesto "golemo" .

gordosta makedonska - vardar

- nov milenium - od moeto rodno mesto - timce sto sutira vo vtorata makedonska liga ama brka rabotada gledas i da se izvikas :)

pozZ

NanI

\Man_Utd/
Член од
14 јуни 2008
Мислења
540
Поени од реакции
2
Za Manchester sum od mojata pretskolska vozrast.
Slusav za Machester vo sezonata 1998/1999 deka bile mnogu jaki.
Go gledav Finaleto Manchester United - Bayern Minhen. Od pocetokot na natprevarrot bev za Manchester koga go primija golot navivav celo vreme za Junajted.
I vo poslednite migovi postignaa 2 gola.
Otogas Jas ne znam za drug klub osven za Manchester United.

Kajgana Shop

На врв Bottom