Нови возачки дозволи

B

BooBojan

Гостин
Боби[Мкд];3701936 напиша:
Ме интересира ова прашање.

Уредот за спојување на влечното и приклучното возило за патничките автомобили има?

а)кукест облик
б)топчест облик
в)прстенест облик.

Пишуе оти има топчест облик, но мене ме буни оти има кукест а само на врвот е топчест, шо велите? :)
Топчест друже.Погледни ги одговорите.Не се за џабе напишани!

M

Mario Gómez

Гостин
Поминав тестот и полигон без проблеми, ама градска ме репнаа у пм.

Ми вика супер работиш со кумплунг и тргнуваш, внимаваш одлично и се друго. Жал ми е оти возиш убаво ама ќе дојдеш пак на градска.

Ама си згрешив признавам.

На еден кружен тек тој од лево дават десен шмигавец а одит лево и нагло закочив и тоа ми замерија, еднаш на стоп нагло закочив и на друг кружен тек наместо да се престројам на лентата за лево, јас на таа за право а свртив лево и ме репнаа.

:D

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
si sobral pojke od 51 negativen.... ama kao sakal da te butne dovolno mu bilo i toa deka ete, dobro vozis, ama aj vtor pat probaj pak, i tolku od muabetot...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Боби[Мкд];3707424 напиша:
Поминав тестот и полигон без проблеми, ама градска ме репнаа у пм.

Ми вика супер работиш со кумплунг и тргнуваш, внимаваш одлично и се друго. Жал ми е оти возиш убаво ама ќе дојдеш пак на градска.

Ама си згрешив признавам.

На еден кружен тек тој од лево дават десен шмигавец а одит лево и нагло закочив и тоа ми замерија, еднаш на стоп нагло закочив и на друг кружен тек наместо да се престројам на лентата за лево, јас на таа за право а свртив лево и ме репнаа.

:D

Не се секирај, мене ме бутнаа зошто на Илинденска излета на улица еден со точак и јас нагло закочив и ми кажаа требало да го заобиколам а не да закочам а верувам тоа ни Шумахер не го може. Другиот пат кога полагав па на глупости испогрешив, грешки што ни додека ги возев часовите не ги правев, баш тогаш ги направив и ме пуштија, така да зависи каков им е денот. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
Требало у 5 саат сабајле, тогаш е мирно за полагање :)
Стварно, полагање во Скопје е еднакво на одење по жица со врзани очи -те негде од 2 ленти влегуваш во една полуизбришана па не знаеш дали е лента или на мајсторите им останала боја, те вртат полукружно на полна линија па не знаеш дали дефанзивно да ги пуштиш, те има дупка па мора да преминеш со едното тркало во соседната лента, ако застанеш напешаќки а тој зад тебе нема саглам кочнициили е ептен залепен ќе те пољуби у задњи фар...сето тоа може да носи негативни. Положи во Скопје и вози низ Велес, Кичево...милина :)

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Ме интересира нешто... ова со забранава за возење кола појака од 100 коњски сили првите 2 или 3 години од полагањето, т.е до напунување на 21 година (нека ме исправи некој ако грешам).
Дали истото важи и за мотоцикли? Несмее да се возат мотоцикли појаки од 100 коња во ,,почетната фаза’’ од положувањето?

Rokerot

The Guitar Addict
Член од
30 април 2007
Мислења
218
Поени од реакции
20
Решенија на тестови:
1ТЕСТ.
Б,А,В,В,Б,Б,А,А,А,В,В,А,А,Б,А,Б,Б,А,В,Б,В,Б,Б,А,А,А,-,Б,А,В.
2ТЕСТ.
А,Б,Б,А,В,В,А,Б,А,Б,А,Б,А,А,Б,Б,Б,А,Б,В,Б,Б,Б,В,Б,Б,-,В,Б,А.
3ТЕСТ.
В,А,А,Б,Б,Б,В,В,А,Б,В,В,А,В,А,Б,А,В,Б,А,А,Б,Б,Б,Б,В,-,А,В,А.
4ТЕСТ.
В,Б,А,В,Б,Б,Б,Б,Б,В,Б,В,А,Б,А,А,Б,Б,А,Б,А,А,Б,Б,А,Б,-,Б,Б,Б.
5ТЕСТ.
Б,А,Б,В,В,Б,А,Б,Б,Б,Б,В,Б,А,Б,В,А,Б,Б,Б,А,Б,Б,А,Б,Б,-,А,А,Б.
6ТЕСТ.
В,Б,А,Б,Б,А,Б,В,Б,Б,А,Б,Б,Б,А,Б,А,А,В,В,Б,А,В,Б,В,Б,-,Б,А,В.
7ТЕСТ.
В,А,В,А,Б,А,Б,В,Б,А,В,Б,А,Б,Б,В,Б,Б,В,А,А,Б,А,В,Б,Б,-,Б,А,В.
8ТЕСТ.
В,Б,А,В,Б,Б,В,Б,Б,Б,А,А,В,Б,Б,А,Б,А,В,Б,А,Б,Б,А,Б,А,-,В,Б,А.
9ТЕСТ.
А,А,В,Б,А,А,В,В,А,Б,В,А,Б,Б,В,Б,Б,Б,Б,В,А,Б,А,В,В,А,-,В,Б,А.
10ТЕСТ.
А,В,Б,А,А,В,А,Б,А,Б,В,Б,Б,Б,А,Б,В,В,Б,А,Б,Б,В,А,В,Б,-,Б,А,В.
11ТЕСТ.
В,А,Б,В,В,Б,В,В,Б,Б,Б,Б,А,А,Б,Б,В,Б,Б,А,В,Б,А,А,В,Б,-,В,Б,А.
12ТЕСТ.
Б,Б,В,А,А,А,В,Б,Б,Б,А,А,Б,Б,В,А,Б,В,В,Б,Б,А,В,А,А,А,-,А,В,А.
13ТЕСТ.
Б,В,А,А,В,В,В,Б,Б,А,Б,А,В,Б,А,А,В,В,Б,Б,В,А,Б,Б,А,В,-,А,В,А.
14ТЕСТ.
Б,А,В,Б,В,В,В,Б,А,В,Б,В,А,А,Б,Б,А,Б,А,А,Б,Б,В,Б,Б,Б,-,А,В,Б.
15ТЕСТ.
В,Б,Б,А,А,В,В,Б,А,В,А,А,Б,Б,А,Б,В,В,Б,Б,Б,Б,А,А,Б,А,-,В,Б,Б.
16ТЕСТ.
Б,В,А,А,В,А,Б,Б,А,В,А,А,Б,В,А,В,Б,А,Б,В,А,А,В,В,Б,А,-,Б,Б,В.
17ТЕСТ.
В,А,В,Б,В,В,В,А,А,А,А,А,Б,А,Б,В,А,Б,А,В,В,В,В,В,Б,А,-,В,В,В.
18ТЕСТ.
А,Б,А,В,А,В,Б,В,В,В,А,В,А,Б,В,В,Б,Б,В,Б,В,Б,А,Б,А,В,-,А,В,В.
19ТЕСТ.
Б,А,А,А,Б,А,В,В,А,В,Б,В,Б,Б,В,Б,В,Б,Б,А,Б,В,В,А,А,Б,-,Б,Б,А.
20ТЕСТ.
Б,В,А,В,В,Б,А,Б,А,Б,Б,Б,А,А,Б,А,А,Б,Б,Б,А,Б,Б,Б,В,А,-,Б,Б,А.

--- надополнето ---

може и некоја грешка во преписот да имам направено но ги пишував долго време.Очите ми паднаа.
не е некоја, имаш бајги грешки бате, коа го праиш прај го до крај барем... :smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ме интересира нешто... ова со забранава за возење кола појака од 100 коњски сили првите 2 или 3 години од полагањето, т.е до напунување на 21 година (нека ме исправи некој ако грешам).
Дали истото важи и за мотоцикли? Несмее да се возат мотоцикли појаки од 100 коња во ,,почетната фаза’’ од положувањето?
Додека не направиш 21 важи а за мотори не сум сигурна :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Додека не направиш 21 важи а за мотори не сум сигурна :)
Важи само за возење на мотори... шо значи возач без 2/3 години искуство несмее да вози мотор од 23-05 часот. Тоа со коњите не важи за моторите бидејќи 100 коњи имаат само 900 или повеќе кубичните машинерии.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Забранава за возење на коли кои имаат посилен мотор oд 75 kW е ненормална глупост... Ако сака човек да се отепа (или да отепа некој друг), ќе го направи тоа и со проклето Фиќо, не мора да значи дека поради тоа што има послаб мотор колата, помалце беља ќе предизвика возач-почетникот.

Простете за офтопиков (ако воопшто може да се смета за офтопик), нервози, ова она.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Важи само за возење на мотори... шо значи возач без 2/3 години искуство несмее да вози мотор од 23-05 часот. Тоа со коњите не важи за моторите бидејќи 100 коњи имаат само 900 или повеќе кубичните машинерии.
И за кола исто не смее после 23 :/

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И за кола исто не смее после 23 :/
Смее, со придружба од возач што не е почетник...

Забранава за возење на коли кои имаат посилен мотор oд 75 kW е ненормална глупост... Ако сака човек да се отепа (или да отепа некој друг), ќе го направи тоа и со проклето Фиќо, не мора да значи дека поради тоа што има послаб мотор колата, помалце беља ќе предизвика возач-почетникот.

Простете за офтопиков (ако воопшто може да се смета за офтопик), нервози, ова она.
Знам дека си револтиран и се нервираш, и јас се нервирав (мада мене малку ме фати само 1 година + колата ми е 44 KW) ама ќе ти помине.... тоа е за општокорисно добро, превземено од запад.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Хрватите имаа исти закон како кај на за почетници, ми се чини дека и ние го имаме земено буквално истиот од нив, но пред некој ден читав во едно хрватско списани за автомобили, мислам "Auto Bild" дека законот е укинат, нема забрана после 11 часот за почетници и укинување во врска со јачината на колата (102 КС).

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Хрватите имаа исти закон како кај на за почетници, ми се чини дека и ние го имаме земено буквално истиот од нив, но пред некој ден читав во едно хрватско списани за автомобили, мислам "Auto Bild" дека законот е укинат, нема забрана после 11 часот за почетници и укинување во врска со јачината на колата (102 КС).
Сега на нашиве останува пак да ископираат :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom