Нови возачки дозволи

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
ајдеееее... тестови полагав пред повеќе од деценија... ако убаво се секавам на овие глупи правила тогаш и ке одговорам правилно...

28-в бидејки врти на лево и мора да ги пропушти возилата кои возат право
29-в бидејки има знак стоп
30-а според правилото на вкрстување на две улици со еднаква важност т.е. тие што ти доаѓаат од десно треба да ги пропуштиш... или од лево беше? :) како и да е, од десно му доаѓа возило со запалено ротационо, па тоа ке го пропушти по секако, а нема опција да го пропушти само зеленото така да ке ги пропушти и двете...
28. Шо има везе кој кај врти, и кој оди право, ако нема никакви знаци, се почитува правилото на десна страна. Значи полицијата оди прва у секој случај, потоа жолтото , па на крај зеленото. Така да би требало точниот одговор да е под б) .
29. Да, би требало под в) поради знакот.
30. Незнам каде гледаш ротационо светло, тоа е велосипед според текстот. Велосипедот, синото, па на крај зеленото. Точен одговор под б) (ваљда).

Полагав пред година и пол, не ми е баш свежо сеќавањево :) Некој шо полагал годинава, да помогне ? :icon_lol:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Кој им курац ако знаеш градска вожња , пред 4 год .коа поалагав.., дешавка.,. претицав еден автобус ЈСП ..мамето нивно(зашо шоферот нигде го немаше си искочи на муабет) и опааааааааааа 51казнен и ајт пак ...

B

BooBojan

Гостин

Некој ако може да ми помогне околу ова со еден другар се препираме нешо. Кои се точните одгорвори ?

а), б), в) ...

--- надополнето ---

И овоа ме малце буни--->>

Возилата кои имаат посебни намени задолжително треба да имаат вградено :
а) Најмалку едно ротационо светло во жолта боја
б) Повеќе ротациони светла во жолта боја
в) Најмалку едно ротационо светло во сина боја

Ја мислам дека е под а) точниот одговор, ама да си прашам шо си е сигурно, сигурно си е, поискусните сигурно знаат : )

П.С Благодрам однапред за помошта..... !
Брат не се нервирај и јас сега полагам и ги знам скоро сите прашања.Ако има нешто нејасно слободно прашај.Башка со тестовите заедно имам еден лист на кој се напишани точните одговори на прашањата.А гледам има и други кои очигледно се одлични возачи.!

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
28. Шо има везе кој кај врти, и кој оди право, ако нема никакви знаци, се почитува правилото на десна страна. Значи полицијата оди прва у секој случај, потоа жолтото , па на крај зеленото. Така да би требало точниот одговор да е под б) .
Ама братко тука возилото кршка на лева страна не на десна....:toe:

B

BooBojan

Гостин
@Dovcinski кажи кој тест кое прашање е не ми се убаво гледа!

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ама братко тука возилото кршка на лева страна не на десна....:toe:
ова кршка е ваљда врти ?! :)
Правило на десна страна, значи дека мораш да го пропуштиш возилото од твоја десна страна. (колку шо се секавам).
Значи зеленото возило МОРА да го пропушти жолтото возило,(пошо му доаѓа од десна страна.) А двете возила мора да ја пропуштат полицијата.(пошо нема заебанција со полиција :)). Значи полицијата, па жолтото, па на крај зеленото.
Во конкретниов случај, б) е точен одговор. :toe:
Не е можно да сум ги заборавил правилава, без грешка го решив лани тестот.
Сепак чекам некој со посвежи знаења да даде мислење. :)

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
ова кршка е ваљда врти ?! :)
Правило на десна страна, значи дека мораш да го пропуштиш возилото од твоја десна страна. (колку шо се секавам).
Значи зеленото возило МОРА да го пропушти жолтото возило,(пошо му доаѓа од десна страна.) А двете возила мора да ја пропуштат полицијата.(пошо нема заебанција со полиција :)). Значи полицијата, па жолтото, па на крај зеленото.
Во конкретниов случај, б) е точен одговор. :toe:
Не е можно да сум ги заборавил правилава, без грешка го решив лани тестот.
Сепак чекам некој со посвежи знаења да даде мислење. :)
Незнам брат се збунив чисто сега : ) Едни така велат едни така : ) ) Али јас мислам дека е под в) али незнам ств незнам : С

M

Mario Gómez

Гостин
@Dovicinski

28, под б,жолтото возило треба да го пропушти полициското.

29, под а, зеленото и товарното, значи НЕ сите три.

30. под в синото возило мора да го пропушти велосипедистот.

Јас полагав денес за прва помош у пм, милион ебани работи за една скапана возачка. Ми одзеде мн време од летово, ама мораше ова лето.

B

BooBojan

Гостин
E сега мора овде и јас да се вклучам.
За 28прашање:Значи крстосницата е регулирана со семафори,но тие не работат,па затоа сообракајот ке се регулира по сообракајните знаци,но овде нема сообракајни значи што значи има крстосување на патишта од иста важност.И овде важи правилото десна страна.Но Б)жолтото возило треба да го пропушти полициското возило со вклучено ротационо светло.
Значи и да не е полициско возило во овој случај возилото со таква позиција прво минува бидејки нема возило од неговата десна страна потоа ке оди жолтото возило бидејки нема возило од десната страна,на крај зеленото бидејки одкако ке замине жолтото и тоа ке нема возило од десната страна.Едноставно како што се движат стрелките на часовникот.
ЗНАЧИ ТОЧЕН ОДГОВОР Б.
29)Едноставно Моторциклистот и синото возило се на спореден пат и мораат да ги пропуштат жолтото и зеленото возило НО моторциклистот има предност во однос на синото возило бидејки продолжува право а ова оди на лево.
ТОЧЕН ОДГОВОР А)зеленото возило и товарното(Жолто)возило.
30)Патишта од иста важност десно правило според ситуацијата велосипедот прв ке помине без разлика што оди лево бидејки нема возило од неговата десна страна,синото возило е второ бидејки откако велосипедистот ке ја напушти крстосницата тоа ке нема возило од десната страна,последен ке замине зелениот.
ТПЧЕН ОДГОВОР В)синото возило мора да го пропушти велосипедистот.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
@ @ Е сега е вака веќе многу појасно ви благодарам !

И да ова ако може --- >

И од тест 8 --- 8мо и 9то прашање ако ги знаете....

B

BooBojan

Гостин
@ @ Е сега е вака веќе многу појасно ви благодарам !

И да ова ако може --- >

И од тест 8 --- 8мо и 9то прашање ако ги знаете....
Ова за возилата со посебни намени задолжително треба да имаат најмалку едно ротационо светло во жолта боја.Точно под А.
Од осмиот тест и осмото и деветото прашање се под Б.Мислам дека не треба да објаснувам зошто под Б.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Колку ти се фатија трошков
и од прилика?

Абе види сега е далеку далеку поскапо од пред 3-4год. кога полагав јас.Мене све на све ме фати 320евра и плус 50евра за да ги почастам другарите:icon_lol:Иначе додека ги земав часовите нон-стоп се карав со инструкторот.Си имав една навика раката да биде стално на мењач и тој само викај раката па раката:icon_lol:И последните два-три часа зеде човекот со стап да ме удира.Ама првиот пак кога ме удри толку ме изнервира што бе готов да се чукнам од нервоза:uvo:

B

BooBojan

Гостин
Решенија на тестови:
1ТЕСТ.
Б,А,В,В,Б,Б,А,А,А,В,В,А,А,Б,А,Б,Б,А,В,Б,В,Б,Б,А,А,А,-,Б,А,В.
2ТЕСТ.
А,Б,Б,А,В,В,А,Б,А,Б,А,Б,А,А,Б,Б,Б,А,Б,В,Б,Б,Б,В,Б,Б,-,В,Б,А.
3ТЕСТ.
В,А,А,Б,Б,Б,В,В,А,Б,В,В,А,В,А,Б,А,В,Б,А,А,Б,Б,Б,Б,В,-,А,В,А.
4ТЕСТ.
В,Б,А,В,Б,Б,Б,Б,Б,В,Б,В,А,Б,А,А,Б,Б,А,Б,А,А,Б,Б,А,Б,-,Б,Б,Б.
5ТЕСТ.
Б,А,Б,В,В,Б,А,Б,Б,Б,Б,В,Б,А,Б,В,А,Б,Б,Б,А,Б,Б,А,Б,Б,-,А,А,Б.
6ТЕСТ.
В,Б,А,Б,Б,А,Б,В,Б,Б,А,Б,Б,Б,А,Б,А,А,В,В,Б,А,В,Б,В,Б,-,Б,А,В.
7ТЕСТ.
В,А,В,А,Б,А,Б,В,Б,А,В,Б,А,Б,Б,В,Б,Б,В,А,А,Б,А,В,Б,Б,-,Б,А,В.
8ТЕСТ.
В,Б,А,В,Б,Б,В,Б,Б,Б,А,А,В,Б,Б,А,Б,А,В,Б,А,Б,Б,А,Б,А,-,В,Б,А.
9ТЕСТ.
А,А,В,Б,А,А,В,В,А,Б,В,А,Б,Б,В,Б,Б,Б,Б,В,А,Б,А,В,В,А,-,В,Б,А.
10ТЕСТ.
А,В,Б,А,А,В,А,Б,А,Б,В,Б,Б,Б,А,Б,В,В,Б,А,Б,Б,В,А,В,Б,-,Б,А,В.
11ТЕСТ.
В,А,Б,В,В,Б,В,В,Б,Б,Б,Б,А,А,Б,Б,В,Б,Б,А,В,Б,А,А,В,Б,-,В,Б,А.
12ТЕСТ.
Б,Б,В,А,А,А,В,Б,Б,Б,А,А,Б,Б,В,А,Б,В,В,Б,Б,А,В,А,А,А,-,А,В,А.
13ТЕСТ.
Б,В,А,А,В,В,В,Б,Б,А,Б,А,В,Б,А,А,В,В,Б,Б,В,А,Б,Б,А,В,-,А,В,А.
14ТЕСТ.
Б,А,В,Б,В,В,В,Б,А,В,Б,В,А,А,Б,Б,А,Б,А,А,Б,Б,В,Б,Б,Б,-,А,В,Б.
15ТЕСТ.
В,Б,Б,А,А,В,В,Б,А,В,А,А,Б,Б,А,Б,В,В,Б,Б,Б,Б,А,А,Б,А,-,В,Б,Б.
16ТЕСТ.
Б,В,А,А,В,А,Б,Б,А,В,А,А,Б,В,А,В,Б,А,Б,В,А,А,В,В,Б,А,-,Б,Б,В.
17ТЕСТ.
В,А,В,Б,В,В,В,А,А,А,А,А,Б,А,Б,В,А,Б,А,В,В,В,В,В,Б,А,-,В,В,В.
18ТЕСТ.
А,Б,А,В,А,В,Б,В,В,В,А,В,А,Б,В,В,Б,Б,В,Б,В,Б,А,Б,А,В,-,А,В,В.
19ТЕСТ.
Б,А,А,А,Б,А,В,В,А,В,Б,В,Б,Б,В,Б,В,Б,Б,А,Б,В,В,А,А,Б,-,Б,Б,А.
20ТЕСТ.
Б,В,А,В,В,Б,А,Б,А,Б,Б,Б,А,А,Б,А,А,Б,Б,Б,А,Б,Б,Б,В,А,-,Б,Б,А.

--- надополнето ---

може и некоја грешка во преписот да имам направено но ги пишував долго време.Очите ми паднаа.

Kajgana Shop

На врв Bottom