Нови возачки дозволи

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Преку ден може да се вози кола појака од 100 коњски сили првите 3 години ?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
^ 2 години откако ќе ја земеш возачката, смееш да управуваш со такво моторно возило. По тој период, веќе не си возач-почетник. Значи не 3, туку 2.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
^ 2 години откако ќе ја земеш возачката, смееш да управуваш со такво моторно возило. По тој период, веќе не си возач-почетник. Значи не 3, туку 2.
aко положиш на 18 години тогаш до 21 година те сметаат за возач почетник.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
"Возач-почетник" е секој возач на моторно возило до 21 година возраст, како и возач на моторно возило во период од две години по добивањето на возачката дозвола, независно дали дозволата ја добил во Република Македонија или во странство. Возач-почетник е и возач на моторно возило во периодот од две години по добивањето на возачка дозвола од одредена категорија, независно дали поседува возачка дозвола за друга категорија.

Превземено од "Закон за безбедност во сообраќајот".

aко положиш на 18 години тогаш до 21 година те сметаат за возач почетник.
E да, не ми текна на тоа, "среќа" што положив на 19 години.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Утре одам да полагам тестови па ќе видиме што ќе бидне.

M

Mario Gómez

Гостин
Jaс денес требаше да пријавам градска по втор пат и се успав, така да нема полагање за мене утре, дури по две недели. :(

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да тибам државата посрана...

јас денес бев во МВР со намера да ја сменам возачката (променив адреса во Л.К.) и ајде сега со тој себап да ја сменам и возачката. Сега излезе дека ќе ме сликаат за возачка во среда, и дека ќе треба 2 недели да чекам за да си ја земам новата. Притоа старата возачка ќе ми ја земат. И ај кажете ми како јас да возам без возачка која патем ја имам?

Ич не се замарам, ќе си ја фотокопирам оваа сега што ја имам, и со фотокопијата ќе си ја возам колата... и ќе се крстам пред секое тргнување да не ме застанат цајкани.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Како ќе ти ја земат? Знам татко ми пред скоро време аплицираше за нова, и си ја користеше старата се до денот кога му рекоа да си ја земе новата, е тогаш старата ја даваш.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Е ајде де.... на шалтер службеничката ми рече дека старата возачка ќе ми ја земат и ќе бидам 2 недели без неа. Ако не ми ја земат ќе биди супер. Ќе видам шо ќе бидни среда.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Е ајде де.... на шалтер службеничката ми рече дека старата возачка ќе ми ја земат и ќе бидам 2 недели без неа. Ако не ми ја земат ќе биди супер. Ќе видам шо ќе бидни среда.
Фотокопија ќе ти заврши работа за тие 2 недели... бар ти ќе си бидеш исправен од твоја страна, другото не е твој проблем!

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ke ti dadat eden list i so toj list moze da se vozi.

Kajgana Shop

На врв Bottom