Нови возачки дозволи

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Ова прашање за ротационо светло се рачуна за тешко и неразбирливо?

Си видел ли некогаш како собираат смет?

Како Bobcat-от бриши улици? Што свети? Црвено?Сино? или едно жолто?

Какво ротационо светло се продава во Веро?...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За полагање градска не се чудете и ако ви измислат работи, поготово ако полагате и први на листа :)

M

Mario Gómez

Гостин
За полагање градска не се чудете и ако ви измислат работи, поготово ако полагате и први на листа :)
Многу јасно, од тоа им зависи платата, што повеќе паднати поголема плата. :)

Кај нас, оти испитниот центар ми е у комшии јас сум секој петок тука, едвај 20% од кандидатите поминуваат на градска.

Ги паѓаат за безвезе, го држеше кумплунгот стиснат на повеќето кривини, не го помина запрежното возило и други глупости.

B

BooBojan

Гостин
Ова прашање за ротационо светло се рачуна за тешко и неразбирливо?

Си видел ли некогаш како собираат смет?

Како Bobcat-от бриши улици? Што свети? Црвено?Сино? или едно жолто?

Какво ротационо светло се продава во Веро?...
И мене не ми беше јасно но кога видов во одговорите кој е точниот одговор ми се разјасни.Инаку комисијата ги прегледува тестовите по овие одговори иако има 2-3грешки во нив.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
28. Шо има везе кој кај врти, и кој оди право, ако нема никакви знаци, се почитува правилото на десна страна. Значи полицијата оди прва у секој случај, потоа жолтото , па на крај зеленото. Така да би требало точниот одговор да е под б) .
сигурен си? ја ти дасвам 5 негативни поени одма... како може на раскрсница со иста важност да чека оној што иде право, а предност да има оној што врти? можда згрешив на 3-тото со објаснувањето уствари и не згрешив туку баш објаснувањето, не ми е јасно како се префрли подоле, зашто тоа беше објаснување за ова прашање... ама сум згрешил со појаснувањето... стварно слабо се гледа сликата.. морав да ја симињам денес на десктоп за да можам да видам по убаво... и да, сум згрешил, ама за првото ТИ СИ ЗГРЕШИЛ...

ПРИ ВКРСТУВАЊЕ НА ДВЕ УЛИЦИ СО ЕДНАКВА ВАЖНОСТ, НА КОЈА НЕ Е РЕГУЛИРАНО СО СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ ИЛИ СЕМАФОРИ, ПРЕДНОСТ ИМААТ ОНИЕ ШТО ВОЗАТ ПРАВО, А ТРЕБА ДА ЧЕКААТ ОНИЕ ШТО ВРТАТ ЛЕВО ИЛИ ДЕСНО. ДОКОЛКУ ДВЕ ВОЗИЛА ДОАЃААТ ОД СОСЕДНИ СТРАНИ И ВОЗАТ ПРАВО, ТОГАШ СЕ ПРИМЕНУВА ПРАВИЛОТО НА ДЕСНАТА СТРАНА, Т.Е. ОНОЈ НА КОЈ ВКРСТУВАЊЕТО СО ДРУГОТО ВОЗИЛО МУ ДОАЃА ОД ДЕСНО ТРЕБА ДА ЗАСТАНЕ И ДА ГО ПРОПУШТИ, ОНОЈ НА КОЈА ВКРСТУВАЊЕТО МУ ДОАЃА ОД ЛЕВО ИМА ПРЕДНОСТ..

многу си силен на зборење а грешиш во правилата... јас не би напаѓал со талкава сигурност...

--- надополнето ---

Боби[Мкд];3695483 напиша:
@Dovicinski

28, под б,жолтото возило треба да го пропушти полициското.

29, под а, зеленото и товарното, значи НЕ сите три.

30. под в синото возило мора да го пропушти велосипедистот.

Јас полагав денес за прва помош у пм, милион ебани работи за една скапана возачка. Ми одзеде мн време од летово, ама мораше ова лето.
а го виде знакот СТОП??? што е по дефиниција знак стоп?

КОГА НА КРСТОСНИЦА ДОАЃАТЕ И ИМАТЕ ЗНАК СТОП. ТОГАШ ВАШАТА ОБВРСКА Е ДА ЗАСТАНЕТЕ И ДА ГИ ПРОПУШТИТЕ ДРУГИТЕ ВОЗИЛА НА КРСТОСНИЦАТА.

и за тебе 5 негативни бодови...

--- надополнето ---

Решенија на тестови:
1ТЕСТ.
Б,А,В,В,Б,Б,А,А,А,В,В,А,А,Б,А,Б,Б,А,В,Б,В,Б,Б,А,А,А,-,Б,А,В.
2ТЕСТ.
А,Б,Б,А,В,В,А,Б,А,Б,А,Б,А,А,Б,Б,Б,А,Б,В,Б,Б,Б,В,Б,Б,-,В,Б,А.
3ТЕСТ.
В,А,А,Б,Б,Б,В,В,А,Б,В,В,А,В,А,Б,А,В,Б,А,А,Б,Б,Б,Б,В,-,А,В,А.
4ТЕСТ.
В,Б,А,В,Б,Б,Б,Б,Б,В,Б,В,А,Б,А,А,Б,Б,А,Б,А,А,Б,Б,А,Б,-,Б,Б,Б.
5ТЕСТ.
Б,А,Б,В,В,Б,А,Б,Б,Б,Б,В,Б,А,Б,В,А,Б,Б,Б,А,Б,Б,А,Б,Б,-,А,А,Б.
6ТЕСТ.
В,Б,А,Б,Б,А,Б,В,Б,Б,А,Б,Б,Б,А,Б,А,А,В,В,Б,А,В,Б,В,Б,-,Б,А,В.
7ТЕСТ.
В,А,В,А,Б,А,Б,В,Б,А,В,Б,А,Б,Б,В,Б,Б,В,А,А,Б,А,В,Б,Б,-,Б,А,В.
8ТЕСТ.
В,Б,А,В,Б,Б,В,Б,Б,Б,А,А,В,Б,Б,А,Б,А,В,Б,А,Б,Б,А,Б,А,-,В,Б,А.
9ТЕСТ.
А,А,В,Б,А,А,В,В,А,Б,В,А,Б,Б,В,Б,Б,Б,Б,В,А,Б,А,В,В,А,-,В,Б,А.
10ТЕСТ.
А,В,Б,А,А,В,А,Б,А,Б,В,Б,Б,Б,А,Б,В,В,Б,А,Б,Б,В,А,В,Б,-,Б,А,В.
11ТЕСТ.
В,А,Б,В,В,Б,В,В,Б,Б,Б,Б,А,А,Б,Б,В,Б,Б,А,В,Б,А,А,В,Б,-,В,Б,А.
12ТЕСТ.
Б,Б,В,А,А,А,В,Б,Б,Б,А,А,Б,Б,В,А,Б,В,В,Б,Б,А,В,А,А,А,-,А,В,А.
13ТЕСТ.
Б,В,А,А,В,В,В,Б,Б,А,Б,А,В,Б,А,А,В,В,Б,Б,В,А,Б,Б,А,В,-,А,В,А.
14ТЕСТ.
Б,А,В,Б,В,В,В,Б,А,В,Б,В,А,А,Б,Б,А,Б,А,А,Б,Б,В,Б,Б,Б,-,А,В,Б.
15ТЕСТ.
В,Б,Б,А,А,В,В,Б,А,В,А,А,Б,Б,А,Б,В,В,Б,Б,Б,Б,А,А,Б,А,-,В,Б,Б.
16ТЕСТ.
Б,В,А,А,В,А,Б,Б,А,В,А,А,Б,В,А,В,Б,А,Б,В,А,А,В,В,Б,А,-,Б,Б,В.
17ТЕСТ.
В,А,В,Б,В,В,В,А,А,А,А,А,Б,А,Б,В,А,Б,А,В,В,В,В,В,Б,А,-,В,В,В.
18ТЕСТ.
А,Б,А,В,А,В,Б,В,В,В,А,В,А,Б,В,В,Б,Б,В,Б,В,Б,А,Б,А,В,-,А,В,В.
19ТЕСТ.
Б,А,А,А,Б,А,В,В,А,В,Б,В,Б,Б,В,Б,В,Б,Б,А,Б,В,В,А,А,Б,-,Б,Б,А.
20ТЕСТ.
Б,В,А,В,В,Б,А,Б,А,Б,Б,Б,А,А,Б,А,А,Б,Б,Б,А,Б,Б,Б,В,А,-,Б,Б,А.

--- надополнето ---

може и некоја грешка во преписот да имам направено но ги пишував долго време.Очите ми паднаа.
ако седите дома и ги учите тестовите, тогаш е во ред вака напишаново, колку да си ги добиете одговорите за да ги научите правилата. ама ако идета на полагање со цел да ги научите нас памет одговорите немој да ги учите вака на памет или ливчиња да си носите или по раце да ги пишувате... нај често средниот лист го менуваат меѓу тестовите.. значи дека ке добиеш грешен одговор на грешно прашање... јас се ебав вака на полагање на времето.. во одговорите запишани на рака имав да заокружам на прашањето под 4 а четврта опција немаше меѓу одговорите...

B

BooBojan

Гостин
@Onak забелешките ти се на место но сепак со крајна почит кон тебе мислам дека тоа не е точно.Ај ке пробам по мое да ги протолкувам крстосниците.
Значи 28прашање.
Крстосницата е регулирана со семафори,но на семафорите е жолто светло што значи минување на крстосинцата со зголемено внимание.Но на оваа крстосница нема знаци(автоматски крстосување на патишта од иста важност).Значи сообракајот ке се одвива според правилото на десна страна.
НО овде има полициско возило кое има вклучено ротационо светло значи не работат семафорите и тоа може да помине пред било кое возило.Значи полициското возило минува прво.
Со самото минување на полициското возило жолтото возило веке нема возило од десната страна значи има предност пред другите возила.Жолтото возило минува второ.
Последно минува зеленото возило иако оди право.
29прашање.
Сообракајот на крстосницата е регулиран со сообракајни знаци.
И овде мора ова да го напоменам.ЗНАКОТ КРСТСУВАЊЕ СО ПАТ СО ПРВЕНСТВО НА МИНУВАЊЕ ИМА ИСТО ЗНАЧЕЊЕ КАКО ЗНАКОТ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЗАПИРАЊЕ АКО НА КРСТОСНИЦАТА ИМА ВОЗИЛА.САМО СТОП СЕ СТАВА НА МЕСТА КАДЕ ПРЕГЛЕДНОСТА Е ПОМАЛА.
Според ситуацијата на таа крстосница Зеленото и товарното возило се на главниот пат значи ке заминат истовремено ПРВИ.
Потоа синото возило треба да го пропушти моторциклистот затоа што тоа оди ЛЕВО.
Значи прво и второ истовремено крстосницата ке ја поминат товарното и зеленото возило,трет минува велосипедистот,последно минува синото возило.
30прашање.
Крстосување на патишта од иста важност(десно правило).
Велосипедистот единствен нема возило од неговата десна страна значи минува прв без разлика што оди лево.
Откако велосипедот ке ја напушти крстсницата автоматски синото возило нема возило од десната страна и минува.
Последно минува зеленото возило затоа што се до пред заминувањето на синото возило има возило од десната страна.
Мислам дека убаво објаснив.

--- надополнето ---

И најважното да не го заборавам.
НИКОГАШ НЕ СЕ ОБИДУВАЈ ДА ПРЕПИШУВАШ НА ТЕСТОВИ ЗАТОА ШТО ИМА 4КАМЕРИ ВО ПРОСТОРИИТЕ КАДЕ СЕ ПОЛАГААТ ТЕСТОВИТЕ ЗНАЧИ И ДА НЕ ТЕ ФАНАТ КОМИСИЈАТА КАМЕРАТА СИГУРНО КЕ ТЕ ФАНЕ!!

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
сигурен си? ја ти дасвам 5 негативни поени одма... како може на раскрсница со иста важност да чека оној што иде право, а предност да има оној што врти? можда згрешив на 3-тото со објаснувањето уствари и не згрешив туку баш објаснувањето, не ми е јасно како се префрли подоле, зашто тоа беше објаснување за ова прашање... ама сум згрешил со појаснувањето... стварно слабо се гледа сликата.. морав да ја симињам денес на десктоп за да можам да видам по убаво... и да, сум згрешил, ама за првото ТИ СИ ЗГРЕШИЛ...

ПРИ ВКРСТУВАЊЕ НА ДВЕ УЛИЦИ СО ЕДНАКВА ВАЖНОСТ, НА КОЈА НЕ Е РЕГУЛИРАНО СО СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ ИЛИ СЕМАФОРИ, ПРЕДНОСТ ИМААТ ОНИЕ ШТО ВОЗАТ ПРАВО, А ТРЕБА ДА ЧЕКААТ ОНИЕ ШТО ВРТАТ ЛЕВО ИЛИ ДЕСНО. ДОКОЛКУ ДВЕ ВОЗИЛА ДОАЃААТ ОД СОСЕДНИ СТРАНИ И ВОЗАТ ПРАВО, ТОГАШ СЕ ПРИМЕНУВА ПРАВИЛОТО НА ДЕСНАТА СТРАНА, Т.Е. ОНОЈ НА КОЈ ВКРСТУВАЊЕТО СО ДРУГОТО ВОЗИЛО МУ ДОАЃА ОД ДЕСНО ТРЕБА ДА ЗАСТАНЕ И ДА ГО ПРОПУШТИ, ОНОЈ НА КОЈА ВКРСТУВАЊЕТО МУ ДОАЃА ОД ЛЕВО ИМА ПРЕДНОСТ..

многу си силен на зборење а грешиш во правилата... јас не би напаѓал со талкава сигурност...
Алооо! Хјустон !? Кој те напаѓа бе ? Колкава сигурност бе ? Кој е силен на зборење бе ?
Ова на крај го прочита ?
Полагав пред година и пол, не ми е баш свежо сеќавањево :) Некој шо полагал годинава, да помогне ? :icon_lol:
Извини шо ти ги загрозив твоите возачки способности. :tapp:

А за прашањево конкретно.
Си полагал пред 100000 години, те разбирам. И татко ми коа го прашав за слично прашање ми кажа дека тие што идат право имаат предност.
Иди во која било автошкола и прашај кој било инструктор исто прашање. И постирај го одговорот тука.
Ако те мрзи, ќе ти пренесам што ми кажаа мене (и на сите останати ).
Ако нема никаква регулација(џандар, семафор, знаци) значи дека патиштата се со иста важност ! Во тој случај, АПСОЛУТНО нема врска кој оди право, кој криво. Се почитува правило од десна страна. Тој што ти доаѓа од десна страна МОРА да го пропуштиш, без разлика дали вртел или идел право.

Уште двајца други го потврдија мојот одговор на темава, и + ги имаш точните одговори на сите прашања и таму е точен под б). :helou:
Треба дозволата тебе да ти се одземе, ќе убиеш некој по грешка.

5 негативни поени ми се бришат. Грешка во системот. :)

B

BooBojan

Гостин
Алооо! Хјустон !? Кој те напаѓа бе ? Колкава сигурност бе ? Кој е силен на зборење бе ?
Ова на крај го прочита ?
Извини шо ти ги загрозив твоите возачки способности. :tapp:

А за прашањево конкретно.
Си полагал пред 100000 години, те разбирам. И татко ми коа го прашав за слично прашање ми кажа дека тие што идат право имаат предност.
Иди во која било автошкола и прашај кој било инструктор исто прашање. И постирај го одговорот тука.
Ако те мрзи, ќе ти пренесам што ми кажаа мене (и на сите останати ).
Ако нема никаква регулација(џандар, семафор, знаци) значи дека патиштата се со иста важност ! Во тој случај, АПСОЛУТНО нема врска кој оди право, кој криво. Се почитува правило од десна страна. Тој што ти доаѓа од десна страна МОРА да го пропуштиш, без разлика дали вртел или идел право.

Уште двајца други го потврдија мојот одговор на темава, и + ги имаш точните одговори на сите прашања и таму е точен под б). :helou:
Треба дозволата тебе да ти се одземе, ќе убиеш некој по грешка.

5 негативни поени ми се бришат. Грешка во системот. :)
Ајде не се нервирајте БИВА ГРЕШКА не е сигурно било намерно!

M

Mario Gómez

Гостин
29прашање.
Сообракајот на крстосницата е регулиран со сообракајни знаци.
И овде мора ова да го напоменам.ЗНАКОТ КРСТСУВАЊЕ СО ПАТ СО ПРВЕНСТВО НА МИНУВАЊЕ ИМА ИСТО ЗНАЧЕЊЕ КАКО ЗНАКОТ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЗАПИРАЊЕ АКО НА КРСТОСНИЦАТА ИМА ВОЗИЛА.САМО СТОП СЕ СТАВА НА МЕСТА КАДЕ ПРЕГЛЕДНОСТА Е ПОМАЛА.
многу јасно, незнам што уште се замарате за ова прашање...

не се нервирајте толку бе, не кого треба да му се одземе возачката и разни глупости...:pos:

десното правило важи секогаш во нерегулирана раскрсница освен ако некое возило не му го сечи правецот на другите, што значи автоматски прво ќе помине а потоа пак стапува во сила десното правило ... :D

во седмиот тест нема исклучоци, на сите им се сечат правците.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Незнам брат се збунив чисто сега : ) Едни така велат едни така : ) ) Али јас мислам дека е под в) али незнам ств незнам : С
Не знам што се буните, млади и надежни возачи. :)

Ако колата е од твоја лева или десна страна на раскрсница без никакви ознаки, тогаш се применува правилото за "првенствено поминување" според десната страна.
Ако колата е спроти тебе на раскрсница без ознаки, тогаш се гледа кој на кого го сече патот.

Глупо за објаснување, ама многу лесно за памтење.

M

Mario Gómez

Гостин
И еден мал совет, книгата земајтесија, тестовите те тераат да учиш напамет додека ако прво ја прочиташ книгата немаш да имаш никакви проблеми кај раскрсниците, немора ни да ги вежбаш тестовите, освен некои ситни правила што ги нема во книгата.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Прв бев од кандидатите што полагаа со кола (имаше еден пред мене за А категорија што полагаше), и положив, од прв пат. :)
Вие возете си како знаете, т.е. најдобро што можете, и обидете се да не згрешите. Они ако сакаат да ве бутнат, ќе ве бутнат посекако, но барем ако не згрешите никаде, ќе знаете дека ве бутнале без причина и нема да ви биде криво.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Прв бев од кандидатите што полагаа со кола (имаше еден пред мене за А категорија што полагаше), и положив, од прв пат. :)
Вие возете си како знаете, т.е. најдобро што можете, и обидете се да не згрешите. Они ако сакаат да ве бутнат, ќе ве бутнат посекако, но барем ако не згрешите никаде, ќе знаете дека ве бутнале без причина и нема да ви биде криво.
Баш така ќе ти биде криво. :)
Не се чудам јас, мене баш ми покажаа каде, на пример, пешачките премини се двосмислени. Пред Стоковна куќа Мост, има пешачки премин, но ако човек стои на него (иако не поминува, само стои), може да ве бутнат.
Вака стои ситуацијата:
1. Застанеш...бидејќи возиш со 60, голема е веројатноста некој да се судри позади тебе, а човекот може да почека.
2. Не застанеш..."Абе, ало, пешачки е, требаше да застанеш."

Возачка?
Ај чао. :)

M

Mario Gómez

Гостин
Ме интересира ова прашање.

Уредот за спојување на влечното и приклучното возило за патничките автомобили има?

а)кукест облик
б)топчест облик
в)прстенест облик.

Пишуе оти има топчест облик, но мене ме буни оти има кукест а само на врвот е топчест, шо велите? :)

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
топчест облик има,

кукест облик е ова

Kajgana Shop

На врв Bottom