Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
http://www.imdb.com/title/tt0274952/
7.1

Тетовирање.....не дека е македонски, ама убеден сум дека просек треба да му е над 8.5.
По мое убедување најдобриот македонски филм, свака част за Милчо и постарите пред него....

Прво и основно има сериозно вградена атмосфера, доловени детаљи од скопскиот амбиент од времето, музика уште подобро вградена, течност на приказната и маестрална глума од добар дел од актерската екипа. Некои како замерка често наоѓаат дека неколку ликови ги толкуваат српски актери, што мислам дека е негативна критика од друг карактер....инаку, филмски, мајсторски, мислам дека филмов е одработен на ниво. Посебно храбро е што и сценариото, а и самиот филм се работени уште во времето на бившата држава, а критиката е во најголем дел наменета за истата.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.848
Поени од реакции
12.105
Потценети:
The Game-Имдб 7.6 јас 8.2
Primal Fear-Имдб 7.6 јас 8.5
Phone Booth-Имдб 7.1 јас 8.1
Saw 1-Имдб 7.6 јас 8.3
Преценети:
The Shawshank Redemption-Имдб 9.3 јас би му дал 8.6
Inception-Имдб 8.8 јас 8.5
Django Unchained 8.6 jaс 7.9
City of God Имдб 8.8 јас 8.0

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Овој IMDB ве растури. Манија за оценување, желба за припадност во иста група. Не е доволно кул да се гледаат кул филмови, треба и да се даде кул оцена.

Like и dislike како доказ за сопствената автентичност.

:)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
И јас им давам оценки на филмови, ама ова бројкиве после запиркава како ги наоѓате еден Господ знае.
Како на Милионер кога ќе искористеше џокер "повикај пријател", ќе го праша, овој ќе му каже одговор и на крај ќе му рече "Колку си сигурен?" и овој за две секунди ќе се избаци 64%. Како ли само пресмета...

Schtrawzenigger

and the Baltic Fleet
Член од
9 јули 2013
Мислења
698
Поени од реакции
2.456
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) - Imdb 8.4

Ма дај... 8.4 у никој случај. More like 5.4. Преценет до даска.. најпреценет.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Mad Dog and Glory (1993)
Бесно куче и слава :X3: така го пишуваа у програма :ROFLMAO:
овој има 6.2, по мене треба 1 оцена појќе.
еднаш одамна го фатив малку филмчево на Телма, тек сеа го изгледав цел
интересно е да се видат Де Ниро и Бил Мареј во тотално спротивни улоги + добро сценарио
има една сцена

ме потсети на

:)
Д. Карузо мислам дека никад не бил така кул ко овде или па Ума Турман поубава...

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.848
Поени од реакции
12.105
The basketball diaries 7.1 потценет
Веројатно еден од најдобрите филмови за дрога бидејќи од сите филмови за дрога (пр. Trainspotting и Requiem for a dream)најреалистично ја опишува дрогата,а и ми се допаѓа тоа што во филмот одлично се прикажува животот во 90те во УСА.Добра биографска драма која што заслужува повисока оценка од 7.1

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
the last house on the left најпотценет филм 6.4 јас би му дал 7.5 минимално !

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Before Sunrise, Before Whatever.
Првиот дел го изгледав до пола, не знам ни како успеав до таму, после пробав со мотање надевајќи се дека нешто интересно ќе се случи, претпоставувам и другите се такви. Досаден до даска.

Ајде торпедирајте ме :icon_lol:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Before Sunrise, Before Whatever.
Првиот дел го изгледав до пола, не знам ни како успеав до таму, после пробав со мотање надевајќи се дека нешто интересно ќе се случи, претпоставувам и другите се такви. Досаден до даска.

Ајде торпедирајте ме :icon_lol:

Не бе, не се замарам веќе што сакате пишувајте :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
The Conjuring, преценет.

7.6 бе, ногу е некако во моите стандарди за хорор. Можи булјашки ми е пристапот али то е, никогаш не сум се попалувал ептен само на уба снимка и игра со камера. Пеки за то нешто симнувам капа, ама мора приказната да е посилна. Оценката си бара нешто пооригинално, потешко, пософистицирано.

Oд мене 7-ка максимум.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
The Conjuring, преценет.

7.6 бе, ногу е некако во моите стандарди за хорор. Можи булјашки ми е пристапот али то е, никогаш не сум се попалувал ептен само на уба снимка и игра со камера. Пеки за то нешто симнувам капа, ама мора приказната да е посилна. Оценката си бара нешто пооригинално, потешко, пософистицирано.

Oд мене 6-ка максимум.

Fixed :D

Kajgana Shop

На врв Bottom