Најлоши и најглупави филмови

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Сум пишувал за тоа студио, тие се измамници кои прават пари на тој начин што чекаат да излезе некој блокбастер филм, како на пример The DaVinci Code или The Day The Earth Stood Still. Во исто време, за месец - два ќе склепаат некое ѓубре од филм, и ќе му дадат наслов The DaVinci Treasure или The Day The Earth Stopped. Ќе направат ДВД - омоти слични на оригиналот и ќе ги продаваат по големи ланци на ДВД - клубови. Често им се случуват големи нарачки зошто нарачателот не ја забележал разликата.

Обична измама е, а нивните филмови се дно на дното, значи не може полошо од тоа никој, дури и да сака.
Значи, по бранот латински, хрватски, индиски и турски сапуници, македонскиве телевизии ќе не запознава и со америчката трагедија. Супер...

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
War of the Worlds 2: The Next Wave (2008)

Мислам дека полошо "продолжение" не сум видел во животот..
Уште на почетокот се гледа дека филмот е катастрофа.
А за ефектите...no comment.
Па дури и првите Sci-Fi филмови имаат подобри ефекти...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522

Полош филм немам никаде гледано!!! никаква смисла нема филмот тупење мозок саат ипол и џабе потрошени мегабајти! дејствието од филмот се одвива 90% на една иста сцена која има еден куп сплетки.. иде фимлот 10 минути па прикажуваат шо се десило пред 6 часа па пак 10 минути филмот иде па после прикажуваат што се десило пред 12 саата па пак 10 мин и се така.. затепаа до пред 6 месеца мислам...
двете типки имаат ко некој договор да најдат дијаманти и кога ке ги најдат да си ги поделат по пола а третава е толку наивна и глупа шо нишо незнае.. на крај се тепаат двете меѓу себе, едната умира, победничката сака да ја утепа и третата која наводно нишо незнае и нишо не разбира и искача дека уствари таа е некој од главните ликови за кои работеле на некој начин цело време бла бла бла... живо срање !!!

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.927
Поени од реакции
7.027

Иако постерот изгледа импресивно и привлечно филмот ни малку не е една од овие работи. Иако release date пишува дека е 24 Февруари веќе го има DVDRip на www.btjunkie.com. И јас со сиот ум затрчан по бомбастичниот наслов го спуштив и потрошив ебени 700 МБ за ова срање. Почнувајќи од глумците, ефектите, музиката во позадина (која ни најмалку не е привлечна за апокалиптичен филм) се е така ефтино, глупо одглумено. Замислете во Агенцијата (USSA) имаше само еден единствен присутен човек од војската-генерал кој со физичарите правеа план како да го запрат тоа што и се заканува на Земјата. Одвај го изгледав и тоа со fast forward. :tapp:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
A кога гледаше дека излегува на 24-ти фебруари (на IMDB претпоставувам), не ја виде оцената? :pos2:
Мислам, оцените некогаш лажат, ама 2.7 си е 2.7. Не може да биде под 3 оцената, а да не е тешка катастрофа.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Сум пишувал за тоа студио, тие се измамници кои прават пари на тој начин што чекаат да излезе некој блокбастер филм, како на пример The DaVinci Code или The Day The Earth Stood Still. Во исто време, за месец - два ќе склепаат некое ѓубре од филм, и ќе му дадат наслов The DaVinci Treasure или The Day The Earth Stopped. Ќе направат ДВД - омоти слични на оригиналот и ќе ги продаваат по големи ланци на ДВД - клубови. Често им се случуват големи нарачки зошто нарачателот не ја забележал разликата.

OMFG, видете ја камерата, цело време се тресе. :)))))))
Некој и пишал подоле "абе, немале пари за tripod?".

А дијалогот пак...:)
А еве го и режисерот, како си дава review на IMDB очигледно...

This movie is drawn directly from some long-lost Shakespearian masterpiece. There is no reason to confuse it with some other copy-cat movie with a similar title (I refuse to name the impostor).

Everything about this movie is unique and original, although there will certainly be those who compare certain scenes of this piece of art with such garbage as "The Matrix" or Plato's "The Republic". DO NOT BELIEVE THESE NAYSAYERS! This is a futuristic tragedy set in 2009 (spoiler: later in this movie this becomes "hundreds of years") about shape-changing robots (or Z-bots) who try to take over the human way of life. Foolish robots. These robots obviously do not understand the determination and resolve that these humans have to offer. There is infighting, for sure, but this mish-mash of surviving humans work through all of their differences in the end to overcome a common enemy. Never before has such a struggle been committed to film.

In a major twist incomprehensible before this movie, one of the main characters actually turns out to be a robot! The enemy! I apologize for so many spoilers in one post, but I simply cannot contain my surprise at this revelation.

The laser battles in the rain are simply the most advanced CGI (models? actual robot fighters?) you've never seen. You are brought directly into the battles and actually care when a friendly fighter takes a shot.

I'm not going to give the end away, but this is a must-see for any fan of giant trans-morphing robot films.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476

OMFG, видете ја камерата, цело време се тресе. :)))))))
Некој и пишал подоле "абе, немале пари за tripod?".

А дијалогот пак...:)
Слободно можеш да изгледаш неколку филма од оваа продукција кога немаш комедии, како замена :pos2:

Имаш препорака...

Зборот „катастрофа“ добива сосема нови димензии со нив :pos2:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.927
Поени од реакции
7.027
A кога гледаше дека излегува на 24-ти фебруари (на IMDB претпоставувам), не ја виде оцената? :pos2:
Мислам, оцените некогаш лажат, ама 2.7 си е 2.7. Не може да биде под 3 оцената, а да не е тешка катастрофа.
Абе ја видов оценката, не дека не ја видов ама ај си реков филмот не е уште излезен не се запознаени луѓево. :pos2:

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51

Не дека се разбирам многу околу давање на критики, ама за ова погоре можам само да кажам - подалеку лимитот!!! Па и времето !

6 - 7 души се маваат нон стоп, ми се чини во реклами има повеќе фаци...
Ќе го спасуваат као светот од супернова и тоа екипаж од 2 - 3 ца ( фамозните Американец, Рус и Кинез ), самите си одлучуваат што ќе прават, како да не се работи за спасување на планета туку на некоја компанија. И нешто као на планатава и доаѓа крајот, наоколу зрачи радијација, а општа паника нема никаде, се е супер :tapp:
Стварно не знам што има била финтата со филмов :toe:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524

Bijitâ Q (2001)
aka "Visitor Q"

ОК, почнувам да мислам дека Takashi Miike е бајги преценет режисер.:)

У овој негов чуден, контроверзен филм, ни претставува едно семејство кое изгубило контакт со реалноста и се впушта у инцест, насилство, садомазохизам, дрога, итн. Луѓе кои си дозволиле преголема слобода, ја прешле моралната граница и не знаат кога да престанат и кои отрпнале на све што за еден нормален човек е ненормално; така да филмов у целина, според мене, е една голема критика на Miike кон денешното јапанско општество и култура. Што би рекол брат ми, тоа Јапанците се понашаат ко да искочиле од некој цртан. :) Филмов на почетокот ги најавува настаните со по една реченица, како : ''Дали си го правела тоа со татко ти?'' или ''Дали си ја (ис)тепал(а) некад мајка ти?'', итн. Oд средина негде па до крајот се редат само насилни сцени која од која погрозна, тој некој црн хумор не функционира и си забегува ептен филмов и станува одвратен, глуп и губи секаква смисла, ако уопште и ја имаше?...Ај добро, Miike е познат по насилни и шокантни сцени, ама каква порака и да има/пренесува некој филм, не може да го (из)вади ако е ептен лош.

Не знам што ми требаше да го гледам (и) овој догма филм од Lars von Trier (убаво си пишува на постерот - а film by idiots, about idiots, for idiots :)) :

Idioterne (1998)
The Idiots

Една група луѓе демек експериментираат, се прават со сила ретардирани за видат како тие лица се прифатени од општеството, и си живеат у своја заедница.
Башка тоа што филмов не поштува некои догма правила, за што призна и Von Trier, како на пример, у сцената со оргии :icon_lol: се користени дублери, итн.
Толку глупо се осеќав откако/што го глеав филмов (и тој од Miike) како да сум глеал саaт и пол Големиот Брат (ака Бардовци Шоу). Нема(ат) никаква смисла.

Овие два се едни од најглупите/најлошите што сум ги глеал икад.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Паранормал Активити е најглуп филм шо сум го глеал у задње време.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88

страшно глуп филм... не оти сакав туку се имав изгледано од овие во 10 шо излегоа, овој го игнорирав се до вчера :toe:
бев убеден дека ќе биде дебилизирање до крајности.

да ги спомнеме и BloodRayne,King's Ransom,The Haunting of Molly Hartley,Rollerball,Delta Farce ,Street Fighter: The Legend of Chun-Li,The Cleaner,Constellation,Redline...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
ова во никој случај да не сте го гледале вкупно пет глумци од кои двајца од нив тек на крајот се појавуваат...лошо многу лошо
и ова е ретко глуп филм....најсмешки дел...оној кога на типот му се потрошила батеријата и влага во продавница и се распукува со пиштолот за да му дадат полнач или така нешто...тапа:tapp:

Член од
2 март 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Ако имат нешо поглупо од Cloverfield, Coraline, Stan helsing, Push јас рака ќе сечам, онлајн стрим :).

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
и ова е ретко глуп филм....најсмешки дел...оној кога на типот му се потрошила батеријата и влага во продавница и се распукува со пиштолот за да му дадат полнач или така нешто...тапа:tapp:
Врв беше кога се качуваше по скалите во полицијата, али почна сигналот да се губи...и нели, не му текна да го ОСТАВИ телефонот на земја и да отиде по некој цајкан, него викаше ко ненормален "Help...HEEEELP".
:)

Kajgana Shop

На врв Bottom