Насилства во Македонија

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Како се спинувате алал вера. Од убиство ради еден ебан точак кои муабети ги направивте овдека, страшно нешто. Прво се почна одма дека албанец бил убиецот и дефинитивно е убиено детето ради меѓуетничка караница. Па после како полицијата „ не тепа и малтретира“. Па како сето ова е масло на оваа или онаа политичка партија. ГОМНА ОД ЛУЃЕ ! ЕТЕ ТОА СТЕ ! ГОМНА !

Прво - Што ако убијецот не беше албанец ? Што ако беше Македонец ? ... или пак Влав, Србин, Турчин....Што тогаш ?

Второ - Да сакаа да убијат за да направат меѓуетнички тензии ( што нив и не им одговара моментално ) ќе измасакрираа повеќемина, сторителите немаше да се знаат, очевидци тешко дека ќе имаше. Немаше да биди ради точак, немаше да биди „ради ништо посебно“, едноставно пошто веруваат дека можат. Не се толку глупи и тие.

Трето - Тепала полицијата. Извини молимте. Кога сами „очевидци“ кажуваат дека протестантите палат и кршат, а после викаат „ПОЛИЦИСКА БРУТАЛНОСТ !!!! СО ШТО ГО ЗАСЛУЖИВМЕ ОВА ?!?! “... Имаш 3 опции...Или ОРГАНИЗИРАЈ ПРОТЕСТ, мирен протест, полицијата нема да те ѓибне. Можеби ќе ти регулира движење, да не оди маршута низ албански населби, пред се РАДИ БЕЗБЕДНОСТ НА ПРОТЕСТАНТИТЕ, ама дека ќе те тепа, нема да те тепа....ИЛИ организирај спонтани, импулсивни протести, каде ќе кршиш се што ти излегло пред очи и не си ништо подобар од истите оние кои ги плукаш. Одиш со чиста намера „ да натепаш некого“, сигурно ќе го јадиш ќотекот....ИЛИ организирај си „мала криминална група“ како шпоните што прават, убивај, кради, живеј целосно надвор од законот....КАКО И ДА Е, ПАК ЌЕ ЈАДИШ ЌОТЕК....коа си згрешил, ќе го јадеш. А дали те „шлапнале“ по рака или убаво те омодриле, немаш право да се жалиш, кога и ти самиот си свесен дека правиш нешто што е НАДВОР ОД ЗАКОН.

Четврто - Цензурата на медиумите....прво, кои медиуми жити се ? Колку и самите да си кажувате дека сте објективни, пак си 90% од вас си имате некој идеал при срце, и се што е поразлично од тоа одма го спинувате дека ви вршат тортура....Медиуми, 1 нема објективен...НИТУ ЕДЕН !!! Што кога ќе им дозволат на сцена да сликаат и да снимаат ? Што ќе снимат ? Група МАКЕДОНЦИ кои сами почнуваат меѓуетнички тензии, а тие „независни медиуми“ што вие ги браните ќе го изспинуваат во корист на шпоните, па пак Македонците ќе го јадат, ама тогаш нема да се плука само по медиумите, ќе се плука по ВЛАСТА, како им дозволи да снимаат...ви ебам тоа двојните стандарди....

Петто - Политички партии...Е РАДИ ОВА СТЕ НАЈГОЛЕМИ ГОМНА...нема ни 1 нешто во државава да се случи од одма да не е поврзано за партија. Од инцидент, до спорт или музички концерт. НИ 1 НЕШТО !!! Не ви се политичките партии криви, криви сте вие гомна едни, што освен политика ( каде сте најголемите експерти ) немате ни една друга преокупација во денот. Па после се жалите зошто политиката ви е целото општество во Македонија...ПА ВИЕ ТОА ЈА НАПРАВИВТЕ ПЛЕМЕТО ВАША КРЕТЕНСКО !!!!

ДЕТЕ УМРЕ !!! Тепај, убивај, протестирај...што сакаш прави..ДЕТЕ УМРЕ...како само за нецели 2 дена ви се сменија мислењата од „ Бог да го прости “ и „ лесна му земја “ во „ ПРОТЕСТИ !!!! “ ..... пак ќе речам ЗА ШТО ПРОТЕСТИ ?! ако протестираш прво треба да знаеш за што протестираш, кои измени ги сакаш, што сакаш да постигнеш со тоа :.. АМА ДОБРО ДА ЗНАЕШ, а не само, Албанците ДА ГИ НЕМА....

Ми се гади од кретени како вас, од кретени што живеат само за вакви моменти, па да имаат прилика да си го истурат својот гнев негде...Буквално живеете само за тоа...Ако сакаш толку нешто да смениш, не чекајте само кога ќе умре некој.....

а и да, и мене ова од „штабче“ ми кажаа да го напишам....не седнаа вчера на состаноче ни дадоа по некое капче и маица, не седнаа в скут и ни кажаа што да пишиме....пошто ние малоумни сме и ни една мисла со сопствена глава не можеме да размислиме, ни еден СВОЈ став немаме...ГОМНА !!!!

Нема ни збор ни дело што може некој да го кажи и направи што ќе ја смири фамилијата на Ангел или ќе им го врати нив детето. Ќе го мрази и убиецот, ама пред се самиот себе ќе се мрази, што за еден шугав точак си загуби дете.... Не дај боже некој да доживее некој од фамилијата да биде убиен....Не дај боже некој од вас да си го виде детето каде му умира...Ништо нема мир да ви донесе...
Мислам дека главното го пропушташ за причината на протестите. Затоа што со години постои насилство, тепање, заплашувања, а раководството на МВР и властите не е битно која партија знаат, гледаат и не прават ништо да ги заштитат граѓаните. Во многу средини со мнозинско албанско население, Македонец не може да помине со македонско знаме, маица со македонски обележја или да запее македонска патриотска песна и слични изрази на македонски патриотизам без да биде нападнат. Во овој трагичен случај како и други грди настани од овој тип вистинскиот виновник се МВР поточно оние кои го раководат „Македонското“ Министерство за Внатрешни Работи. Затоа се протестите, за да го изразат својот револт да се престане со толеранцијата на насилството. Епа мислам дека ако нешто би им значело на блиските на починатото момче е нешто да се превземе против тоа насилство кое меѓу други жртви им го одзеде момчето. Сигурно дека тоа е многу подобро отколку сите да седиме дома и тогаш силеџиството да стане уште полошо.

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Мислам дека главното го пропушташ за причината на протестите. Затоа што со години постои насилство, тепање, заплашувања, а раководството на МВР и властите не е битно која партија знаат, гледаат и не прават ништо да ги заштитат граѓаните. Во многу средини со мнозинско албанско население, Македонец не може да помине со македонско знаме, маица со македонски обележја или да запее македонска патриотска песна и слични изрази на македонски патриотизам без да биде нападнат. Во овој трагичен случај како и други грди настани од овој тип вистинскиот виновник се МВР поточно оние кои го раководат „Македонското“ Министерство за Внатрешни Работи. Затоа се протестите, за да го изразат својот револт да се престане со толеранцијата на насилството. Епа мислам дека ако нешто би им значело на блиските на починатото момче е нешто да се превземе против тоа насилство кое меѓу други жртви им го одзеде момчето. Сигурно дека тоа е многу подобро отколку сите да седиме дома и тогаш силеџиството да стане уште полошо.
Ма овој Mojso или е албанец или е некое шпионче....кој човек со свест би го кажал она не било поради етнички тензии радио точакот било ма немој....другарче немој тука да солиш памет добро се знае кој зошто и како е во државичкава.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.797
Ма овој Mojso или е албанец или е некое шпионче....кој човек со свест би го кажал она не било поради етнички тензии радио точакот било ма немој....другарче немој тука да солиш памет добро се знае кој зошто и како е во државичкава.
Шпон сум...сунет сум правен...не се капам...пари зеам од џамија за брада да носам...

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Леле на овој Рубин изгледа не му е мил животот...[DOUBLEPOST=1400693932][/DOUBLEPOST]
Шпон сум...сунет сум правен...не се капам...пари зеам од џамија за брада да носам...
и смрдиш на офчо.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.543
Поени од реакции
35.320
Na sto i na kogo veruvate vie ?
Da bese od Albanec , aj ke rece coek vo ova situacija kakva e -kako "lazna" vest ke go zemevte , vaka em vie go pisuvate pa uste ne krivite za istoto ?
A kako e isecen optuzeniot vo race u grb i niz celo telo modrici ?
Џенти, курва си е курва... шо врска има дали е албанска или македонска курвата?
Тој Сашко Буљашико го зимаш за авторитет во случајов пошто буљашот декларативно е Македонец и пошто пишува на портал (а денес секоја будала може да пишува)?

За сиве шпекулации е крива МВР.
Треба да ги објави прво снимките од убиството, па да видиме како се случило. Второ снимките од апсењето на обвинетиот, па да го спредиме со снимките од убиството... ако е потечен од ќутек ПОСЛЕ убиството, што ти зборува тоа?

Вака излегува дека на некој му одговара да се шират шпекулации и меѓуетнички тензии. Тој истиот што не ги објавува снимките и доказите.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Ова е на некој начин поврзано со случајов зашто се добива дел од поголемата слика и може да се направи паралела со дубиозите кои се случуваат и во нашето општество, нормално креирано по терк на истите кои стојат зад фарсата наречена ЕУ.
Еве доказ дека насилството кај орките не е до немаштијата и добар показател за функционирањето на медиумите, поточно злоупотребата на истите против домородните народи во Европа. Сегде се стимулираат штетниците и паразитите на општеството за да се створи несигурност и да се отвори простор за полесно владеење.

https://www.youtube.com/watch?v=o_znVnOizU8

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Ако имаше модрици,бодења во грб,исекотини по раце,сигурно МВР прва ќе истрчаше да го каже тоа,за да немаат право да протестираат и да не се ствараат тензии.Друг неоспорен факт е видеото на МВР,каде што јасно се гледа дека нема ниту завој,ниту потешкотии во движење,ниту дупната глава.Ако го избрцале во грб,ќе беше во болница и ќе лежеше најмалку неколку дена,а не да го земат одма во станица ! и сигурно немаше да се движи најнормално.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.341
Поени од реакции
26.316
Извини,мислев само онака си гласал за некој.Моја грешка,не сум те сфанал.
Прво, не бев јас туку друг член. Второ, баш тоа ми беше поентата. Цело време читаш, а не дочитуваш и ги цитираш сите на темава. Разбирам гнев, ама излези малце надвор, излуфтирај, земи трчај ако немаш друга работа за правење. Па ќе видиш како и најобично трчање бара спремност и кондиција и после некое време одмилува, а не пак тоа на што два дена овде повикуваш гласно.

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
Веќе 190 страници јадење гомненици без никаква информација за фактичката состојба :cuc:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Прво, не бев јас туку друг член. Второ, баш тоа ми беше поентата. Цело време читаш, а не дочитуваш и ги цитираш сите на темава. Разбирам гнев, ама излези малце надвор, излуфтирај, земи трчај ако немаш друга работа за правење. Па ќе видиш како и најобично трчање бара спремност и кондиција и после некое време одмилува, а не пак тоа на што два дена овде повикуваш гласно.
Истото вчера му го реков на тој на Т што му почнуваше никот мислам, со црвен крст на аватар.
Ми рече дека сум свиткал кичма. :facepalm:

@tigrica92 и ти баба олабави малце.

Не шерифувам ама ако немате нешто паметно да кажете за ситуацијава боље ќутете си и читајте а не глупи коментари од типот еј ств за мурињо си гласал? хехехехе, смрдиш на офчо, у фацата си као чернобилец и слично.

Kajgana Shop

На врв Bottom