Насилства во Македонија

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.432
Поени од реакции
39.044
Незнам како луѓе како сашо патетико успеваат да спијат мирно. Стварно незнам. Кај ќе ти оди таа душа бе кретеноиду соросоиден патетичен. Кое гнасно долно подло кретенско ебено извалкано заморче си ти , таа црна мајка што те родила пичката да и се исуши.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Пријателе,кога кршеја твоите во Гостивар и кога палеја автобуси на Јсп ??? Тогаш излезе ти да кажеш нешто ? Го осуди ти тоа??? или бензин носеше ти тогаш автобусот го потуравте?? Немој да ми се правиш поштен, кога од секој твој посте се гледа омразата кон нас македонците.Од војната досеа никој никогаш не гледам да мразел и тепал некој затоа што е Албанец и строго ради тоа.Се што правите вие во државава е токму на етничка основа, однесувањето помеѓу нас и вас е многу поразлично.И ти сам го знаеш тоа само не сакаш да признаеш.Крај краева може има некои добри албанци кои што никако не се разликуваат од нас, ама погледни ги вашите што се по селата а потоа погледниги нашите што се по селата.Има разлика ??
Државата е крива и никој друг,планинците (не мислам со ова на секој албанец)видоја дека смилковското не си доби своја пресуда па сеа еве пак нема ништо да биде и за ангел и мислиш дека утре нема да го направат истото ? Колку повеќе им дозволуваат толку повече се опуштаат.Владава потполно ме разочарува, испаѓа како само да сакаат да си го полнат џебот и по секоја цена да останат на власт без разлика на последиците на македонскиот народ.
А тоа што ние си правиме филмови дека ако се собериме пред собрание ќе има смена мало морген.За тоа треба голема сила однадвор дасе замеша иначе нема шанса.
Има шанса бе батка,има...Заколи му го поколениото на Гујо,Бркот,Аљи и сите останати да видеш дали нема да има промени.

Член од
30 септември 2011
Мислења
101
Поени од реакции
38
Албанцивешто читате и постирате на форумов.Ете после зошто не ве сакаме, еве го одговорот.Абе еден да излезеше и да речеше ''Koпилето заслужува 10-15години затвор''.Во овие 2-3 дена само тој што му го запалија дуќанот го кажа ова и никој друг.И еве на форумов видов еден вчера имаше и толку нипто повеќе.Сите други го браните некој копук селски од сите беззаконија што е и што може утре и вас да ви наштети.Ама нели,албанец бил па ајде ќе ги ебеме каурите ,нашиот прав е стално и ќе го бранеме по секоја цена.
Site albanci sakat toj da bide kaznat nikoj ne rece deka treba da se oslobodi ili ne znam sto mislis, bidejki nikoj nejke da ne znaat kako lopovi ili ubijci radi nekoi idioti kako nego, mnozinstvoto od albanci zboruvaat za maloumnite huligani makedonci sto za informacii zimat nekoi portali i aj na nemiren protest da im praam steta na albancite, zosto da se generaliziraat incidentive, jas licno sumnav deka moze da bide i rom ubiecot uste denes razbrav deka sigurno e albanec. A da ne zaboravime deka i tatkoto na Angel treba da bide kaznet so napagal kradec mesto da go prijavi vo policija. Neli? Seto ova ne bi se slucilo oni da sedea doma i da ja prijavija krazbata koja vsusnost ne se sluci.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Ало,ако имам нож во рака и сум решен да го употребам,нема да се тепам со раце,што ви е ?! или да го потсецнувам по раце,нож е,што пробил до СРЦЕ...тоа не може да го направи нож кујнски или мало џебно ноже !! Ако успеал да пробие до срце и да го убие со тој нож,тогаш Ангел како не успеал да му направи по видни радни,освен расекотини по рацете ? дури негде прочитав,бил прободен шпонот во грб...Абеее ептен,а на снимките кај што го апсат си се движи најнормално !!

Пак ќе кажам,која будала ќе се ТЕПА ако има во себе НОЖ кој може да прободе комотно до СРЦЕ ?!

НАЈгнаса луѓе се новинариве,па загрозениве.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Секој Албанец што ќе направи штета на кафири, независно дали егзекутирал деца на Велигден или удрил бокс на првото кафирче што го сретнал, автоматски по заслуга добива платена правна заштита и заштита од народот албански, на улица, по форуми и слично.
Зарем не беше така до сега?
Епа дај некако да се обелодени кој уствари ги пратставуе, како функсионира тој систем, на тој начин може треба да се делуе, со кршење ништо не праемо, не не бидуе нас како народ за тоа.

Сите медиуми го претставија како адвокат на семејството. Што значи дека не му е доделен, туку го ангажирале.
Аха значи тоа е сигурно дека некој плаќа за све ова.

И не само тоа, плус ќе добе секаква помош од секаде каде што има Албанци вработени со тој одреден кодекс на функионирање т.е. 96,4% од нив статистички гледано.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Site albanci sakat toj da bide kaznat nikoj ne rece deka treba da se oslobodi ili ne znam sto mislis, bidejki nikoj nejke da ne znaat kako lopovi ili ubijci radi nekoi idioti kako nego, mnozinstvoto od albanci zboruvaat za maloumnite huligani makedonci sto za informacii zimat nekoi portali i aj na nemiren protest da im praam steta na albancite, zosto da se generaliziraat incidentive, jas licno sumnav deka moze da bide i rom ubiecot uste denes razbrav deka sigurno e albanec. A da ne zaboravime deka i tatkoto na Angel treba da bide kaznet so napagal kradec mesto da go prijavi vo policija. Neli? Seto ova ne bi se slucilo oni da sedea doma i da ja prijavija krazbata koja vsusnost ne se sluci.
Тебе да ти влезе некој наш во дворот,прво комшиите твои Че го ракетират со зољи,па после ќе испаднеш ти со каЉашот...Прашувај се ти самиот дали ќе викнеш полиција.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
дај бе не им реплицирајте, све ќе напраат да искочат жртвите
Тие од кога се доселени во оваа држава имаат статус на жртви, секако во нивните очи, но и во нечии други очи. Кулминацијата се случи во 2001 година, кога беа нели борци за човекови права, кои мирно се бореа за своите права, убивајќи околу 50 припадници на бранителите, на дел од нив сечејќи им ги половите органи и ставајќи им ги во уста. Тоа ли се борци за човекови права, мамичето нивно мамино? Да не зборам за Хотел Бриони кога Македонци беа врзани со динамит и разнесени на парчиња, да не го спомнувам и Вејце... добија еден куп права (кои не ни ги заслужуваа заради фалсификатот од попис 2002 година). Кажав, ќе повторам пак: сакам да имаме соживот, сите луѓе, без оглед на етиничка припадност, религија и јазик. Искрено сакам; не сакам да гледам сцени во кои момчиња го завршуваат животот на 17-18 години, во кои мајки остануваат без своите чеда, децата без нивните татковци. Но, како после овие настани? Знаете ли колку безброј случки имам слушано од луѓе на кои им се случило во автобус, без апсолутно никаква причина да бидат малтретирани, вербално и физички, од Албанци? А колку случаи знаете за обрани ситуации, м? Не викам дека сите се исти, сум имал контакти со неколку, изгледале фини (освен ако не е маска), но тоа се оние што имаат малку повеќе разум во нив и се далеку поцивилизирани од другите етнички Албанци во државава. Им беше дадена држава кога беа протерани од друга (иако под принуда од западните сили), полека добиваа доста права, со Рамковниот договор добија прилично многу права, но изгледа сакаат уште. Ах, таа пуста Америка, што сакам да ја снема од картата на светот. Посакувам ситуацијата да беше поинаква, НАТО да не интервенираше во војната, па ќе видевме денеска дале уште ќе можевме да ги најдеме Арачиново и Кондово.
Знам дека ова не е темата, али сакав така да напишам. Извинете за оф-топик. Искрено, ме потресе овој последен настан, солзи ми навираа во очите кога ги гледав неговите другари и другарки како се простуваат од Ангел со плач во очите. Солзи ми навираат и сега, додека го пишувам ова. И да им се плукнам на сите медиуми, на сите партии кои пробуваат да искористат од овој грозоморен настан, со цел да остварат свои политичко-финансиски поени. Арам да им е, последен да им биде залакот што ќе го изедат вечерва!

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373
Чекај бе море хеееј! Да дојдам дома да те крадам, ќе ми ги дадеш парите и ќе ме пријавиш во полиција, или ќе ме згазиш од ќотек на лице место? АБЕ ОЧАЈНИ СТЕ! ОЧАЈНИ! Убаво кажа Џену, све ќе направите само жртви да искочите...

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Инстант карма , шипац полетал со тојотата во Тетово.
E toa e deka se sitea koga go ubija Angel , na fejsbuk sekakvi komentari ostavaa, duri edna bulka napisala taka vi e site ke ve ubieme, ama steta sto radi takvi debili ke si stradaat vaka nevini.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.415
Поени од реакции
84.729
Seto ova ne bi se slucilo oni da sedea doma i da ja prijavija krazbata koja vsusnost ne se sluci.
Затоа се протестите.
Не е прва кражба и не се само кражби во прашање. Не се праи на удрен, кога ќе одиш во полиција и ќе им кажеш дедо ми го тепаа банди од Крушопек, они ќе ти речат - не сум ти ја телохранител. Кога ќе отидеш и да им кажеш ми го украдоа моторот и ете ги во Кондово се, ќе ти речат - иди плати им и земи си го, нема етнички тензии да ствараме заради еден мотор, кога ќе им речеш - секој ден возат низ маало со 200, згазија човек пред еден месец, тогаш ќе добиеш одговор дека тоа е сообраќајна работа. И така, секој месец некој јаде ќотек шетајќи се низ маало, дали жена, дете или старец.
Пријавувано е све ова и препријавувано, но полиција после мостот не смее да иде. Ќе дојдат со боксирачи и шипки, ќе истепаат прв кој им дојде и магла во безбедна територија. Сакаш ли линкови од вести за вакви случки. (мада веројатно веќе си видел)
После сакаат тие од Грчец и Крушопек, Сарај и Кондово, тука дуќани да имаат.
Па ја да доаѓам да те ебам секој ден и ништо да не ми можеш, затоа што си имам безбедна територија, кажи дали ќе ми дадеш кај тебе у двор бизнис да правам?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.964
Поени од реакции
50.967
хеаххеах, ги немаше форумскиве шошони 5 дена, сеа Саше Политико и адвокатот кој е платен да им каже вистина што им одговара се јавија, и еве ги добија напад на правда од нигде никаде.
Лесно е да окривиш мртовец за нешто, тоа и треторазреден адвокат би го направил и на таа карта би градел одбрана.

Член од
19 октомври 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
Извини јас незнам што се случило со Мартин.Н ај ако не ти е мака објасни на кратко... иначе јас мислам дека најголема пречка за војна би ни била Америка, би ја кренале цела Македонија во воздух за 3-4саати...Србија која што има 8милиони популација се осмели да војува во Косово но видовме сите каков резултат имаше сето тоа цел Белград американците го кренаа во воздух и србите беа принудени да престанат со бојната...мозам да замислам што би ни се слу.чило на нас доколку америка не нападне...па цела територија ќе ни ја кренат во воздух за нецели 24саати...
Мартин Нешковски, беше убиен од страна на полицаец на должност на еден митинг поради тоа што Мартин имал различна политичка определба од полицаецот(тоа беше причината ако не се лажам) и тогаш имаше многу протести(мислам дека беше 2010-11 не сум многу сигурен)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.415
Поени од реакции
84.729
хеаххеах, ги немаше форумскиве шошони 5 дена, сеа Саше Политико и адвокатот кој е платен да им каже вистина што им одговара се јавија, и еве ги добија напад на правда од нигде никаде.
Лесно е да окривиш мртовец за нешто, тоа и треторазреден адвокат би го направил и на таа карта би градел одбрана.
Така пред некое време, обвинија згазен мртов пешак, кој бил крив затоа што бил згазен (од брат на министер).

Kajgana Shop

На врв Bottom