Насилства во Македонија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Закана ли е ова?Е тоа е тоа што го викав дека сами ќе се предадеме и испотепаме...Ако,ако...Така треба...
Ајде бе преку Стојна више Калимеро еден кога и да се логирам денес се тебе те гледам. Одмори недела дена, кога не сакаш милум, силум.

И вие другите ај ако не почнете муабет за БДП ако не, кај ве толерира човек и аздисувате. Доста со кој гласал како гласал муабети да не ја јадете истава судбина.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Закана ли е ова?Е тоа е тоа што го викав дека сами ќе се предадеме и испотепаме...Ако,ако...Така треба...

ЛЕЕЕЕЛЕ ЏЕНУ МЕНЕ ВАКААААА :pos::pos:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.797
Да се фалам? Нема потреба за што да се фалам? Затоа што имам прекрасна земја или ?
За да ти добие на вредност мислењето и зборот...ако не продолжи да лаеш, ама мене во коментар не ме спомнувај.

Член од
21 октомври 2013
Мислења
32
Поени од реакции
13
Племето албанско не ни треба во оваа држава... тоа треба да се отстране

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
За да ти добие на вредност мислењето и зборот...ако не продолжи да лаеш, ама мене во коментар не ме спомнувај.
Браво значи ако се фалиш вредиш? Ќе запамтам одсега ;)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Да бееееееее ... у право си. Скоро цела Еврпа е у НАТО и ЕУ и на сите им е од лошо полошо а на нас ни е вака супер. Значи ЕУ и НАТО нас ќе ни наштетат така? Според тебе ако е точно ова што го кажуваш, ЕУ и НАТО нема да ставаат услови за да влезеш, сите наеднаш ќе ги примат без преговори без пристапен дијалог и ќе си ги користат.
Глуп оди прашај ги Словенците,Хрватите,Бугарите како им е пред и по влез во еу.
Принудении се на штедење и кастрење работни места за да има повеќе пари во европскиот само да се наплатат гејските задоволства и нови кредити.
Доста те лажат тоа сините тргни ги црните цвикери отвори очи мисли со своја глава.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ова не е етничко убиство како што беше она на Смиљковско езеро. Мора да се прави разлика. Гледано реално Албанците могу почесто се убиваат меѓу себе. Не е многу одамана кога на битпазар се спукаа и загинаа татко и син. Проблемот е насилството и криминалот кој е раширен меѓу Албанците а е резултат на недоволно образование и неспособност на институциите сериозно да се зафанат со цивилизирање на овој дел од македонското население. Секако тука на прво место се албанските лидери кои не само што не сакат да се справат со криминалот туку свесно го негуваат и користат по потреба на избори и слично. Нашиве пак партии сега за сега немаат моќ ниту авторитет да влијаат на оваа население. Така да се е собрано на едно место.
Но факт е пишав и порано ќе пишам пак проблемите нема да се решат со рандом малтретирање на Албанци или Македонци. Замислете само што ако ова повлече домино ефект. Што ќе биде со Македонците во Тетово, Сарај и другите. Плус распрашајте се наоколу колку Македонци има што живеат со векови со Албанците. Јас имам другар кој живее во Сарај досега не му фалело влакно од главата.
Значи ако некој манијак извршил убиство треба на него да му се судни на него и на него сличните но никако несмее да се става целиот албански народ во исти кош.
Мене ми е јасно дека најголемиот дел на форумџиите се млади луѓе на кои сеуште им врие крвта но факт е дека треба да се гледа на работите со ладна глава и да се бара долготрајно решение.

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Глуп оди прашај ги Словенците,Хрватите,Бугарите како им е пред и по влез во еу.
Принудении се на штедење и кастрење работни места за да има повеќе пари во европскиот само да се наплатат гејските задоволства и нови кредити.
Доста те лажат тоа сините тргни ги црните цвикери отвори очи мисли со своја глава.
Да зашо од секоја плата им остануваат најмалку 500Е а се задоволени од се? Можеби.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Точно...се слагам дека треба нешто да се смени..се слагам дека треба протести...ама не мора да се обезвреднува животот на детето...Затоа и реков не мора само вакви прилики да се чекаат за да се прават протести...Пошто во вакви моменти колкава и да е кај нас лутината и иритираноста и кај Албанците ќе биде, а ако дојде до инцидент меѓу двете групи знаеме кој ќе биде црна овца во тој случај...

btw за да не бидам погрешно сватен, се обезвреднува со тоа што се спинува ситуацијава во нешто што не, не е убиство ради меѓуетничка расправија.... Да се тргнеше на протест одма со „ повторно се загрзовуаат животите на младите, да се превземат построги мерки за контрола на криминалци и оружје, да се тргнеше со протест ПРОТИВ полицијата најпрвин,“ сваќам....усвари и протестот во 90% и е таков, овците овдека го спинуваат сето ова...затоа сум изиритиран, затоа и ја импулсивно ќе реагирам....па не шпон, ако сакаат и вахабист нека ме направат, ме заболе мене ташаков... Исто, за секој мене што ме извреѓа, и што ова или она на некој ќе му направел, нека се покажи на дело...нека излези надвор, нека направи тоа што вика дека ќе направи, сликај, постирај слика и фали се дур ти душа сака....дотогаш, барем испочитувајте го детето и не серете во 200 страни за 50 различни глупости...барем еднаш во животот покажете дека ви функционира една мозочна клетка
Ми се допаѓа одговорот и уште повеќе предложеното.
Да се организира мирен протест против Министерството за Внатрешни Работи заради лошото работење во поглед на безбедноста од етничките насилства и заплашувања врз Македонците во Скопје, Струга, а да не зборуваме за неприликите во кои може да се најде Македонец во чистите албански средини како Арачиново, Липковско, Зајас. Сето тоа е професионална обврска на МВР кон граѓаните од кои ги црпат средствата за своите плати, а тие тоа не го обезбедуваат.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
изгледа каменуван е автобус кај мене во маало,сега доаѓам од теретана и читам на фб

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
- Не му ставија ниту лисици на рацете. Го внесоа во комбето и му дадоа мобилен телефон да разговара. Реагиравме, ама џабе. Подоцна дојдоа „алфите“ и тие инсистираа да му стават лисици, но ниту нив не ги послушаа - велат очевидците.

Според нив, не е вистина дека убиецот признал дека го убил Ангел. Тие разбрале од полицајците дека наводно рекол оти не се сеќава што се случило. Затоа с` уште го барале оружјето оти тој не им кажал каде го фрлил.

Иако насловот на Дневник им е тапа (во стилот на срцепаратална приказна за соживот), сепак текстот е добро напишан. Инаку еве им го одговорот на оние кој рекое дека требало доживотен затвор за убиецот. Еве што добиваат пред затворот, па камоли во затворот.

http://www.dnevnik.mk/?ItemID=C65FD54866318747BDB07126DAE28299
Бидете сигурни дека ќа ја заташкаат работата.
Не се сеќава на ништо,нема нож а кој знае и дали местото било обезбедено за да може ножот ноќта да се најде.
По се изгледа играат на картата да го направат непресметлив и сместат привремено во ментална институција или во недостаток на докази да биде ослободен
И нај трагично од се се што адвокатот е Македонец КОЈ ТРЕБА ДА БИДЕ ЛИНЧУВАН ЗАРАДИ ПРЕДАВСТВО

Kajgana Shop

На врв Bottom