Точно...се слагам дека треба нешто да се смени..се слагам дека треба протести...ама не мора да се обезвреднува животот на детето...Затоа и реков не мора само вакви прилики да се чекаат за да се прават протести...Пошто во вакви моменти колкава и да е кај нас лутината и иритираноста и кај Албанците ќе биде, а ако дојде до инцидент меѓу двете групи знаеме кој ќе биде црна овца во тој случај...
btw за да не бидам погрешно сватен, се обезвреднува со тоа што се спинува ситуацијава во нешто што не, не е убиство ради меѓуетничка расправија.... Да се тргнеше на протест одма со „ повторно се загрзовуаат животите на младите, да се превземат построги мерки за контрола на криминалци и оружје, да се тргнеше со протест ПРОТИВ полицијата најпрвин,“ сваќам....усвари и протестот во 90% и е таков, овците овдека го спинуваат сето ова...затоа сум изиритиран, затоа и ја импулсивно ќе реагирам....па не шпон, ако сакаат и вахабист нека ме направат, ме заболе мене ташаков... Исто, за секој мене што ме извреѓа, и што ова или она на некој ќе му направел, нека се покажи на дело...нека излези надвор, нека направи тоа што вика дека ќе направи, сликај, постирај слика и фали се дур ти душа сака....дотогаш, барем испочитувајте го детето и не серете во 200 страни за 50 различни глупости...барем еднаш во животот покажете дека ви функционира една мозочна клетка