Музичко име на тапет : Coldplay

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Мене Ник Кејв ми е таткото на меланхолијата, љубовта и мирот на душата. Страшно добар музичар. Генијални текстови, одлични мелодии, со еден збор еден од ретките кант-автори, сеуште не сфатен од голем број на музички критичари, одличен вокал и една од најмистериозните музички појави.
Ник Кејв најдобро се конзумира навечер, на тераса на слушалки, додека цигарчето ти гори низ прстите, а денот ти поминува пред очи. (од кога престанав да пушам, ова за жал не го чувствувам повеќе)
Ќе пробам да доловам еден коментар:
„И после толку многу ислушана музика, прочитани и напишани рецензии и критики, дружби со музичари и длабоко навлезен во светот на музиката, никогаш нема да го откријам ниту пак да ја осознаам мистериозноста на Ник Кејв, само знам дека тој е уникатната и неповторлива појава во музиката.“

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441

Единствената негова песна што ја знам :D. Ми личи на баш bad boy музичар, со fuck it all став. Доста посериозна музика од прво слушање во споредба со нормалните рок тралалајки, што значи дека не е уште дојдена на дневен ред кај мене, ама свесен сум дека некогаш, било кога, би го слушал човеков редовно.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Што викате малку да го смениме правецот? На ред е DJ Lestat или попознат како Диџеј Таламаска!

talamasca.jpg talamasca_taken_by_allnighters.net_.jpg Talamasca-06.jpg

Таламаска или човекот кој го нарекуваат волшебникот на транс музиката, човекот кој ги направи најдобрите
журки ширум светот журките кои се наречени Лудило :vozbud:, никогаш не се случувало некој да заминел и да кажал: Еј тапа беше, заминувањето секогаш било со импресии. Битно да ги потсетам оние кои се фанови негови од кои и сум и јас ќе дојде точно на 4ти Октомври во Салата Борис Трајковски кој и вооедно ќе го промовира својот нов албум наречен "Level 9" затоа подгответе се и во акција пуштете се на 4ти Октомври.

Ќе ставам Дискографија како мало потсетување...

Синглови

1999 "Sinaï/Halloween" (3D Vision)
2001 "Genetik Monster" (Moon Spirits Records)
2001 "Magnetic Fields"(Spiral Trax International)
2005 "Illusion World" (Arcadia Music)

Албуми

2000 Beyond the Mask (3D Vision),
2001 Musica Divinorum (Spiral Trax International)
2003 Zodiac(3D Vision)
2004 Made in Trance(Mind Control Records)
2007 Obsessive Dream(Mind Control Records)
2009 Talamasca XSI-One (Mind Control Records/Parabola Music)
2011 Talamasca & Mesmerizer - Make Some Noise (Mind Control Records)

Останатото во врска со него ви го препуштам вам. (y)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Musica Divinorum ми е единствениот албум што ми се допаѓа од него.

S

StormRage

Гостин
Wasn't expecting this. Али луди француз е партал, као навика му е секој сет да му завршува најчесто со лисици пошо претежно е 7-8-9 сабајле. Исто така, моите почетоци со full-on trance биле баш од Talamasca. И си го поштувам чоекот, могуче да поминам сеа на 4ти октомври. Best of all, журката 2009та во охрид е нешто незаборавно.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.915
Поени од реакции
21.949
Иам напишано пуно за њега у тему за псајтранс.
Oсфен што е луд шмркатор и праи ги журке до попладне, он после Макса од Етнику, игра најкурнаски сс стил и вожњу на ефекти и мелодие у његови траке. Ја га прати на сфаку журку како игра,врти ги руке на ефекти у триде од сфи стране : D Сто посто има запалење на мускули после сфак сет. Eве у овој видео може на кратко да ги чуете едни од најјаки његови траке и да га видите његоф луд денс.

Мене од албуми наише ми праиф мерак први четири. Коинциденција или не, трака Акфариус ми се наише сфиѓа од албум Зодијак. У друу тему пиша и за омилени траке од њега, Розвел Маниа,Филингс,
Ариес. Траке од компилацие су му појјаки од албуми, како и на сфакога артиста нели. Поинтересни компилациски парчиња су ми Спикинг роботс,Екшн,Салвиан Ефект,Хај вајб(сс GMS),Илужн Ворлд.
И ја ке плесну некоју траку од њега например овуј
Еве и една соработка сс Ескиму
Oвај задња например е екстра,тмнка,мелодие и вожње фрштиф на сфи стране. Една од најјаки

Слушајте насмеану музику и имајте позитивни вибрацие и полифони мелодие :icon_mrgr:

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Иам напишано пуно за њега у тему за псајтранс.
Oсфен што е луд шмркатор и праи ги журке до попладне, он после Макса од Етнику, игра најкурнаски сс стил и вожњу на ефекти и мелодие у његови траке. Ја га прати на сфаку журку како игра,врти ги руке на ефекти у триде од сфи стране : D Сто посто има запалење на мускули после сфак сет. Eве у овој видео може на кратко да ги чуете едни од најјаки његови траке и да га видите његоф луд денс.

Мене од албуми наише ми праиф мерак први четири. Коинциденција или не, трака Акфариус ми се наише сфиѓа од албум Зодијак. У друу тему пиша и за омилени траке од њега, Розвел Маниа,Филингс,
Ариес. Траке од компилацие су му појјаки од албуми, како и на сфакога артиста нели. Поинтересни компилациски парчиња су ми Спикинг роботс,Екшн,Салвиан Ефект,Хај вајб(сс GMS),Илужн Ворлд.
И ја ке плесну некоју траку од њега например овуј
Еве и една соработка сс Ескиму
Oвај задња например е екстра,тмнка,мелодие и вожње фрштиф на сфи стране. Една од најјаки

Слушајте насмеану музику и имајте позитивни вибрацие и полифони мелодие :icon_mrgr:
Признај си дека видео сас денсање на КРТ првпут си га видеја. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
FOO FIGHTERS
Foo Fighters are an American rock band formed by singer/guitarist/drummer Dave Grohl in 1995 in Seattle, USA. Grohl formed the group as a one-man project after the dissolution of his previous band Nirvana in 1994. Prior to the release of Foo Fighters in 1995, Grohl drafted Nate Mendel (bass), William Goldsmith(drums) (both of Sunny Day Real Estate and The Fire Theft), and Pat Smear (guitar) (of The Germs) to complete the group.

S

StormRage

Гостин
Многу викаат дека наследиле од нирвана, мооожда нешто. Но музиката им е сепак многу добра, бенд кој многу го поштовам не само музички туку општо, сите спотови им се лудило :D посебно Walk шо ми е личен фаворит. Исто секоја чест за тепачката пред некоја година кога Дејв го избрка типот е тоа беше врв :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Плави Оркестар се бенд форимиран во 1983 година во Сараево. Ја примиле наградата ФИДОФ за најдобар композитор, наградата ЦЕСМЕ за најдобра песна. Плави Оркестар беа дел од познатиот Нови Примитивизам, кој се појави заедно со бендовите Забрането Пушење и Елвис Куртович и Црвена Јабука. Имаат издадено 8 албуми, и одржано над 1500 концерти ширум светот. Најголем број концерти имаат одржано во државите од поранешна Југославија.

Членови на групата:
  • Saša Lošić - vokal
  • Mladen Pavičić - gitara (do 1992.)
  • Saša Zalepugin - gitara (od 1997.)
  • Admir Ćeramida - bubnjevi
  • Samir Ćeramida- bas gitara
Diskografija
  • 1985. - Kad mi kažeš paša / Goodbye teens (singlica)
  • 1985. - Bolje biti pijan nego star / Šta će nama šoferima kuća (singlica)
  • 1985. - Soldatski bal
  • 1986. - Smrt fašizmu
  • 1989. - Sunce na prozoru
  • 1991. - Simpatija
  • 1992. - Sačuvaj zadnji ples za mene
  • 1996. - Everblue 1, Everblue 2 (kompilacije, s neobjavljenim pjesmama - O la la i Mladene, koje su trebale biti objavljene na albumu Soldatski bal)
  • 1998. - Long play
  • 1999. - Infinity
  • 2005. - Antologija
  • 2007. - The Ultimate Collection, (Croatia Records)
  • 2007. - The Platinum Collection, (City Records)
  • 2012. - Sedam

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.174
Поени од реакции
13.453
Баш сакав нив да ги ставам во темата топ 10 песни за следни. Според мене колку и да прават кафанска музика, за кршење часи рок што се вика и нешто налик фолк рок, сепак се бенд за почит. Опстојуваат еве веќе 30 години, имаат многу добри текстови и легендарни песни што и ден денеска се пуштаат насекаде и се достапни за новите генерации. Саша е исто многу кул лик, ја има таа харизма во себе, супер вокал е исто, доста почитуван лик ми е. Нешто и музиче нивно да ставам
оваа мислам химна е на овие простори, нема човек скоро што не ја знае

не ги слушам многу често, ама од периоди на периоди во зависност од расположение и тоа како добро ми доаѓаат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom