Музичко име на тапет : Coldplay

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
мизар и архангел преставуваат едни од столбовите на македонската музичка уметност, особено кога мизар ќе го додадат тој етно стил, шо викаат старите абе срце да ти заигра
песнава од што ми е толку deep, ја барам адел да се рола внатре

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Баш сега ја слушав НОЖ од албумот Поглед кон цветната градина. Инаку ги има сите албуми на Мизар на Spotify што навистина е за поздравување.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Не ги можам. Воопшто!:вонзем:
Eпа и тие тебе не те можа бе :D

Инаку сум присуствувал тука на сниманово. Страшен настап имаа во Апореа. Народот ги пееше нивните песни до ниедно време.

Хајсенберг

Компјутерски Инжињер
Член од
15 ноември 2013
Мислења
347
Поени од реакции
365
Архангел и Мизар се едни од најдобрите рок бендови во Р.Македонија..неодамна почнав да ги слушам,пред околу 1 месец.Премногу ми се свиѓа нивниот стил на музика

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Без намера да ги омаловажам другите членови на групата, за мене Горазд Чаповски и Горан Трајкоски се нераскинлив дел од Мизар. Таа негова боја на глас, хорско и мрачно пеење го дава шмекот. Мизар е институција во музиката. Не се за секој (не се лутете, не велам дека немате вкус, не ве потценувам) едноставно ако не ги можете заобиколете ги.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не ги можам. Воопшто!:вонзем:
Се разбира. А зошто и би ги можела?

Мизар го сублимира севкупното духовно живеење на македонскиот народ низ вековите, трагите на Византија, православието, целокупната несреќа на овој народ, и начинот на кој што тој низ вековите се носел со неа, преку создавање убавина и ред во хаосот. Како дебарските везени шамии.

Зошто ти би можела една таква работа, покрај длабочината на Ламбе или Влатко?

И добро е што не ги можеш, верувај ми.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803

Мизар го сублимира севкупното духовно живеење на македонскиот народ низ вековите, трагите на Византија, православието, целокупната несреќа на овој народ, и начинот на кој што тој низ вековите се носел со неа, преку создавање убавина и ред во хаосот. Како дебарските везени шамии.

Фала многу Ставро што ме просветли за духовната вредност на Мизар. Посебно го ценам твоево мислење, бидејќи знам колку ти продуховено живееш како вистински православен македонски христијанин.

Морам да ти признаам дека не знам како изгледаат дебарските везени шамии. Може кога ќе ги видам, ќе знам точно на што мислиш. Штетата е на мене, баш сакам и везени работи и шамии.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208

И истото го исполнува низ медиокритетска музичка структура проткаена со, барем за мене, агонизирачки вокали. Мањебитно.
Зошто длабочината на Мизар треба да биде глорифицирана за разлика од таа на Ламбе?

Kajgana Shop

На врв Bottom