Месечари!

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Јас спијам како топ, ама затоа брат ми знае да ме изненади некогаш.Се разбудува, ме гледа во очи, и вика ,,Кај се бомбоните????,,И јас викам кои бомбони сеа, кај виде, и он, вика,,ти си глупа не знаеш ништо, јас па за бомбони најдов да прашуам,,.И си заспа.После се чудеше кога му кажував.
И еднаш дојде дечко ми кај мене, брат ми спиеше, и стана, се поздрави со него, и почна нешто за фудбал да му кажуе, и пак заспа.По 2 минути стана, и вика,,Еј кај си бе ти, од коа не си дошол,,.И како да го убедам дека праел муабет пред 2 мин со него??

П.С. Брат ако читаш, не се лути:smir::back::pipi:

bezobrazna

...Paste
Член од
7 август 2008
Мислења
440
Поени од реакции
27
јас сум месечар,ама одамна немам некој испад направено... се дешаваше на времето да шетам по соба,да си праам муабет сама... и уште 100 дешавки, а утредента врска немам за ништо ... :pipi:

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Porano znam deka mnogu mesecarev, sto duri i ne se sekjavam kolku pati... Na pocetokot na prva godina ( sredno ), sedev po celi nokji ucejki anatomija :tapp:, i toa mi bese opsesija, pa duri i vo son. I taka sum si stanala, sred nokj i sum otisla kaj majka mi vo soba, sum go zapalila svetloto i sum pocnala da i objasnuvam za muskuli na noga ( pritoa pokazuvajki na mojata :pos: )... I koga sum zavrsila sum se vratila samata vo krevet :nesvest: , a majka mi ostanala da se smee cel nokj...

A ako pravime muabet za zborenje u son, toa e nesto najnormalno kaj mene :pipi:, ova leto, na odmor sme si napravile so decko mi mnogu ubav muabet, a toj duri posle svatil deka jas ustvari spijam :vozbud:

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
Porano znam deka mnogu mesecarev, sto duri i ne se sekjavam kolku pati... Na pocetokot na prva godina ( sredno ), sedev po celi nokji ucejki anatomija :tapp:, i toa mi bese opsesija, pa duri i vo son. I taka sum si stanala, sred nokj i sum otisla kaj majka mi vo soba, sum go zapalila svetloto i sum pocnala da i objasnuvam za muskuli na noga ( pritoa pokazuvajki na mojata :pos: )... I koga sum zavrsila sum se vratila samata vo krevet :nesvest: , a majka mi ostanala da se smee cel nokj...

A ako pravime muabet za zborenje u son, toa e nesto najnormalno kaj mene :pipi:, ova leto, na odmor sme si napravile so decko mi mnogu ubav muabet, a toj duri posle svatil deka jas ustvari spijam :vozbud:
поради премореност се месечари најчесто... мислам го имаа докажано едни британски научници можда го гледал уште некој на дисковери...

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
ех тоа ко бев помала ми се имаше случувано на неколку пати се будев онака од сон месечарев.. сега не сум се :)

Ti Si

Црнец
Член од
27 јули 2008
Мислења
269
Поени од реакции
10
Pred dve ili tri godini beshe,mi kazuvaa majka mi i sestra mi,sum stanal navecer(bez svest),sum otisol u dnevnata kaj sho bile majka mi i sestra mi(i toa bez svest),i sum kazal:kaj mi se ushite:tapp:i sum se vratil da spijam.....koa mi kazaa utredenta me zabole stomakot od smeenje.......:kesa:

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Леле со ова месечарење мене ми е страв да спијам у иста соба со сестра ми...ама спијам!:vozbud:
Порано од такт ме вадеше бе луда, станува , си збори , си отвара по шкафови .....лудница :pos2:

V

Viktorijabt

Гостин
Мене ми има го има кажувано другарка ми ова
Некој ден си купила нови чевли кои многу ги сакала. И вечерта кога заспала, си станала од кревет, си излегла од собата, си отишла во ходникот каде што и биле чевлите, се наведнала, ги погалила и пак си легнала. Мајка и ја сетила кога станала и цело време ја гледала што прави. Другото утро кога ја прашала зошто направи така, таа на ништо не се сеќавала.

Huzzy Gurl

Animal Lover
Член од
14 септември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
128
Е јас сум месечар...многу пати ми се има случено да се разбудам во ходникот или во тоалетот или зад вратата на мојата соба или пак да се разбудам стоејки на сред соба...интересно е а за некои е чудно и не можат да го разберат овој феномен хахаха

Pan

Член од
18 септември 2008
Мислења
6
Поени од реакции
1
:pos2::pos2:Вчера или завчера братми стана и поцна да ми оди по соба и да уфка сум се згазил од смеење.

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Порано бев...сега не сум...:)
Ко мала знам дека мн. често се будев во шпајз, или на тераса, кога сакав да одам во ве-це, и не бев свесна како сум стигнала таму и што барам...само знам дека ми се одеше во ве-це:) Баба ми ми има кажувано дека некоја вечер сум станала од креветот, сум ја отворила вратата од терасата од детската, сум излегла на терасата и сум ја префрлила едната нога преку оградата на терасата(живеев на 5 спрат, па сега вие видете:)).Среќа што она се буди на секој шум, па и тогаш се разбудила и тргнала по мене. Кога ме видела со едната нога преку ограата одма ме повлекла назад...Утредента кога ми раскажуваше не се сеќавав на ништо од ова дека сум го правела... И од тогаш ми се нема слученоо нешто слично:) Иххх замислете да не дошла по мене баба ми...:vozbud:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Сите месечари на форумот ги поздравувам со песната: Месечина, месечина јој јој :):):):)

Член од
10 април 2008
Мислења
52
Поени од реакции
1
Сум имал такви дешавки,како мал обично сум станувал од кревет и сум седнувал кај мајка ми на перница,така неколку саата и после назад во кревет,братучедка ми се пресели во Англија и со дечко и спијат во иста соба :drk:и таа нонстоп си збори на Македонски во сон нормално ама Англичанецот ми вика врска си неам што збори ништо не ја разбирам,хаха,иии сакав да ви кажам,глеам сите станувате во 3 саат сабајле да месечарите,на полна месечина,господ умрел во 3 саат сабајле,не што ве асоцира ова?

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Epa vaka ... Jas bev mesechar do pred godina-dve ... Mi se deshavaa razni gluposti navecher [ma da ja ne se sekjavam sho se deshavalo toa majka mi mi kazuvala]... Se deshavalo da stanam od spienje da begam niz stan ... Kako da me brka neshto ... Sum begal niz cel stan i sum se kriel po kjoshevi ... Losho e chuvstvoto ... Jas ne mozam da se setam kako sum trchal po stan ... Ama vo son e poinaku ... Ne znam stvarno kako da go opisham ... Btw ova mi se deshavalo samo koga sum bil bolen [temperatura] ... A mi se imalo i deshavano mirno da stanam i da zboram na nekoj chuden jazik koj nikoj ne go razbira [brblanje bez vrska :)] i isto taka mi se ima deseno da stanam od spienje i da krenam neshto shto e premnogu teshko ... Na primer ... Na 11 godini go imam krenato TV-to ... Vo vakov sluchaj NIKAKO ne treba da probuvaat da te razbudat ... Tuku samo da ti rechat da se vratish na spienje ...

Член од
6 септември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
2
Pa i mene mi sa ima sluceno nesto takvo ali do pred 4 ili 5 godini.Jas ne setav kako ovi no zatoa pak si zboruvav mnogu vo son<<<ali jas nisto ne znam za toa mi kazuvase majkami.Isto i mene me nosea po bajacki ali nisto ne biduvase.Ali kako sto rastev veke ne mi se slucuvase.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom