Месечари!

Член од
18 јуни 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
huhuuu tek sea doznav deka sum mesecar:))) kakvo zborenje, ekskurzii po doma praam ja:D ....kako i da e jaka stvar majka mi uvek mi kazuva po neso novo ja si se cudam, ali neznam nekako ne sum pomislil na toa deka sum mesecar....

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
E jas sum eden vid mesecar samo so najcudnoto od se e so obicno stanuvam od son koa postam.Znaci sekogas skoro za vreme na postot jas nekoja vecer ke stanam od son i najtragicnoto e so si zboram i plasam se zivo i divo :pos2: sala na strana seriozna sum za ova so go napisav prethodno i bev mnogu isplasena prvite nekolku pati i posle bev kaj pop neso i go prasuvav so kako i tie raboti i aj pogodete so mi rece? Mi kaza deka toa vsusnost bile losite duhovi ili takvi slicni raboti sto sakaat da mi go rasipat postot i zatoa mi se pojavuvale u son zatoa sto znaele demek niso loso nemozam da napravam koa sum svesna mislam budna.Epten e jezivo zimi se i mnogu pati se palsam no so bide neka bide vise....

mile_panikaaa

Нормален
Член од
28 април 2008
Мислења
348
Поени од реакции
9
Брат ми е месечар и тоа невиден.Една случка најгадна што ми се десила,Таман брат ми заспал и ја у ВЦ ми се идеше а ова у 4 саат сабајле се дешава и идем у ВЦ и по некое време се враќам и брат ми одеднаш стануе ги ококорил очите и ми вика ела да ти шепнем нешто и ја таман се приближуем чуеков ка ми ЗАКАЧИ еден гаден ШАМАР, и одеднаш заспива у пм.незнаев тогаш што да напраем да го будим ида се карам или не и баталив.Ииии уште сабајлето ме ебааше у пм е тоа ти е месечар.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.733
Поени од реакции
11.610
Мојот другар е месечар, и еднаш кога месечареше, го исплашив, и сеа е во лудница, се збрка .. :nesum:

Се зезам, јас само еднаш имам месечарено, и тоа имам излезено надвор на улица, се додека не ме осети баба ми.. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па не сум баш месечар да се каже, но ми се имаат случено некои чудни работи во сон. На пример ми се има случено сред сон несвесно да го земам телефонот и да му пишам на некому смс која си нема врска, трескани зборови. Или па да земам да си ја уклучам климата и да се чудам после кој ја уклучил.
Се распрашував за ова и најдов во книга од Фројд сека сонот е остварување на желбите, а јас кога ми се случи тоа со телефонот и климата го посакував во сонот, затоа што ми беше топло и требаше да пратам смс. Ете, паметен човек.
Само за месечарите вака уште никој не објаснил, колку што знам:)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Јас да сум ти бил полумесечар :):) Зборам и пеам во сон без престан, а еднаш легнав во соба кај мене а се разбудив во кујна.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Месечар и пол...
се случувало да легнам во една соба, а утредента да се разбудам во друга соба, лежејки до вратата...:nesum:
или пак да станам од креветот, вклучам светло, трескам глупости... и пак да заспијам како ништо да било...
бар така ми кажуваат домашните што ме имат гледано :nesvest:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
брат ми порано месечарел и испадна многу сакал балкони и поради него летно време сме морале да се гушиме за де не се отвараат прозорци и балкони

S

SSS-Stolica

Гостин
досега имам еднаш месечарено и тоа во ѕид се лупнам.исто така многу зборам во сон брат ми се прска од смеење

Son.Of.Macedon

Македонист
Член од
28 јули 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
Ми се има слу4увано три пати :

1.Сум станал од мојата соба сум отишол во дневната соба .. сум ја запалил сијалицата видел каде е троседот :nesvest: и си легнал .. моите ме забележале и НАЗАД !!!

2.Сабалјето мајка ми ќе оде на работа и уплашила се жената доваѓа ,цитирам: Дека беше синоќа ?? викам бегај ма никаде не сум бил .. а прекрива4от со кој се завивам бил пред прагот на влезната врата ... Дека сум бил .. јебем ли га :toe:

3.Сум станал некаде одолу полноќ и сум зборувал свашта .. пр. За некои си мравки пред вратата ....татко ми бил таму.. и тоа ..

заебана работа е тоа ејј .. ама сепак и покрај ова јас не мислам дека сум месе4ар .. позз :helou:

Б

БејбиГрл

Гостин
Јас не сум месечар. Само може да ми се деси исто и мене како на Џену да пишувам смс во сон или да правам мубает на тел и ништо не се сеќавам нередниот ден. Ама не пишувам јас не некои безвеза, на најблиските ќе им пишувам нешто поврзано со сонот или пак нешто што преку денот сум сакала да им го кажам ама ете останало така:)
Инаку мојот прв братучед е месечар и многу е страшо. Прво како мал стануваше и шеташе по станот, мочаше кај стигне и после почна да излегува надвор. Еднаш се има разбудено во дворот, а најстрашно беше коа станал го нашол клучот од надворешната врата (и покрај тоа што го кријат од него) и излегол. Никој не го осетил, незнаме колку време бил надвор а дома го врати еден човек кој работи во пекара и го видел сабајлето во 4-5 како се маа безвеза по пиџами, му станало јасно ддека месечари и до донесе дома. Инаку таму каде што го видел човекот било за 15-20мин од дома. Исто така повеќепати има станувано да ја претепа сестра му, ама онака агресивно тепање. Понекогаш крши се што најде околку него. Затоа денес спие во заклучена соба само со кревет и понекогаш само ќе станел ќе викал ќе плакал и пак си легувал.
Јас неколку пати коа сум одела или е доаѓал на гости сум била со него кога месечарел и многу ми беше страшно, незнам како да реагирам ниту пак знам што тој ќе направи. Само му велам да си легне, да спие и си продолжува.
А да, и секогаш му се отворено очите, а никогаш не збори, ако му збориш само те гледа така чудно, страшно....

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Па не сум баш месечар да се каже, но ми се имаат случено некои чудни работи во сон. На пример ми се има случено сред сон несвесно да го земам телефонот и да му пишам на некому смс која си нема врска, трескани зборови. Или па да земам да си ја уклучам климата и да се чудам после кој ја уклучил.
Се распрашував за ова и најдов во книга од Фројд сека сонот е остварување на желбите, а јас кога ми се случи тоа со телефонот и климата го посакував во сонот, затоа што ми беше топло и требаше да пратам смс. Ете, паметен човек.
Само за месечарите вака уште никој не објаснил, колку што знам:)
ХАХА Џену значи покрај тебе телефон на при пејд зошто ноќта е долга, а на сметка ако правиш разговори ќе збогатиш некој ХЕХЕ

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Имам месечарено само еднаш како помал.
Си легнав во кревет и само отворив очи и се наоѓав на маса во трпезаријата , беше точно 3:33 и глеам околку мене мајка ми,татко ми,баба ми,дедо ми и брат ми . Сум се дерел дека несакам да спијам во мојот кревет , дека бил злобен :kesa:. Коа ми кажаа после на масата ја само направив :toe: и си легнав :)

А покрај тоа се дешава да пишам порака доека спијам , или па да си го извадам пирсот и да го ставам на некој Х место . Така иам изгубено 10 пирса :)...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ova strasna rabota. Samo cudno mi e kako mozat da odat po zidovi ili da skokaat po 10-tina metri. Ima i vakvi slucaevi i strasno e. Pozdrav.
пер незнам што тие али човек да месечари и притоа да оди по зид и да скока 10 метри ни на игри го нема...real engin-от едносавно не им дава...::)):):):):):) иначе иам месечарено еднаш...барем еднаш ме имаат фатено моите :) :poss:

Член од
6 септември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
0
lele decki izvinete .a iskrenosta ama se isnasmeav na sluckite...vistina se naludnicavi..:smir:
jas ednas okolu 10 godini ko sum bila sum stanala da mocam ama namesto vo WC sum vlegla vo garaza i sum kleknala..dojdoja moite i me ubedvaja nekoe vreme da odam vo WC da ne pram gluposti ama tesko mu idese.. ama najglupo e so bev polusvesna zosto se sekavam na nekoi sliki..

inaku cesto mi se slucva deckoto na sabajle da mi reci SO MI DZVONESE VO CETIRI SABAJLE NA MOB, a jas nemam pojma za to..nitu pak mi teknalo da proveram dali ima dokumentirano takov nastan i vo mojot telefon...i sekako za nesreka sum na post-paid...:kesa:
a jas vas vi se smeev...:helou::helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom