Месечари!

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Во Охрид летово ми се има десено такво нешто.. беше негде 2 саат по полноќ и легнувам на балкон пошо еден другар се истури од поваќање во собата кај што двајцата спиевме и страшно смрдеше .. фино лепо си легнав заспав и утредента се будам во кревет .... не прашувајте ни ја незнам како :)
препоставка ... ми било ладно на балкон и сум станал несвесно и сум си легнал во кревет ....
п.с. од балконот до собата има 3 врати за отварање ...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
јас не сум месечар, ама ми се има десено еднаш, бев многу уморен и си легнав кун 8 сатот и кун 10 сат на сестрами му дошле другарки и седат в дневан а јас станвам гол по гашти одам в дневна пијам вода, седвам на двоседот гледам малку ТВ и пак си се враќам в кревет и од то ништо не памтам се ми кажуваја сабајлето :kesa::kesa: :)

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
не сум месечар не верувам дека некогаш ќе се исклучам толку да незнам каде одам и каде ќе се најдам утрото, а и не верувам да ми се случи тоа, дека како прво тешко заспивам, а и плус најмал шум ме буди:vozbud:

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Бев месечар до мојата 7 година.Бидејќи спиев сама во детската соба,особено во летниот период се случуваше од креветот да се најдам како спијам на терасата па моите нон стоп ме преместуваа.И одеднаш откако почнав да одам у школо престанав да го правам тоа и не ми се десило повеќе такво нешто.

Член од
23 август 2008
Мислења
79
Поени од реакции
0
мене еднаш ми се има десено кога бев на одмор во Бугарија ..накај два саат по полноќ и станувам од кревет отворам врата од собата и одма пред мене има врата за во ве-це и ја комотно влегувам у ве-це и влегувам у када и се олеснив и откако завршив пак се вратив у собата и си легнав да спијам

Ares

Immortall
Член од
3 февруари 2009
Мислења
154
Поени од реакции
11
Супер тема. Јас лично не сум месечар, ама брат ми е.:) Имало повеќе случки со него, меѓу кои би ја издвоил таа со цвеќето и саксијата:pos:
Поодамна беше тоа уште кога бевме мали, мислам оти бев 5-то одд. а брат ми прваче, и седиме така една вечер со татко ми и зјапаме во ТВ гледавме фудбал, кога наеднаш слушам нешто ми шумоли. Се свртевме двајцата со татко ми и го глеам генијалецот моча во саксијата у дневна соба:vozbud: Шо праиш бе му викам, а он како реакција на тоа вика доста бе, доста ке ги избркаш пиленцата:poss:Се случуваше и додека спие да ги пцуе децата со кои што играше по цел ден, и вика: додај бе педер додај да видиш каква тројка ке му мавнам... само се чудев и до ден денес се чудам што е тоа шо му праи кајгана во мозокот додека спие:toe:

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Како мал имам 3-4 пати месечарено, ама не повевќе затоа ама сум правил забегани работи,обично сум се пресоблекувал и одам во ВЦ па се враќам и се пресоблечувам. Еднаш на ова нај сум се смеел кога беа кај нас кумовите на спиење(од друг град се) и сум бркал на луѓето по џепови, барајки влакно.:pos2::pos2: Толку како поголем малку ништо:pos2:

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Народен лек против месечарење е да се постави леѓен со студена вода пред креветот и кога ќе стане месечарот ќе згазне во водата и ќе се разбуди.
А ако го утне х) Ондак цела када!

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
имам слушнато дека кога некој месечари, не смее да го будат со тресење или со викање зш можел да добие удар... не сум сигурен
требало само да му го кажеш името, и кажи врати се на спиење

иначе брат ми е месечар, скоро секоја вечер го слушам кај шо зборува, мрмори... многу пати станува од кревет, ќе седне на компјутер, или ќе се прошета некој круг

еднаш јас нешо на интернет чачкам, тој станува и ми вика ај побрзо тренерон вика да трчаме... јас му реков оди ти јас ќе дојдам попосле, и го глеам трча низ вратата:pos2:
интересни се месечари, ако знаеш да си играш со нив

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Јаз знам ми раскажуваат дома ако ме слушнат, брблам лупам глупости
и само ќе ме разбуди некој и си продолжувам со спање!
А сестрами има знаење и кога е под процес на месечарење да си ја прошета цела куќа, си влегува по соби и разно, еднаш ќе си излезеше и надвор, ама се избаци херојот(Јас) и ја спречив т.ест ја спасив од темнината!
:back:
:helou:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
Kako mal sum stanuval , sum odel vo WC sum vrsel rabota i sum se vrakjal nazad v krevet . Interesna rabota , skalite togas ne bea zagradeni i mnooogu pati mi se povtoruvase istiot son - kaj so skokam od skalite niz otvorot dolu na fotelja . Ako slucajno koga mesecarev mi teknese da si go ostvaram sonot ke me vadea so spakla dole . Ke se zapleskav . Za bladanje i karate da ne zboruvam :)

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Imam videno mesecar koj setase po ulica nekade posle polnok.Idese kola,ja poceka da pomine,i posle prodolzi.Me cudi kako mesecarite mozat taka.MOZAT a gledaat.

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Често ми се случува да зборувам во сон ..... Неколку пати ја имам пцуено баба ми во сон :vozbud: Па дури сум и барал да ми подаде топка да дадам гол :vozbud: Имам и станато и излезено на тераса , и кога мајка ми ме прашалла што правам , јас сум и рекол : Ме викаат другарите :vozbud: Но незаборавен ке остане оној пат кога отидов по мала нужда во фрижидерот !!!

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Ретко сум станувал,ама еднаш кога станав удрив со главата у регал :pos2:
А за зборување во сон,имам зборувано.Татко ми има кажувано,сум викал бегајте,бегајте :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom