Месечари!

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.047
Поени од реакции
13
Bratucetka mi stanuvase vo sonot pa so jorganot na glava izlagase nadvor.
Pa ja nosea po bajacki tamu vamu za sreka se izleci:pipi:

V

Viktorijabt

Гостин
Имам слушано дека ако видиш некој како месечари не треба да му го споменеш името оти ќе настрадал пр. ако е на тераса ќе скокне или така нешто.

Член од
28 август 2008
Мислења
189
Поени од реакции
5
ја месечарам..додуша,оваа последната една година послабо..само зборам и такви работи..а порано ми се дешаваше да отидам у друга соба,да шетам,па да не можат да ме најдат..и слични глупости..и богами и смешки :vozbud:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Ми се има случено еднаш да месечарам, и тоа кај другарка дома :pos: Бев кај неа да спијам и легнавме во дневна, на два посебни троседи :) И заспавме... И јас памтам едно време станав да идам во веце (кај неа во соба)... Наредно, се будам кај неа на кревет (кој беше на спрат, значи по скали сум се качувала), врз даљинско и уште неколку ствари што биле оставени на креветот, а светлото во веце запалено и мене уште ми се моча :) Се збунив малку, бев у веце, и си се вратив да спијам :) И не и кажав никад :)

А знам случка од лани летото, кога бев во камп со други деца... Едно девојче секоја вечер стануваше во исто време, се пикаше во ќош и вриштеше... И сите се вадеа од памет... А кога ќе ја разбудеа не памтеше ништо, а и кажа дека до сега не месечарела или слично... И го сменија креветот и престана :toe:

Член од
30 октомври 2008
Мислења
56
Поени од реакции
5
Знае ли некој дали се јавува месечарење после пубертет ???? До сеа неам сретнато такво нешто....

К

*Каталонец*

Гостин
Хехе ми беше интересно ова кога еден другар на една од поголемите екскурзии во основно кој беше месечар и стануваше навечер и го бараше клучот од собата наша кој ние го криевме пред тоа и за чудо од прва го пронаоѓаше :toe:
чудна работа...:)

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Јас сум месечар.
Летото ми се случи еднаш, спиев в соба со брат ми и јас си имам некои ко навики не знам, ко ќе спијам секогаш шутирам се околу мене и перници фрлам настрана и се. И сабајлето мама доаѓа и ми вели дека перницата ја пронашла сабајлето на скали. А татко ми тогаш дежурен беше, ни брат ми никој не го напрајл то...и + ко мала сум станвела сум шетала околу соби во куќава...:toe:

G

GoddessOfRock

Гостин
Немам месечарено , но имам гледано еденн куп случаи. Секогаш е смешки: Мојата братучетка е месечар и еднаш таа спиеше кај нас и стана во 3 саат седна на креветот и почна да се дере : САКАМ СКОППСКОООО ( рекламата беше актуелна тогаш), после играше танго со моето куче... :pos2::pos2:Инаку тоа нема врска со месечината. Тоа е фаза од спењето

The ReD DeviL

Supervisor
Член од
27 јули 2008
Мислења
135
Поени од реакции
15
Имам месечарено одамна.... Сум станал од кревет и одење на влезната врата и сум почнал да тропам (како пијан) и станал татко ми и некако ме вратил во кревет.
Ми се нема ова случено во последно време.....

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
му се има ли случено на некој да оде по жиците за струјата шо се?:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
14 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
1
Јас као мал сум месечарел еднаш ама ке го поманм цел живот...
Сум станал од спиење и мајка ми забележала..и сум зел гитарата штрак на појачало и сум ја рокал едно два саати и на крај се разбудив со неа сабалјето и се чудев од кај дојде:):)
P.S.Поздрав за MetalHeart!! \Behemoth/ \m/ \m/ \m/!!
Цар! Имам еден другар се враќале од екскузија сите ѓон, и типот доека им свирел на другиве заспал...
Он топик: не месечарам ама еднаш сонував дека некој ја пуштил Creeping Death од Metallica, и дека јас се дерам како ненормален Die! Die! Die! додека лежам во кревет. Сабајлето се осеќав супер! Топ се наспав тогаш... Мислев дека и наредна вечер ќе слушнам некоја нивна песна, обично на секој концерт Creeping Death им е прва ама јебига немаше музики ни наредната вечер ни никогаш до сега.

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Народен лек против месечарење е да се постави леѓен со студена вода пред креветот и кога ќе стане месечарот ќе згазне во водата и ќе се разбуди.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Народен лек против месечарење е да се постави леѓен со студена вода пред креветот и кога ќе стане месечарот ќе згазне во водата и ќе се разбуди.
Јаже за нога и тоа како би било лек и тоа доста помалку неред ќе направи.

*инаку што бара темава во мистерии, сите знаеме дека месечари постојат а и зошто месечарат.

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Јаже за нога и тоа како би било лек и тоа доста помалку неред ќе направи.

*инаку што бара темава во мистерии, сите знаеме дека месечари постојат а и зошто месечарат.
Да бе со лисици нека го врзат за кревет.:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom