Машко-женски предрасуди

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Викторгг напиша:
Жените бре не знаат да возат...
Koj ти рече дека не знаат? Дивајн знаеш како вози? А да не кажувам како со рикверц работи мх мх
Џабе е муабетот дека жените не знаат да возат.
Serpico напиша:
Дали има реална потреба?
Шо дали има реална потреба?
Serpico напиша:
Не е тоа лигавост. Ете нели зад секој успешен маж стои успешна жена? :) Koга ќе размислам двапати, ова е добра максима за смирување на страстите на секоја жена која сака да моча стоечки. Иако подобро тоа го прави клечејќи :smir:
Жити се? Леле колку ќе се смири една жена кога ова ќе и` го кажеш само колку да и` ги смириш страстите.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Fortune напиша:
Шо дали има реална потреба?

Жити се? Леле колку ќе се смири една жена кога ова ќе и` го кажеш само колку да и` ги смириш страстите.

Реална потреба од израмнетост во СЕКОЈ поглед, иако има работи кои едните или другите ги прават подобро.

Еве вака...на жена како тебе нема потреба да и ги смируваш страстите со таков муабет, зошто си знае што најдобро знае да прави. На тој начин, страстите се смируваат кај жени кои немаат мерка за реалната потреба спомената погоре. Дали сум во право?:smir:

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Fortune напиша:
Ако сака нека се смири ако не има и други методи за смирување. :zlo:

OrTacE

мангуп
Член од
28 мај 2006
Мислења
628
Поени од реакции
5
Дивајн напиша:
Оу мај гад ...

1. Можам да исцепам 4 кубици дрва

Можам и јас. ама ке ми требаат 3-4 години да идам во теретана зашо сега моментално неможам ни едно а и да можам може да ми излезе едно дрво со глужд и ке заглавам.

2. Можам да сменам сигурач на сааатот

Кога би знаела како, ќе можам и јас. ама и да знам страф ке ми е да го отворам вратничето на таблата.

3. Можам да возам шлепер

Ако ме фати желба, ќе земам часови и ќе можам и јас. А дали би возела? малце потешко

4. Можам да купам кондоми во продавница

Можам и јас.

5. И да, можам да бидам претседател на Државава.

Можам и јас ама прво никој не би избрал жена за председател ама и не личи.
вака изгледа подобро а дивне?:vozbud: :vozbud: :vozbud:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
Дивајн напиша:
Темава не ми е баш за во љ и с, па затоа нека биде тука ...
Да набројам општо некои од предрасудите во врска со машко-женските односи:

1. Тој мора да биде повисок од неа.
2. Тој мора да биде постар од неа.
3. Таа мора да биде послаба од него.
4. Тој може да заработува и за неа, но не и обратно.
5. Маж и домашни работи, никако ...?
6. Жена шефица во фирма, никако ...?
7. Таа плаќа пијачка во кафана, никако ...?

........

Па сега, дали се сложувате со нив, дали ги оправдувате, дали имате да додадете уште некоја посекојдневна или па ќе ги негирате сите можни машко-женски предрасуди?

п.с. поздрав до стадото.

1. Вајстина е, жена мора да е пониска.
2. Вајстина е, жена мора да е помала во години.
3. Вајстина е, жена мора да е послаба од маж оти нема да го сексуално привлекува.
4. Вајстина е, жена и пари лоша комбинација.
5. Вајстина е, маж и кафански работи секако.
6. Вајстина е, жена само во кревет и кујна.
7. Вајстина е, жена пари не смее да има за да плаќа.

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Metamorphosis напиша:
1. Вајстина е, жена мора да е пониска.
2. Вајстина е, жена мора да е помала во години.
3. Вајстина е, жена мора да е послаба од маж оти нема да го сексуално привлекува.
4. Вајстина е, жена и пари лоша комбинација.
5. Вајстина е, маж и кафански работи секако.
6. Вајстина е, жена само во кревет и кујна.
7. Вајстина е, жена пари не смее да има за да плаќа.
Вистина е, и јас се согласувам.

Само каков маж, таква жена.
Ако е тој Џорџ Клуни на пример, во ред. Ентони Хопкинс евентуално.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
JASMIN напиша:
Вистина е, и јас се согласувам.

Само каков маж, таква жена.
Ако е тој Џорџ Клуни на пример, во ред. Ентони Хопкинс
евентуално.
Вајстина е и тоа, него каде го најде тој Ентони Хопкинс старо дртало?

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Metamorphosis напиша:
Вајстина е и тоа, него каде го најде тој Ентони Хопкинс старо дртало?
Како да ти објаснам...Дојди ѕирни ми во стомаков кога го гледам на тв, па ќе сфатиш.

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Дивајн напиша:
Темава не ми е баш за во љ и с, па затоа нека биде тука ...
Да набројам општо некои од предрасудите во врска со машко-женските односи:

1. Тој мора да биде повисок од неа.
2. Тој мора да биде постар од неа.
3. Таа мора да биде послаба од него.
4. Тој може да заработува и за неа, но не и обратно.
5. Маж и домашни работи, никако ...?
6. Жена шефица во фирма, никако ...?
7. Таа плаќа пијачка во кафана, никако ...?

........

Па сега, дали се сложувате со нив, дали ги оправдувате, дали имате да додадете уште некоја посекојдневна или па ќе ги негирате сите можни машко-женски предрасуди?

п.с. поздрав до стадото.

A tvoeto mislenje, Divne? :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
SeaGull напиша:
A tvoeto mislenje, Divne? :)
Не се изјаснав конкретно на тие примери, но по другите муабети, нели сфати дека немам никакви предрасуди?:)
И уште еднаш, има работи кои ги и ќе ги правам само јас, а и работи кои нема да ги правам никогаш, но тоа не значи дека тоа е така затоа што машко неможе да ги направи или не би му стоеле или не смее ... едноставно кој што сака, тоа нека си прави и ништо не би требало да се осудува. :smir:

А твоето?:)

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Дивајн напиша:
Не се изјаснав конкретно на тие примери, но по другите муабети, нели сфати дека немам никакви предрасуди?:)
И уште еднаш, има работи кои ги и ќе ги правам само јас, а и работи кои нема да ги правам никогаш, но тоа не значи дека тоа е така затоа што машко неможе да ги направи или не би му стоеле или не смее ... едноставно кој што сака, тоа нека си прави и ништо не би требало да се осудува. :smir:

А твоето?:)
Haha, se salev, go vidov tvoeto mislenje niz poveketo postovi, iako mislam deka i go znam (barem ona sto go imam citano od tebe do sega), samo bidejki prasanjata ti se direktni, ne vidov ekspliciten odgovor :)
Inaku, se soglasuvam potpolno so tebe, duri imase nekoi postovi na koi sakav da te nadopolnam onamu kade sto si imala komentar, ama mislam deka nema potreba od toa ... Apsolutno se soglasuvam so toa deka ne treba da se ima nikakvi predrasudi (barem jas nemam), nema nesto sto edniot moze a drugiot ne moze i obratno ... Spored mene prasanjeto e koj sto saka da napravi, a ne koj moze?
Taka da, stavot ni e ist :)

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Здраво... ете ме мене пак :helou:

Не ве разбирам..... зошто сакате да сте "исти" како мажите... што има да докажете..... промената е лоша работа..... претставува нестабилност и несигурност.... зарем толку сме ви идоли ние мажите па ете мора да има едно егалите..... да сме на исто.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
SeaGull, знам дека се разбираме и имаме исти мислења и баш ми е мило.:)
Туку, Еко бе аман ...:pos2:
Од кај сега тој заклучок ако кажам дека можам да направам се` што може и машко, тој ми е идол и сакам да сум како него? :jaj:

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Па потсвесно да..... ако ние мажите го имаме тоа наше фамозно машко его.... тогаш вие жените ја имате револуционерната рамноправност со мажите.

Ете јас признавам..... не смее женско да игра подобро од мене фудбал..... но што бидна.... се формира женска лига за фудбал.... ај и тоа не беше доволно.... па мора да има светско првенство во женски фудбал.... и што?.... па и самите жени не се навикнати да гледаат таков фудбал.

Kajgana Shop

На врв Bottom