Машко-женски предрасуди

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Добро што е шега, па макар и иронична ...:igra:

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Викторгг напиша:
Има всушност најмалку уште една работа која жените не можат а мажите можат. Да паркираат мерцедес на паркингчињата кај градски зид. Impossible... :toe::raz: :duel: :se_ molam :zid:
На мајтапот ќе додам само дека Мерцедес ти паркирам кај сакаш , пошто има сензори за рикверц хихи

Член од
14 февруари 2007
Мислења
12
Поени од реакции
2
ragazza напиша:
Ова све паѓа во вода барем кај мене , нема ништо што можи маж а што неможам јас да го направам , освем да мочам стоечки , а едина работа што можи жена а маж не можи е да раѓа и дој детенце ... е сега кил ме ама така е ...Немам предрасуди пошто мислам дека го ограничват животот ...
Уствари од пред некое време и жените можат да мочкаат стоејки :D

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
1. Тој мора да биде повисок од неа.---->ne mora (no jas preferiram da e povisok :))
2. Тој мора да биде постар од неа.---->ne mora (no isto preferiram da e postar :))
3. Таа мора да биде послаба од него.---->mora?????...NE MORA :)
4. Тој може да заработува и за неа, но не и обратно.---->moze i obratno :)
5. Маж и домашни работи, никако ...?---->mazot da ne e slucajno od zelenata krava :)
6. Жена шефица во фирма, никако ...?---->zosto nikako??...sekako :)
7. Таа плаќа пијачка во кафана, никако ...?---->ne mora sekogas maskoto da plaka :toe:

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Tender Girl напиша:
1. Тој мора да биде повисок од неа.---->ne mora (no jas preferiram da e povisok :))
2. Тој мора да биде постар од неа.---->ne mora (no isto preferiram da e postar :))
3. Таа мора да биде послаба од него.---->mora?????...NE MORA :)
4. Тој може да заработува и за неа, но не и обратно.---->moze i obratno :)
5. Маж и домашни работи, никако ...?---->mazot da ne e slucajno od zelenata krava :)
6. Жена шефица во фирма, никако ...?---->zosto nikako??...sekako :)
7. Таа плаќа пијачка во кафана, никако ...?---->ne mora sekogas maskoto da plaka :toe:

...pa normalno be...mora da se umre samo...negooo sto praime so onaa poslovicana narodna..."zenata ima 1000 dupki,i dodeka gi zatnesh site ke ti pobele kosata"....se misli alegorichno na toa da stalno neshto bara i i fali...de garderoba de kozmetika de konditiorija itd...da ne zabeguem mnogu...ova ima vrska so temata...poshto e narodna poslovica i go kazue sosem sprotivnoto od ovie poslednive tachki u vrska so parite...???

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ljupco напиша:
...pa normalno be...mora da se umre samo...negooo sto praime so onaa poslovicana narodna..."zenata ima 1000 dupki,i dodeka gi zatnesh site ke ti pobele kosata"....se misli alegorichno na toa da stalno neshto bara i i fali...de garderoba de kozmetika de konditiorija itd...da ne zabeguem mnogu...ova ima vrska so temata...poshto e narodna poslovica i go kazue sosem sprotivnoto od ovie poslednive tachki u vrska so parite...???
Кое спротивно? Ептен нејасно ми имаш напишано, а осеќам дека имаме муабет ... изјасни се па да се "искараме"!:smir:

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Предрасуда ко предрасуда, нема човек што нема. Мене ме нервира кога ќе премине во дискриминација, што башка логички следува.
На пример, ме нервира кога ние жените сме дискриминирани. Никогаш не сум видела полиција на улица да застане жена и да ја претресе:) Секогаш мажите се посочени ко лошите.
Можеш на глава да му се качиш на мажот, ѕрцките да му ги извадиш и не смее една шлаканица да ти врзе. После, ќе се разведеш и децата во принцип остануваат кај мајката, па тој ќе мора да ’рмба и да плаќа алиментации.
Тешко им е на мажите:) Дајте да ги оставиме да шефуваат ако сакаат, понекоја швалерка да се одморат од нас, да се порадуваат; вие почистете по дома, убаво да му е; и чувајте парите да си купите шминки и гардероба, не бидете будали да вадите новчаник во кафана.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе деца деца... Вака беше во времето на комунизмот:star: сега е демократија и овие се застарени работи :pos: Мајтап настрана. Немора се да е така. Додуша секое машко гледа да најде пониска женска од него, инаку го мајтапиме да си носи столче за да можи да ја бакнува:), а за тоа со плаќањето и сите други според мене се речиси минато вклучувајки го излажувањето на мажите по цел ден додека жените работат!

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Дивајн напиша:
Кое спротивно? Ептен нејасно ми имаш напишано, а осеќам дека имаме муабет ... изјасни се па да се "искараме"!:smir:

...jok...ne so tebe...ne se karam...posle nema da pi mushtash pesni...ne barem na forum ne se karam so curi ubai...:back:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Женското повеќе треба (и ) трепка повеќе од машкото:toe: :tapp: :kesa: :) хехе

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Дивајн напиша:

1. Тој мора да биде повисок од неа.
2. Тој мора да биде постар од неа.
3. Таа мора да биде послаба од него.
4. Тој може да заработува и за неа, но не и обратно.
5. Маж и домашни работи, никако ...?
6. Жена шефица во фирма, никако ...?
7. Таа плаќа пијачка во кафана, никако ...?

1.Висината нема никаква врска.Што ако машкото е повисоко?Ке му се смеат другарчињата...нема везе!
2.И зашто да е постар?Демек постарите имаат поголемо искуство,па нема да заврши како со претходниот сто бил "вистинско дете"?Секој си созрева во свое време,така да и помлад може да се однесува многу подобро од некој бајаги постар што се однесува како некој што само што излегол од основно...
3.А зашто таа да е послаба?Ако е послаба "тој" повеќе ќе ја сака?И што ако има некое кило повеќе?Битно е внатрешното!И да е Адриана Лима,ако има карактер на ѓавол џабе и е убавината.
4.Ова па воопшто нема врска!Баба ми работела,дедо ми не,па тоа не им го нарушило бракот.
5.Зашто мажот да не помага по дома?Ќе се скрши?Погоре е наведено дека мажот би требало да заработува...тогаш зашто и да не помага по дома?Кој рекол дека пеглаљето и миењето садови е само за жени?Нема да му падне круната ако помогне по дома.
6.Во денешно време има многу успешни жени што се на чело на некоја голема компанија.
7.А зашто па тој да плаќа?Во двор има дрво со пари,па задолжен е да и плаќа?Секој сам да си плати и готово...или зашто таа да не плати некогаш?

Овие предрасуди немаат врска.Глупости!И мажите и жените се еднакви(освен по органите за репродукција:)).

Член од
20 мај 2006
Мислења
119
Поени од реакции
0
Dzish напиша:
Абе деца деца... Вака беше во времето на комунизмот:star: сега е демократија и овие се застарени работи :pos: Мајтап настрана. Немора се да е така. Додуша секое машко гледа да најде пониска женска од него, инаку го мајтапиме да си носи столче за да можи да ја бакнува:), а за тоа со плаќањето и сите други според мене се речиси минато вклучувајки го излажувањето на мажите по цел ден додека жените работат!
pa najozbilno povekje ide maskoto da e povisoko od tipkata zs malku glupavo e tipkata da mu jade burek na glava(ok seaa dokolku ne e ocigledna razlikata)ok...

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Дивајн напиша:
Темава не ми е баш за во љ и с, па затоа нека биде тука ...
Да набројам општо некои од предрасудите во врска со машко-женските односи:

........

п.с. поздрав до стадото.

Со се се сложувам сите варијанти ги прифаќам,ама едно ми е најважно-Мажот да биде повисок од жената!

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Дивајн напиша:
1* I da se sluzivam i da ne se slozuvam dzabe mi e! hehe! zashto so moite 195 teshko ke najdam nekoja povisoka od mene, do sega ne se desilo a ako najdam ke si ja zemam 'za doma' pod hitno, zivotno zelba mi e
2* A ne! Mnogu e poubavo koga zenata e postara, od iskustvo, e sega ne da bide postara mesec dva ili godina zboram za poishe vo mojot sluchaj beshe 9 godini razlika (jas 20 taa 29). Uf ...
3* Cuk! i so ova ne se slozuvam jas sum na granica na slab chovek taka da poslaba od mene bi bila losha kombinacija
4* Jok! Paraziti ne!
5* Isto taka ne! Sekoj si ima domashna obvrska samo shto mora da se razgranichat
6* AUUUU! chuvaj boze! NE NE NE NE (NE) Begajte od firmata ili menuvajte ja sheficata ke vidite po samo nekolku meseci i da e dobro ke se svrata rabotite na losho
7* E ajde da ne bidi so se ne se slozuvam eve so poslednovo MOZE! hehe

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
trilobite напиша:
Типично за жена.Брзи на јазик и дрски.Затоа и плиткоста во согледувањата.
Еве што е здраво да имаш предрасуди:retard Жени внимавајте како реплицирате,може да добиете и вакви констатации,типично за нас,па секако сме плитки,не ни смета:pos: секако не разбираме.

Kajgana Shop

На врв Bottom